esss

Türk Eğitim-Sen Esenyurt'ta Bütün Banka Kartlarını Kırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Eğitim-Sen Esenyurt'ta Bütün Banka Kartlarını Kırdı
Türk Eğitim-Sen, Esenyurt Halk bankası önünde kartlarımız kapatma ve bankamatik kartlarımızı kırma eylemi gerçekleştirildi.

Bütün Banka Kartlarını Kırdılar

Türk Eğitim-Sen, Esenyurt Halk bankası önünde kartlarımız kapatma ve bankamatik kartlarımızı kırma eylemi gerçekleştirildi. Türk Eğitim-Sen, 9 nolu şube başkanı, İbrahim Ender Aktan yapılan promosyonlar adına basın açıklamasında bulundu.

Türk Eğitim-Sen, 9nolu şube başkanı, İbrahim Ender Aktan; Basınımızın güzide temsilcileri, sevgili Esenyurt’lular ve ekmek kavgasının önüne her dönem ve her şartta vatan sevdasını koyarak ‘’TÜRKİYE SEVDAMIZ, EKMEK İÇİN KAVGAMIZ!’’ diyen yüreği vatan sevdası ile çarpan Türk Eğitim Sen’imizin cesur yürekli mensupları…

Promosyon Bankalarına Sesleri Duyurmak..!

Bugün burada sendika ayrımı gözetmeksizin Esenyurt ilçesinde görev yapan tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımızın yürütülen promosyon görüşmelerinde başta mevcut maaş aldığımız banka olmak üzere, promosyon ihalesine katılan bankalara karşı seslerini duyurmak ve haklı talep ve beklentilerini ortaya koymak için toplanmış bulunmaktayız.

Enflasyon Dalgalanması ve Alım Gücü

Her şeyden önce Esenyurt ilçesinde görev yapan ve bin bir meşakkat ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürüten tüm arkadaşlarımıza Türk Eğitim Sen Genel Başkanımız Sn.Talip GEYLAN adına teşekkür ediyorum. Farkındayız ki eğitim çalışanı arkadaşlarımızın hakları verilecek hiçbir promosyon ücreti ile kıyaslanmayacak kadar kutsaldır. Ancak eğitim çalışanı arkadaşlarımızın son dönem ki enflasyon dalgalanması ile birlikte alım güçleri iyice düşmüş ve artık her eğitim çalışanımız ay sonunu bırakın hafta sonunu bile nasıl getireceğim kaygısı ile baş başa kalmıştır. Göreve yeni başlayan bir öğretmen arkadaşımızın 8.546 tl civarında almış olduğu maaş barınma, ulaşım, yemek vs. gibi kalemleri artık karşılamayacak bir rakam olarak karşımıza çıkmıştır! Tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımız mali yönden bu dar boğazda iken borç harç başını alıp gitmiş iken işte tam bu husustan mütevellit Türk Eğitim Sen olarak biz yapılacak promosyon anlaşmasını, bugüne kadar yapılan anlaşmalardan farklı anlamlandırıyor ve önemsiyoruz.

“Sınıf Da Kaldılar”

İlçemizde promosyon ihalesi için 28 Kasım 2022 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan görüşmede Yapı Kredi Bankası 6.000 TL., hali hazırda mevcut maaş aldığımız Halkbankası 17.750TL. ve İşbankası 18.000TL. teklif vererek beklentilerimizi karşılayamamış ve bizim bakış açımız ile eğitim çalışanına verdikleri değer ve önem açısından da sınıfta kalmışlardır.

“Olumlu Tutum”

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn Necati YENER süreç boyunca olumlu katkıları ile eğitim çalışanlarının yanında bir tutum göstermiş ve Türk Eğitim Sen Esenyurt İlçe Başkanımız Sn. Orçun Yılmaz’ın bu tekliflerin kabul edilmeyerek ihalenin ocak ayı içerisine tehir teklifine müspet yaklaşmıştır. Kendisine bu olumlu tutumu içim tüm eğitim çalışanları adına teşekkür ediyoruz.

Eğitim çalışanı, en yoğun bölge

Yıllardır maaş aldığımız banka olan Halkbankası yetkilileri başta olmak üzere tüm diğer banka yetkililerine sesleniyoruz: Eğitim çalışanını kimse çanta da keklik olarak görmesin, kimse eğitim çalışanını 3 kuruşa boyun eğip, ses çıkarıp ve tavır göstermekten imtina eder sanmasın. Bugün Esenyurt ilçesinde ki eğitim çalışanı sayısı

sadece İstanbul’da değil, çoğu Anadolu ilinde görev yapan eğitim çalışanı sayısından bile fazladır. Bölgemizde ve Türkiye’nin muhtelif yerlerinde çalışan sayısının Esenyurt’tan az olmasına rağmen adı geçen bankaların Esenyurt ilçesine verdikleri tekliflerin üzerinde anlaşmalar yaptığını çok iyi biliyoruz.Bakın Kars’ın Susuz ilçesinde toplamda 154 eğitim çalışanı arkadaşımız vardır. Susuz ilçesinde yetkili sendika Türk Eğitim Sen’in gayret ve çabaları ile dün Yapı Kredi bankası yapılan promosyon anlaşması gereği 16.200TL tutarında ki hak edişleri hesaplara tek seferde geçmiştir! Bu örnek bile fazla söze esasen hacet bırakmamaktadır.

Potansiyelimizin Farkındayız

Halkbankasının önünden Halkbank’anın genel müdürüne sesleniyoruz yıllardır Esenyurt eğitim çalışanları üzerinden kar marjınızı arttırdınız. Bir çok eğitim çalışanı arkadaşımız maaş bankamız olmanız hasebi ile ya konut kredisi, ya taşıt kredisi veya ihtiyaç kredisini bankanızdan kullanarak vermiş olduğunuz promosyon ücretinin mislini geri size kazandırdı! Sizlerle yıllardır çalışmanın teşekkürü İş bankasının bile vermiş olduğu teklifinin altında bir teklif ise alın teşekkürünüzü başınıza çalın! Biz eğitim çalışanları gücümüzün ve bankalar için potansiyelimizin sonuna kadar farkındayız!

Resmi Eğitim Kurumlarının Ekseri

Ey Halkbankası yetkilileri bugün hali hazırda ücretli öğretmen arkadaşlarımızın maaşları ile birlikte 8.168 eğitim çalışanının maaşları hacimsel anlamda bankanızın girdisinde, bunun yanında Esenyurt ilçesinde ki resmi eğitim kurumlarının ekseri çoğunluğunun Okul Aile Birliği hesapları bankanızda açılmış durumda,50’ye yakın bağımsız yeni anaokulu hesapları bankanızla çalışıyor veya çalışacak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesindeki taşıma ihalesi hak edişleri bankanız aracılığı ile ödenmekte.. Bu kalemlerin hepsi bankanız tarafından işletilmekte ve paradan para kazanmaktasınız!

Velhasıl kelam tüm bu girdiler karşısında gözünüzü eğitim çalışanının anasının ak sütü gibi hak ettikleri promosyon ücretine diktiyseniz size Hadi Oradan! diyoruz!

Hakkını Aramaya Davet

Türk Eğitim Sen olarak bugün itibari ile tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımızı bu gasp karşısında eylemsel tavır geliştirerek hakkını aramaya ve kimsenin sermayesi olmadığımızı haykırmaya davet ediyoruz! Bu minvalde yeni ihale görüşmesi yapılana tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımızdan ricamız şudur ki: Yeni promosyon ihale görüşmesi gerçekleştirilene kadar ek hesaplarımızın kapatılması, otomatik ödeme talimatlarının iptal edilmesi, para transferlerinin değişik kanallar ile gerçekleştirilmesi ve yarın yatacak maaşlarımızın hemen çekilerek hesaplarda para tutulmaması gibi tasarrufları hayata geçirerek ne verildiğinin değil esasen ne istediğimizi ve bu isteğimizde ne kadar kararlı olduğumuzu göstermeleridir!

Misyon ve sorumluluk ile hareket edeceğiz

Türk Eğitim Sen olarak ücretli olarak çalışıp maaş alan tüm arkadaşlarımızın da promosyondan yararlandırılması gerektiğini kararlılıkla dile getirerek, ücretli öğretmenlerimizin kapsama alınmasını talep ediyoruz! Son olarak buradan yetkili fakat yetkisiz sendika üyesi eğitim çalışanı arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımıza sesleniyoruz: Türk Eğitim Sen olarak bizi ve sizi tatmin etmeyen hiçbir rakamın altına imza atıp, rıza göstermeyeceğiz. Vebalin altına girmeyeceğiz. Son dakikaya kadar eğitim çalışanı arkadaşlarımızın tamamının bizlere yüklediği misyon ve sorumluluk ile hareket edeceğiz!

Tüm bu duygu ve düşüncelerimizle buraya kadar gelerek emeğine, hakkına ve itibarına sahip çıkan eğitim çalışanlarımıza teşekkür eder, eylemimizi takip eden tüm basın temsilcisi arkadaşlarımıza saygılarımızı iletiyoruz. Rabbim devletimizi, milletimizi her türlü kaza, bela ve şer işlerden muhafaza eylesin. Tüm güvenlik güçlerimizin ayağına taş, gözüne yaş değdirmesin! Dedi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beylikdüzü’nde site yöneticisi otoparktaki minibüste başından vurulmuş halde ölü bulunduÖnceki Haber

Beylikdüzü’nde site yöneticisi otoparkta...

Türkiye’de ilk, trafikte düzen sil baştan değişiyor!Sonraki Haber

Türkiye’de ilk, trafikte düzen sil başta...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!