esss

Meteoroloji, AKOM ve AFAD'dan peş peşe İstanbul uyarısı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji, AKOM ve AFAD'dan peş peşe İstanbul uyarısı!
Meteoroloji, AKOM ve AFAD'dan İstanbul için peş peşe uyarılar geldi. Meteoroloji, İstanbul'un hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini, sıcaklıkların 10 derece civarına geleceğini belirtti. AKOM ve AFAD ise kentte soğuk ve yağmurlu hava nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

İstanbul için peş peşe uyarılar geldi. Meteoroloji kentin hafta sonuyla birlikte soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini belirtti. AFAD ve AKOM ise baca zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar ve çatı uçmasına karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

HAVA BİRDEN SOĞUYACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul ve Marmara Bölgesi, hafta sonu fırtına ile birlikte soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Sıcaklıklar da 10 derece civarına gerileyecek.

HIZI 70 KM'YE ÇIKACAK

Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren rüzgârın Lodos yönünden (Güney-batı) kuvvetlenerek fırtına 40-70km/s kısa süreli kuvvetli fırtına 50-85km/s şeklinde esmesi bekleniyor. Beraberinde batı bölgelerinden Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Arnavutköy başlayarak il genelinde yer yer kuvvetli sağanak yağış 15-25kg/m2 geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

AFAD VE AKOM'DAN AÇIKLAMA

AKOM ve AFAD'tan; cumartesi akşam saat 22.00'ye kadar etkili olması beklenen fırtına ve sağanak yağış nedeniyle yollarda göllenme, ağaç ve direk devrilmesi, çatı, tabela uçması, baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

AKOM'dan yapılan açıklamada; İBB ekiplerinin, fırtına ve yağmur nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı 24 saat çalışılacağı ve toplu ulaşımda aksama yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi.

Kaynak:DHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem bölgesindeki izlenimler masaya yatırıldıÖnceki Haber

Deprem bölgesindeki izlenimler masaya ya...

Esenyurt’ta 19 yaşındaki genç otel odasında ölü bulunduSonraki Haber

Esenyurt’ta 19 yaşındaki genç otel odası...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!