esss

Pazar Günü Dışarı Çıkacak Olan 65 Yaş ve Üstü İçin Kritik Uyarı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pazar Günü Dışarı Çıkacak Olan 65 Yaş ve Üstü İçin Kritik Uyarı!
Bu Pazar günü 50 günün ardından ilk kez dışarı çıkacak olan 65 yaş ve üstü için kritik uyarılar yapıldı.

Tüm Türkiye başta olmak üzere Esenyurt’ta da 10 Mayıs’ta dışarı çıkabilecek olan 65 yaş ve üstü dört saat boyunca evlerinin çevresinde yürüyebilecek. Ancak semt ve mahalle değiştirmemeleri konusunda uyarı yapılacak. Ayrıca İstanbul’da yüksek, orta ve düşük riskli mahallelerin yoğunlaştığı ilçeler sıralandığında Esenyurt, Bağcılar, Ümraniye, Pendik, Küçükçekmece, Sancaktepe, Kâğıthane, Sultanbeyli ve Esenler ön sırada gelirken, yüksek riskli 49 mahallenin ise Esenyurt, Sultanbeyli ve Arnavutköy’de yoğunlaştığı belirtildi.

Ayrıca dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki AK Parti MYK’da normalleşme ile ilgili dört aşamalı bir planın gündeme geldiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan“Tedbirleri hızlandırabiliriz de tekrar sıkabiliriz de, bu pandemi ile ilgili gelecek verilere bağlı” ifadelerinde bulundu. Seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı il sayısının artırılmasının planlandığını söyleyen Erdoğan, “Vaka sayısının düştüğü illerde rahatlama olacak” dedi.

Dört aşamalı plana göre;

11 Mayıs’ta yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında vaka sayısı az olan illerde kısıtlamanın kaldırılmasının gündeme gelmesi ön görülüyor.  İstanbul, Ankara, İzmir ve Zonguldak’ın ise seyahat kısıtlamasının kaldırılacağı son iller olacağı tahmin ediliyor.

İkinci aşamada ise sokağa çıkma kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılacağı tahmin ediliyor. 65 yaş ve üstü için serbest gün sayısının artacağı ve kafe ile lokantaların belli sınırlamalarla hizmet vereceği ön görülüyor.

12 Haziran’da ise Camilerde cuma namazının dış mekan ile birlikte topluca kılınmaya başlaması planlanıyor. Cuma namazında fiziki mesafe ve maske zorunlu olacağı belirtiliyor.

Umrenin Eylülde yapılması planlanıyor. Kütüphanelerin Haziran ayında açılması planlanıyor. Spor müsabakalarının da seyircisiz olarak başlayacağı ön görülüyor. Pandemi hastanelerinin de sayılarında azaltma yapılacak.

Temmuz’da ise Sinema, tiyatro ve açık hava konserler gibi etkinliklerin başlaması planlanıyor. Toplu etkinliklere sayı kısıtlaması ile izin verilecek.  Konserlerde de birer koltuk boşluk bırakılacağı ve maske kullanımının zorunlu olacağı düşünülüyor.

Temmuz ayında yapılması planlanan İstanbul Opera Festivali, Ağustos ayında yapılması planlanan Bodrum Bale Festivali ve Aspendos Opera Festivali için ise henüz bir karar yok, görüşmeler devam ediyor.

Üçüncü aşamanın ise  1 Eylül’de başlayıp yıl sonuna kadar süreceği belirtildi. Okulların açılacağı ancak öğrenci ve öğretmenlerin bazı tedbirlerle okula gideceği belirtildi. Hijyen kurallarına dikkat edileceği belirtiliyor.

Üçüncü aşamada kapalı alanda konser, düğün gibi etkinliklerin yapılabileceği belirtiliyor. 

Dördüncü aşamanın ise 2021 yılı ocak ayının ilk haftası başlaması hedefleniyor.  Dördüncü aşama ile beraber hayatın tam manasıyla normale dönmesi bekleniyor. 2021 Ocak’tan sonra maske ile ilgili zorunluluklar hiç olmayacak ve tüm noktalara uçuş serbestliği olacak. Hijyen kurallarına ise dikkat edilmeye devam edileceği tahmin ediliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta Koronavirüs günlerinde polis her yerdeÖnceki Haber

Esenyurt’ta Koronavirüs günlerinde pol...

Esenyurt’ta Barınak Gönüllüsü Anneler UnutulmadıSonraki Haber

Esenyurt’ta Barınak Gönüllüsü Anneler Un...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!