esss

Özrü kabahatinden büyük!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özrü kabahatinden büyük!
Geçtiğimiz hafta gazetemizde yayımlanan 'AKP’li meclis üyesinden Atatürk’e hakaret!' başlıklı haberimiz, Esenyurt Belediyesi Kasım Ayı Meclis toplantısında gündem oldu.

Esenyurt Belediyesi’nde Kasım Ayı Meclis toplantısının 2. Oturumunda Hamdullah Arvas’ın Twitter’da paylaşmış olduğu tweet hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Ali Gökmen: ‘’Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızdan bir tanesi sosyal medya hesaplarından ‘Kurtuluş Savaşı’nı keşke Yunan kazansaydı.’ diyen zatı ölüm yıldönümünde şöyle cümlelerle anıyor; “En büyük PUT’a karşı cesurca gerçekleri haykıran, Hakkı ve Hakikati olduğu gibi anlatan Üstat Kadir Mısıroğlu’nu rahmetle, minnetle yad ediyorum. #HepimizMısıroğluyuz. Bu davanın mücahitleri bitmedi bitmeyecek. Hayırlı Cumalar.’ Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuyla ilgili olarak kendisinden bir açıklama bekliyoruz.’’ şeklinde konuştu.

‘’Put cehaletin kendisidir’’ dedi, kurtulamadı.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Ali Gökmen’in açıklama talebinin üzerine konuşan AK Parti Meclis Üyesi Hamdullah Arvas ise kendisine sosyal medya üzerinden saldırıldığını iddia etti. Arvas: ‘’Birkaç gündür tarafıma sosyal medya üzerinden bir saldırı var. Doğrusu bir buçuk ay önce yapılmış bir paylaşım neden şimdi gündeme getiriliyor? Niye bu kadar büyütülüyor ve neden meclis gündemine sokuluyor? Burada herkesin değer verdiği saygı duyduğu insanlar vardır. Söz konusu Kadir Mısırlıoğlu da saygı duyduğum bir zattır. Vefat yıldönümünde kendisiyle alakalı bir paylaşım yaptım. Oradaki put ifadesinin ne olduğunu merak ediyorsanız, put cehaletin kendisidir. Tweetimin altında bunun ne olduğunu açıkça ifade ettim. Birileri bu konuyu saptırıp başka mecralara taşımaya çalışıyor.

‘’Kendini bilmez gazeteciler konuyu saptırdı’’

Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlatan önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü seven sayan birisiyim. Ama bugün birileri laf cambazlığıyla birilerinin yönlendirmesiyle bana saldırıyorlar. Üzülerek izliyorum. Üç gün önce Esenyurt’un bir takım kendini bilmez yerel gazetecileri konuyu saptırarak gündeme getirdi. İzledim sesimi çıkarmadım. Arkasından sosyal medya mecrasına taşıdılar. Sahte hesaplarla üzerime saldırdılar yine sesimi çıkarmadım. Esenyurt’un koskoca CHP İlçe Başkanı anlamadan dinlemeden beni tanımaz bilmez hangi hakla ağza alınmayacak ifadeleri benimle alakalı kullanır ve bunu paylaşır? Koskoca CHP İlçe Başkanı kendini bu kadar nasıl küçük düşürebilir? Böyle bir zihniyetteki adamın ilçe başkanlığı ne kadar sağlıklı olabilir bilemiyorum. Biz AK Parti grubu olarak hukuki süreci başlattık. Biz hakkımızı hukuk nezdinde arayacağız.’’ dedi.

‘’Meclis üyemiz yanlış anlaşılmaları olan bir paylaşım yapmıştır’’

Konuya ilişkin son noktayı koyan AK Parti Grup Başkan Vekili Gazanfer Karakaş ise siyasetin sosyal medyaya kaymasından şikâyet etti. Karakaş: ‘’Cumhuriyet İlçe Başkanımız Sayın Hüseyin Ergin’in dün akşam sosyal medya hesabında paylaştığı yazıyı birkaç defa okudum. Maalesef son birkaç yıldır siyasetin sosyal medyaya kaymasıyla klavyede kendini farklı gören tipler var. Haddini aşan bir ifade var. Ben kendisine yakıştıramadım. Bunun da bir izahı var diye düşünüyorum. Meclis üyemiz izahatını yapmıştır. Yanlış anlaşılmaları olan bir paylaşım yapmıştır. Fakat burada AK Parti üzerinden Atatürk şeklinde bir sorgulamaya iş dönüşürse işte orada biz dur deriz. AK Parti olarak biz 18 yıldır bu ülkede iktidarda iken bir gün dahi bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devlet dairelerinde dahi bir resmini indirmedik. Paradan resmini kaldırmadık ki tarihe bakılırsa bunu kimin yaptığı çıkar ortaya. Olayı maksadını aşan bir noktaya çekmeyelim.’’ ifadesini kullandı.

KENT HABER GAZETESİ / NURHAN İPEK ÖZYURT

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Posof Derneği'nden Öğrencilere anlamlı hediyeÖnceki Haber

Posof Derneği'nden Öğrencilere anlamlı h...

Esenyurt'ta gece kulübünde ‘Miss Uganda’ güzellik yarışmasıSonraki Haber

Esenyurt'ta gece kulübünde ‘Miss Uganda’...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!