esss

MHP İstanbul kongresini tamamladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP İstanbul kongresini tamamladı
MHP'de olağan büyük kurultay öncesi il kongreleri devam ediyor. 'İstiklal İçin Birlik, İstikbal İçin Dirlik, Kazanan Türkiye Olacak' sloganlarının kullanıldığı 13. Olağan İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

MHP'de olağan büyük kurultay öncesi il kongreleri devam ediyor. 'İstiklal İçin Birlik, İstikbal İçin Dirlik, Kazanan Türkiye Olacak' sloganlarının kullanıldığı 13. Olağan İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Genel Başkan Devlet Bahçeli kongreye gönderdiği mektubunda Türkiye'nin Mavi Vatan'da verdiği mücadeleye vurgu yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede Divan Başkanlığı'na MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, Başkan Yardımcılığına MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu, Divan Katipliğine MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Niyazi Paksoy, Divan Üyeliğine Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz seçildi.

'FRANSA ÇIBANBAŞIDIR'

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle gündeme ilişkin siyasi konuşma olarak sadece Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin mektubu okundu. Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in okuduğu mektupta Bahçeli Doğu Akdeniz'e yaşanan sürece vurgu yaptı, "Fransa çıbanbaşıdır, Yunanistan kriz odağıdır" dedi. Türkiye'nin kara ve deniz sınırlarının ihlal edildiğini vurgulayan Bahçeli şunları belirtti:

“Ege ve Doğu Akdeniz’de hak ve menfaatlerimize zarar vermek için nöbetleşe nifak devriyesine çıkan ülkeler ve karanlık emeller oldukça faaldir. Türkiye’yi içte ve dışta hedef alan taciz ve tahrikler mutlaka tetikte ve uyanık olmamızı gerektirmektedir. Enosis kabusu denizlerde korsanlık yapmaktadır. Siyonizm kamburu Birleşik Arap Emirlikleri’nden Bahreyn’e, Suudi Arabistan’dan Umman ve Ürdün’e kadar çemberi genişletmektedir.

“Yeni tip koronavirüs yeni ve henüz tam anlamlandırılamayan bir dünyanın kapılarını açarken, etrafımızda, yani deniz ve kara sınırlarımızın mücavir bölgelerinde emperyalizm yeni senaryoları tedavüle sokmuştur.

“Siyasi ve ekonomik operasyonlar, diplomatik ve askeri şantajlarla desteklenmektedir. Fransa çıbanbaşıdır, Yunanistan kriz odağıdır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ganimet avındadır, Türk’e ve İslam’a kim ters ve miyop bakıyorsa şer bir ittifakın içindedir.

'KİRLİ HESAPLARI BAŞLARINA GEÇİRİRİZ'

“Varsın hainler güç birliği yapsınlar. Alayı gelsin, hepsi birlik olup karşımıza çıksınlar. Allah bes baki heves deriz, bütün ezberleri ve tuzakları bozarız. Bütün kirli hesapları muhataplarının başlarına geçiririz. Çanakkale’yi geçilmez yapan irade oluruz, şerefimizi çiğnetmeyiz.”

Kongrede il başkanlığına mevcut başkan Birol Gür tek isim olarak yeniden aday oldu. Gür konuşmasında kapı kapı sokak sokak dolaşarak çalışacaklarını belirterek “İstanbul’un geleceği Türk milliyetçilerinin omuzlarında yükselmelidir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Belediyesi'nin Sıfır Atık Projesine büyük ilgiÖnceki Haber

Esenyurt Belediyesi'nin Sıfır Atık Proje...

3 köpeği bıçaklayıp birini öldürdü, 'Hatırlamıyorum' dediSonraki Haber

3 köpeği bıçaklayıp birini öldürdü, 'Hat...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!