esss

Şahin Aydın CHP Esenyurt’a Talip oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahin Aydın CHP Esenyurt’a Talip oldu
Uzun yıllar partisi CHP'ye hizmet etmiş biri olan sanatçı Şahin Aydın, CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Aydın; ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek adaylığının gerekçelerini ve hedeflerini anlattı. "Ben değil "Biz" demek için yola çıktım" diyen Aydın, "Partimi, Altı Ok'u, örgüt emekçilerini temsil etmek için adayım" ifadelerini kullandı.

ŞAHİN AYDIN KİMDİR?

1966 yılında Sivas'ın Divriği ilçesi Karaağaçlı köyünde doğan Şahin Aydın, İlköğretimi Sivas’ta, Ortaöğretimi de Ankara da tamamladı. 10 yaşında bağlama ile tanıştı. Zamanın ozanlarından etkilenen Aydın için bağlama çalmak kısa zamanda bir tutku haline geldi ve bu tutku onu, bağlama ve bu kültürün yoğun olduğu kurum ve topluluklara yönlendirdi.

BÜYÜK USTA ARİF SAĞ’DAN EĞİTİM ALDI

Aşık Veysel, Davut Suları, Ali İzzet Özkan, Aşık Daimi, Feyzullah Çınar, Mehmet Ali Karababa, Arif Sağ, Yavuz Top ve Musa Eroğlu gibi ustalardan etkilendi. Lise öğrenimini Divriği Lisesinde tamamladı. 1980-1982 Yılları arasında Almanya’da yaşadı. Bu sürede batı müziği ile tanışan Aydın, Türkiye’ye döndükten sonra halk müziğinin büyük ustalarından Arif Sağ’dan eğitim aldı. 1983 yılında girdiği Arif Sağ Müzik Kursu’nda daha bilinçli ve notalı eğitime başladı. Kısa süre sonra (9 ay) bu kurumda asistan eğitmen olarak derslere girmeye başladı.

İTÜ TÜRK MÜZİĞİ DEVLET KONSERVATUARI’NDA YÜKSEK LİSANS YAPTI

1985 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’na girdi. Okul döneminde, 1985-1986 yıllarında Ezgi Müzik Evi’ni kurdu. 1990 yılına kadar bu kurumda müdür ve eğitmenlik yaptı. 1990 yılında konservatuardan, 1992 yılında da konservatuarın yüksek lisans bölümünden mezun oldu. 1985-1990 yılları arasında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Korosu ile Arif Sağ Müzik Kursu Gönülden Gönüle Halk Müziği Korosu’na bağlama çalarak eşlik etti.

1990 yılında Gönülden Gönüle Halk Müziği Korosu’nun şefliğini yapmaya başladı. 2001 yılında koro şefliğinden ve Arif Sağ Müzik kursundan ayrıldı. 1990’lı yıllarda Yavuz Top Halk Müziği Eğitim Merkezi’nde, ilk koro çalışması olan “Canlardan Canlara” grubunda yer aldı. Kendisiyle birlikte Naci Düzel, Kemal Kaplan ve Metin Karataş’tan oluşan Canlardan Canlara grubu ile Yavuz Top’un da destek verdiği “Halk Müziği Tavırları” konulu beş yıl süren bir çalışma yaptı.

İLK SOLO ALBÜMÜNÜ 1993’TE ÇIKARDI

Aydın, 1993 yılında ilk solo kaseti olan “Gel Ey Dostum” adlı albümünü çıkardı. 1996’da “Deyişlerle Muhabbet” adlı koro çalışmasında yer aldı, 1998’de ise ikinci solo albümü olan “Yedin Oğul Beni Yedin”i çıkarttı. 1999, 2000 ve 2001 yıllarında “Türkülü Yürekler” grubu ile 3 albüm çalışması yaptı. 1989 yılında kasetlerde bağlama çalmaya başladı. Birçok kasete (500’e yakın) bağlama, şelpe, cura ve vokal olarak eşlik etti. 30'a yakın kasete yönetmenlik yaptı, yurtiçi ve yurt dışında birçok konsere ve dinletiye katıldı.

MÜZİK YAŞAMINI EĞİTMEN OLARAK SÜRDÜRÜYOR

Halk müziğinin gelecek kuşaklara daha doğru elden ulaşması için icracı ve eğitmen olarak müzik hayatını sürdüren Şahin Aydın, ASEM (Avcılar) Müzik kursunda iki yıl süreyle eğitmenlik yaptı. 2001 ve 2003 yıllarında “Türkü Yolunda” adlı koro çalışması ile tekrar türkü yolunun yolcularına merhaba dedi.

2003 yılında kendi adına açmış olduğu “Şahin Aydın Müzik Eğitim Merkezi”nde Bağlama, Piyano, Gitar, Keman, Ud, Nefesli Sazlar, Şan, Konservatuar Hazırlık ve Halk oyunları gibi dallarda eğitim vermeye devam eden Aydın’ın, halk müziği ile ilgili “Türküler, Deyişler, Semahlar” adlı bir de kitap çalışması bulunuyor. Aydın, koca çınarın dallarının geceye kafa tutuşu gibi; Türkü yolunda yeni yolcularla tanışma, kültürü paylaşma ve kültürümüzü vazgeçilmezler arasına sokma çabasını sürdürüyor.

SİYASİ YAŞAMI

1984 yılından beri İstanbul’da, 1997 yılından bu yana da Esenyurt’ta ikamet eden ve aktif olarak siyasetin içinde yer alan Şahin Aydın’ın siyasi yaşamı, ortaokul dönemlerinde başladı. CHP gençlik kollarında başladığı siyasi yaşamında mahalle delegeliği ve mahalle birim yöneticiliği yapan Aydın, kayyum döneminde CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. Bir dönem ilçe sekreterliği ve örgütten sorumlu başkan yardımcılığı da yapan Aydın, kurultay delegeliği ve il delegeliği görevlerinde bulundu. Parti Meclisi Üyeliği’ne de aday olan Aydın, seçim dönemlerinde aldığı büyük sorumluluklarla partisinin başarısı için özveriyle çalıştı.

24 yıldır yaşadığı Esenyurt’a bütün yönleriyle hakim olan Aydın, kültür derneklerinde ve sivil toplum örgütlerinde aktif görevlerde bulundu. Siyaseti, toplumun aydınlık yüzünü ortaya çıkarmak için kendisine misyon edinen Aydın, bilinçli, yaşadığı ortamı okuyan ve toplumla özdeşleşen bir yapının hakim olması için siyasi çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
307 hakim ve savcının görev yeri değiştiÖnceki Haber

307 hakim ve savcının görev yeri değişti

Türkiye Öğretmenler Kupası'nda Esenyurt 2'nci OlduSonraki Haber

Türkiye Öğretmenler Kupası'nda Esenyurt...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!