esss

Otopark Hizmetini Ücretsiz veriyorduk CHP ücretli yaptı demişlerdi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otopark Hizmetini Ücretsiz veriyorduk CHP ücretli yaptı demişlerdi!
CHP’li Esenyurt Belediyesi’nin, belediyeye ait otoparkları ücretli hale dönüştürdüğünü iddia eden AKP Esenyurt İlçe Teşkilatı, belgelere tosladı! AKP’nin “ücretsiz” dediği Eskule Otoparkı, 2013 yılında alınan meclis kararı ile AKP tarafından ücretli hale getirilmiş!

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yönelik bir açıklama yapan Esenyurt Belediyesi, ilçede 6 adet yeni otoparkın hizmete açıldığını duyurdu. Bu duyurudan birkaç gün sonra resmi twitter hesabından bir paylaşım yapan AKP Esenyurt İlçe Teşkilatı,Esenyurt'ta 2004-2019 yılları arasında 135.000 m2 Açık ve Kapalı otopark yaptık Vatandaşlarımızın hizmetine ÜCRETSİZ sunduk. Beceriksiz belediye yönetimi bu otoparkları Esenyurt'lulara ÜCRETLİ hale getirdi. Esenyurt'a söz veriyoruz hizmetlerimiz kaldığı yerden devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.

Esenyurt AKP, bu paylaşıma Esenyurt Belediyesi’ne ait Eskule Otoparkı’ndan çekilmiş fotoğraflar ile ödemesi yapılmış bir otopark fişi de ekledi.

SABAH GAZETESİ HABERLEŞTİRDİ

Esenyurt AKP’nin bu açıklaması, aynı gün “Ücretsiz otopark hizmetinin ücretli yapılmasına tepki” başlığı ile Sabah gazetesi tarafından haberleştirildi. Söz konusu haberde, “Esenyurt'ta 2004 yılında vatandaşların talebini değerlendiren AK Parti yönetimi açık ve kapalı otopark yaparak ilçenin büyük sorunlarından birini çözdü. 135 bin metrekarelik alana yapılan otoparktan vatandaşların ücretsiz bir şekilde hizmet alması sağlandı.

2019 yılında yönetimin değişmesinin ardından otopark hizmetinde de değişikliğe gidildi. Cumhuriyet Halk Partili Esenyurt Belediyesi ücretsiz verilen otopark hizmetini ücretli bir hale getirdi. Otopark ücreti aracın kalma süresine göre 7 lira ile 15 lira arasında değişiklik gösteriyor. Ayrıca abonelik sistemi kapsamında vatandaşlardan otomobil için aylık 150 lira, motosiklet için de aylık 60 lira alınıyor. Esenyurt AK Parti İlçe Teşkilatı ise sosyal medya hesabından bu duruma tepki gösterdi.” ifadelerine yer verildi.

“YALAN” MECLİS TUTANAKLARI İLE İFŞA OLDU

Ancak gerçek çok farklıydı. AKP Esenyurt İlçe Teşkilatı’nın öne sürdüğü bu iddia, meclis tutanaklarının ortaya çıkmasıyla çöktü. AKP’lilerin “ücretsiz” dediği otopark hizmeti, 2013 yılının Mart ayında gerçekleşen belediye meclis toplantısında, dönemin AKP’li Esenyurt Belediyesi tarafından ücretli hale getirilmiş. AKP’li meclis üyeleri Mustafa Akboğa, Ziya Özvatan, Ali Murat Alatepe ve İsmail Mutlu’dan oluşan Bütçe Komisyonu’nun teklifini görüşen Esenyurt Belediye Meclisi, hem otoparkta alınacak ücretleri hem de araç yıkama ücretlerini belirlemiş. AKP’liler tarafından getirilen ve oylanarak kabul edilen teklif, otopark ücretlerinin 0-1 SAAT 3 TL, 1-2 SAAT 5 TL, 2-6 SAAT 8 TL, 6-12 SAAT 10 TL, 12-24 SAAT 15 TL, AYLIK ABONELİĞİN ise 150 TL olmasını öngörüyordu.

CHP’Lİ YÖNETİMİN BUGÜN BELİRLEDİĞİ FİYATLAR, 8 YIL ÖNCE AKP TARAFINDAN BELİRLENEN FİYATLARLA AYNI!

AKP Esenyurt İlçe Teşkilatı’nın kamuoyunu yanıltan açıklaması, dikkat çeken bir ayrıntıyı da ortaya çıkardı. CHP’li yönetimin bugün Eskule Otoparkı’nda astığı ücret tarifesinin, AKP’li yönetimin 8 yıl önce belirlediği ücret tarifesi ile aynı olduğu görülüyor. AKP döneminde 150 TL olan aylık abonelik ücreti bugün de aynı şekilde 150 TL! AKP döneminde 0-1 saatlik otopark kullanımı için 3 TL ücret alınması öngörülmüş, CHP’li yönetim ise bugün 0-1 saatlik otopark kullanımını ücretsiz hale getirmiş!

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı duyurdu! Alkole zam geldiÖnceki Haber

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı...

Esenyurt'ta testereli sandalyeli kavgaSonraki Haber

Esenyurt'ta testereli sandalyeli kavga

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!