esss

Sigara fiyatlarına zam mı geldi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sigara fiyatlarına zam mı geldi?
Sigaradaki asgari maktu vergi tutarına yüzde 17 oranında zam geldi. Peki bu zam sigara fiyatlarına yansıyacak mı? İşte detaylar...

Sigara ve tütün ürünlerindeki asgari maktu vergi tutarına yüzde 17 oranında zam yapıldı. Zam kararı Resmi Gazete'nin 13 Mayıs 2020 tarihli sayısında yayımlandı. Yüzde 17 oranındaki maktu vergi tutarı zammı ile birlikte sigara fiyatlarına da zam gelmesi bekleniyor. Çünkü asgari maktu vergi tutarı, sigaranın düşük fiyatla satılmasını engellemeye yönelik bir unsurdur. Bu nedenden dolayı vatandaşlar "sigara fiyatlarına zam gelecek mi?" sorusuna cevap arıyor. İşte detaylar...

SİGARA FİYATLARINA ZAM GELECEK Mİ?

Sigara fiyatlarına yapılacak zam 2020 yılının başınında Cumhurbaşkanı kararı ile Temmuz ayına ertelenmişti. Karar Resmi Gazete'de yayımlanmış ve sigaradaki enflasyon oranındaki otomatik vergi artışı bu yıl ocak-haziran döneminde uygulanmamıştı.

Resmi Gazete'de yer alan sigara zammı kararına ilişkin ÖTV kanununun 12. maddesinin 3. fıkrası hükmünün, ÖTV (III) sayılı listenin; içecekler, alkol ve tütün ürünlerinden alınacak maktu ÖTV tutar ve oranlarını belirleyen (A) ve (B) cetvellerinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları hakkında 2020 yılı Ocak-Haziran dönemi için uygulanmayacağı belirtilmişti. ÖTV kanununun 12. maddesinin 3. fıkrasında; "(III) sayılı listedeki mallar için belirtilen asgari maktu vergi tutarları veya Cumhurbaşkanınca bunlara ilişkin belirlenen en son asgari maktu vergi ve maktu vergi tutarları, Ocak ve Temmuz aylarında, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen üretici fiyat endeksinde son altı ayda meydana gelen değişim oranında, bu değişimin ilanı gününden geçerli olmak üzere yeniden belirlenmiş sayılır. Cumhurbaşkanı, uygulama dönemlerini gün veya ay olarak belirlemeye veya belirleyeceği mallar ve aylar itibarıyla yeniden belirlenmiş sayılan tutarların uygulanmamasına karar vermeye yetkilidir" hükmü yer alıyor.

Cumhurbaşkanı kararı ile asgari maktu vergi tutarına zam yapılması sonrasında sigara fiyatlarına zam yapılacağı iddiaları konuşuluyor. Sigaradaki vergi zammının ucuz sigara fiyatlarına yansıması bekleniyor.

Kaynak:AA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
İstanbul Valiliği tarih verip uyardı: Dikkatli ve tedbirli olunmalıÖnceki Haber

İstanbul Valiliği tarih verip uyardı: Di...

ORC'nin büyükşehir belediye başkanları anketinde Ekrem İmamoğlu sürprizi! Listeye giremediSonraki Haber

ORC'nin büyükşehir belediye başkanları a...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!