esss

Samsung’un Galaxy A serisinin tamamı Esenyurt’ta üretiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsung’un Galaxy A serisinin tamamı Esenyurt’ta üretiliyor
Dünyanın en önemli otomotiv üretim merkezlerinden biri olan Türkiye, şimdi de cep telefonunda üs olma yolunda hızla ilerliyor.

Yabancı firmaların Türkiye'de cep telefonu yatırımları bütün hızıyla sürüyor. Samsung, Oppo, Xıaomi'den sonra Vivo'da ülkemizde üretim tesislerini açtı. G.Kore cep telefonu devi Samsung Türkiye’de yılda 3 milyon adet cep telefonu üretecek.

Türk teknoloji üreticisi Sunny markasının yaratıcısı Atmaca Elektronik’in İstanbul Esenyurt’taki fabrikasında Ocak ayından buyana üretim yapıyor.

Samsung’un Galaxy A serisinde yer alan telefonları A21, A30, A70, A80 gibi modellerin tamamı Esenyurt’ta üretiliyor. Fabrikada bu amaçla 400 kişi işe alındı. Samsung bu fabrikada yılda 3 milyon adet cep telefonu üretecek.

Aralık 2020’de Türkiye’de yatırım yapacağını duyuran ve Mart 2021’de de Tuzla’daki 12 bin metrekarelik fabrikasında test üretimine başlayan Oppo’nun ilk modeli olan Oppo A15s pazara sunuldu.

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin Salcomp ortaklığı ile İstanbul’da 30 milyon dolara kurduğu fabrika 29 Mart 2021'de açıldı. Toplamda 2000 kişiye istihdam sağlayacağı belirtilen ve 14 bin metrekarelik alana kurulan fabrika yıllık 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip. Diğer bir Çin şirketi VİVO'da Gebze Güzeller OSB'de 25 milyon USD'lık yatırımla Mayıs ayında ilk yerli telefonlarının tam kapasite üretimine başlıyor.

 Aylık 500 bin telefon üretme kapasitesine sahip olan şirket, fabrikada 2 bin kişiyi istihdam edecek. Güney Koreli LG'nin tercihi ise Çerkezköy oldu. Arçelik ile ortak üretim için anlaşmaya varan LG burada montaj üretim yapacak. LG’nin yanı sıra Alcatel marka telefonların üreticisi Çinli TCL’nin de Arçelik ile anlaşmaya vardığı belirtiliyor.

Türkiye özellikle genç nüfusuyla yabancı yatırımcıların gözdesi hâline geldi. Türkiye'de yıllık ortalama 10 milyon telefon satışı yapılıyor. Son beş yılda ithal cep telefonuna ise 12 milyar 840 milyon dolar ödedik. Diğer yandan Türkiye Avrupa'ya açılan bir kapı. Demir İpekyolu projesi ile daha da kilit bir ülke hâline geldi. Firmalar Türkiye'yi üs yaparak Avrupa ülkelerine mal satmayı hedefliyor.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'taki denetimlerde bakan yardımcısına canlı yayında bilgi verildiÖnceki Haber

Esenyurt'taki denetimlerde bakan yardımc...

Esenyurt’ta Afganlılar bir kişiyi sırtından bıçaklayıp kaldırımdan attılarSonraki Haber

Esenyurt’ta Afganlılar bir kişiyi sırtın...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!