esss

Samyeli Engelsiz Yaşam 9. Geleneksel Farkındalık Etkinliğine yoğun katılım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samyeli Engelsiz Yaşam 9. Geleneksel Farkındalık Etkinliğine yoğun katılım
Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği tarafından her yıl 3 Aralık tarihinde hazırlanan farkındalık etkinliğinin bu yıl 9.cusu gerçekleşti. Güne özel gereksinimli çocukların müthiş dans gösterileri ve sahne şovları damga vurdu.

Yüzlerce özel gereksinimli çocuğun katılımıyla Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene; Milletvekili Mehmet Metiner, Deva Partisi İlçe Başkanı Halis Kahriman, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Veysel Karatay, Hüda-par Partisi İlçe Başkanı Erkan Demir, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Ayaz Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun ve yönetimi, Kızılay Şube Başkanı Aytekin Çolak’ın yanı sıra kanaat önderleri, iş, sanat ve medya dünyasından isimler bir araya geldi.

 Mehmet Metiner; En büyük engel engel olmaktır, Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği’nin ismi çok anlamlı, o yüzden engelli demek doğru değil engelsiz çocuklar demek gerekiyor.

Aynı zamanda benim de engelli bir evladım birde yeğenim var, ilk defa böyle güzel coşkulu bir programa katılıyorum. Bundan sonra elimden geldiğince her zaman özel çocukların ve Samyeli ailesinin yanında olacağım dedi.

Animasyon etkinliği, sihirbazlık gösterisi ve sahne şovlarıyla tüm çocuklar keyif dolu bir gün yaşadı. Güne özel hediyeler hazırlayan gönüllülere özel gereksinimli çocuklar plaket takdim etti.

Özel çocuklar büyük alkış topladı

Down sendromlu Osman Korkaman ve Murat Kama’nın sergilediği Zeybek dansı büyük alkış topladı. Özel çocukların hazırladığı halay grubu, dans gösterileri ve sahne şovları da görülmeye değerdi.

Özel gereksinimli Ahmet Yusuf Dönmez seslendirdiği Gönül Dağı şarkısıyla büyük beğeni topladı.

Bahattin Demir, “ Farkındalık için ilk yapmamız gereken şey empati”

Etkinlikte konuşma yapan Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği Başkanı Bahattin Demir: “Özeleştiri olarak söylemek gerekirse maalesef engellileri biraz uzaktan sever bir toplum olduk. Onların yerine kendimizi koyamıyoruz. Oysa ki onlarla birlikte yaşamak nasıl güzel duygu bir bilseniz. Bugün burada olmamızın temel amacı bir nebze de olsa farkındalık yaratabilmek.

Özel gereksinimli çocuklarımızın sadece 3 Aralık'ta değil her zaman hatırlanmasını diliyorum.”diye konuştu. Proje kapsamında getirilen hediyeler öğrencilere dağıtıldı ve oyun havaları ve halaylar eşliğinde etkinlik sona erdi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Halil Fahri Orman İlkokulu’nda Skandal!Önceki Haber

Esenyurt Halil Fahri Orman İlkokulu’nda...

Esenyurt’ta önce doğalgazı sonra da suları kesilen sitede isyanSonraki Haber

Esenyurt’ta önce doğalgazı sonra da sula...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!