esss

Öztürk; 'İl Dernekler Birliği bu dönem altın çağını yaşayacak'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öztürk; 'İl Dernekler Birliği bu dönem altın çağını yaşayacak'
Esenyurt İl Dernekler Birliği 9’uncu Olağan Genel Kurulu’ndan güven tazeleyerek çıkan Ağrı Dernek Başkanı ve Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Şerafettin Öztürk; “Yönetim olarak 2’inci dönemimiz proje dönemi olacak. İl Dernekler Birliği bu dönem altın çağını yaşayacak” dedi.

Esenyurt’ta bulunan 37 İl Derneği ve 4 İl Federasyonun bağlı olduğu toplam 41 Sivil Toplum Örgütünün üye olduğu Esenyurt İl Dernekler Birliği, 9’uncu Olağan Genel Kurulunu Trakya Rumeliler Derneği binasında gerçekleştirdi. Malatya Dernek başkanı Mehmet Hisar ve Tokat dernek başkanı Sadık Aksoy’un da başkanlık için yarıştığı kongrede mevcut İl Dernekler Birliği Başkanı Şerafettin Öztürk kongreye katılan birlik üyelerinin, büyük çoğunluğunun oyunu alarak ikinci kez başkan seçildi.

Kongre sonrası gazetemizi ziyaret ederek gerçekleşen 9’uncu Olağan Genel Kurul hakkında bilgi veren Öztürk; “Normalde Esenyurt İl Dernekler Birliğine 41 derneğimiz üye. Fakat son genel kurulumuzda 35 derneğimiz oy kullanabildi. İl Birliğine son 1 yılda üye olan derneklerin oy kullanma hakkı bulunmuyordu. Genel kurulda ben ve yönetimim 19 oy aldık. Diğer iki aday 8’er oyda kaldılar” dedi.


“Bu dönem daha çok çalışacağım”

2 kez aday olması hakkında açıklama yapan Şerafettin Öztürk; “Geçtiğimiz dönem bildiğiniz üzere İl Dernekler Birliğine oy birliği ile Başkan seçilmiştim. Geçtiğimiz günlerde yapılan Kastamonu Derneği toplantısında yaptığım konuşmada bir dönem daha başkanlık yapmak istediğimi söyledim. Çünkü henüz gerçekleştiremediğimiz projelerimiz var. Bu talebime destek veren arkadaşlar oldu. Bu destekle birlikte adaylık sürecimizi başlatmış olduk. Karşı tarafta ise Malatya Dernek Başkanımız Mehmet Hisar ve Tokat Dernek Başkanımız Sadık Aksoy aday oldular. Bu arkadaşlarımızla birlikte demokratik bir yarış yaptık. İl Dernekler Birliğine üye 19 derneğimiz, tercihini bizden yana kullandı. Bize oy veren, vermeyen, bütün dernek başkanlarımıza buradan bir kere daha teşekkür ediyorum. Ben de söz verdiğim üzere bu dönem daha çok çalışacağım” ifadelerini kullandı.



Kültür festivalini bu yıl tekrar düzenlemek istiyoruz”

Yeni dönemde planladığı 4 adet projesi olduğunu belirten Öztürk; “Hayata geçirmek istediğim 4 adet projemiz var. İl Dernekler Birliğimizin başlattığı kültür festivalini bu yıl tekrar düzenlemek istiyoruz. Belediye Başkanımızla bu konuyu konuştuk ve olumlu cevap aldık. Cumhuriyeti Meydanı ya da E-5 üzerindeki meydanda bu etkinliği düzenleyeceğiz inşallah. 2’inci olarak futbol turnuvamızı bu yılda düzenleyeceğiz. Güvenlik nedeni ile futbol turnuvamızı gerçekleştirmemiştik. 3’üncü projemiz de ise gezi turları düzenlemek istiyoruz. Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerimize yönelik olarak geziler düzenleyeceğiz. Bunun planlamasını da yaptık. Bu gezilerimizi tüm dernek başkanlarımızla birlikte yapmak istiyoruz. Mesela ben bir doğulu olarak Karadeniz bölgesini merak ediyorum. Buna karşılık Karadenizli arkadaşlarımız da İshak Paşa Saray’ını görmek istiyorlar. Bu anlamda güzel bir çalışma düzenleyeceğiz. Son olarak tüm derneklerimizin de içinde olduğu bir birlik be beraberlik gecesi düzenlemeyi planlıyoruz. Güzel bir geceye imza atacağınızı düşünüyorum. Bu 4 ana projemizi gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Emniyet ile İl Dernekleri arasında WhatsApp grubu kurduk”

Son olarak Esenyurt’un sorunları üzerine çalıştıklarını da belirten Şerafettin Öztürk; “Tüm bunların dışında Esenyurt’ta bulunan kurumlarımızla iletişim içinde kalarak Esenyurt’un sorunlarına çözüm üretmek istiyoruz. Son olarak Emniyet Müdürümüz ile İl Dernekleri Başkanları arasında bir WhatsApp grubu kurduk. Emniyet Müdürümüz ile buradan hızlı bir iletişim kurabiliyoruz. Bu sayede örnek verecek olursak Muşlu bir aile ile Gümüşhaneli bir aile arasındaki sorunun çözümü için dernek başkanlarımız hemen olayın çözümü için çalışma başlatabiliyorlar” dedi.

“İl Dernekler Birliği bu dönem altın çağını yaşayacak”

Son olarak “Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diyen Öztürk konuşmasını şu şekilde sonlandırdı; “Ben İl Dernekler Birliği için canı gönülden mücadele ediyorum. İl dernekler birliği için 2 dönem kuralı koyulmasını düşünüyorum. Çünkü gelen arkadaşımız ilk dönem kendini tanıtıp projelerini oluştursun. İkinci dönemde ise daha güçlü icraatlar yapabilsin. Benim 2’inci dönemim bu anlamda proje dönemi olacaktır. İl dernekler birliği bu dönem altın çağını yaşayacak.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
THY personel alımı yapacakÖnceki Haber

THY personel alımı yapacak

Esenyurt Konut Satışında LiderSonraki Haber

Esenyurt Konut Satışında Lider

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!