esss

Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği’nden iki kardeşe akülü sandalye

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği’nden iki kardeşe akülü sandalye
Merkezi Esenyurt'ta bulunan Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği, 8 ve 11 yaşlarındaki Kadir ve Mustafa Deniz kardeşlere akülü tekerlekli sandalye bağışladı.

Büyük bir mutluluk içinde olduklarını belirten Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Bahattin Demir, “Çocuklarımıza bu araçları kazandırdığımız için mutluyuz. Onların sevinci bizim manevi huzurumuz. Bu duygunun tarifi yok” diye konuştu.

 İki kardeşi mutluluğa ve sevince boğan Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Bahattin Demir, “Bizim dernek olarak özel çocuklarla ilgili sürekli güzel çalışmalar yapmak için gayret ediyoruz. Birbirinden değerli gizli kahramanlarımızın desteği ile sosyal etkinlikler, faaliyetler yürüttük. Bugün de Kadir ve Mustafa Deniz kardeşler doğuştan fiziksel özel gereksinimli olarak doğdular. 8 ve 11 yaşında çocuklar. Yaşları büyüdüğü için ve kilo aldıkları için çocuklar hareket edemiyor, anne babanın sırtında gelip gidiyorlardı. Ve götürüp belki yere bırakmak zorunda kalıyorlardı. Çocukların oturabileceği bir sandalye yoktu. Şimdi akülü bir araçları var. Çocuklar artık annenin sırtında olmayacak. İstediği gibi oturacak. Anne de hastalık riskinden kurtulacak. Çünkü sürekli birini sırtınızda taşımak hem fiziksel hem psikolojik hastalık potansiyeli getirebilir. Biz dolayısıyla şu an hem çocuklarımızı mutlu ettik hem de anne babaları mutlu ettik. Çocuklarımızın mutluluğu paha biçilemez. Bu mutluluğu anlatmaya Türkçe'm yetmez. Bunu kişinin yaşaması lazım ki anlayabilsin. Ben o duyguları bugün bir kere daha yaşadım. Çocukların duyguları, düşünceleri, heyecanları müthiş bir şeydi. Bunun maddi bir değeri yok. Bu manevi bir güç” diye konuştu.

BÖLGEMİZDEKİ HAYIRSEVERLERDEN DUYARLILIK BEKLİYORUZ

2 çocuğa daha benzer araçlardan kazandırmak istediklerini ama bağışa ihtiyaç duyduklarını da kaydeden Demir, “Şu anda yine böyle 2 tane sandalye bekleyen evladımız var. Bir sandalye şu an 15 bin lira. Maliyetler çok yükseldi. 6 ay önce 4-5 bin liraydı şimdi çok ciddi zam geldi. Dolayısıyla zorlanıyoruz ama sırada bekleyen çocukların sandalyelerini tedarik edebilmemiz için Esenyurt'ta ve bölgemizde hayırsever iş insanlarına ihtiyacımız var. Maalesef yeterli duyarlılık yok. Biz burada tek engelliler derneğiyiz. Herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ülkü Ocakları Esenyurt İlçe Başkanlığına Emre Azaklı atandıÖnceki Haber

Ülkü Ocakları Esenyurt İlçe Başkanlığına...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü MesajlarıSonraki Haber

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajl...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!