esss

Uygulama iki gün önce başlamış. İBB'den İstanbullulara kötü haber

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uygulama iki gün önce başlamış. İBB'den İstanbullulara kötü haber
Sosyal medyada ortaya çıkan gece çift bilet tarifesi ile ilgili İBB'den açıklama geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bazı toplu taşıma araçlarında gece seferlerinde çift bilet tarifesinin geçerli olmasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, İstanbul’da ağustos 2019’da uygulamaya başlanan gece toplu ulaşım hizmetinin, yurttaşlardan ilgi görmeye devam ettiği belirtildi.

UKOME kararıyla belirlenen ücret tarifesinin, metrobüste gündüz fiyatından, metro, otobüs ve vapurlarda ise çift bilet olarak uygulanmaya başlandığı belirtilerek, "İstanbul'da 27 Ağustos 2019'da alınan UKOME kararıyla gece ulaşımı uygulaması başlamıştı. Şehir Hatları'nda ise 6 Şubat 2020'de alınan UKOME kararıyla 2 hatta gece tarifesi uygulaya girmişti" ifadesi kullanıldı.

İstanbulluların, 6 metro hattında hafta sonları ve 9 İETT otobüsü hattında her gün 24 saat kesintisiz toplu ulaşımla seyahat edebildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Metrobüs ve otobüs hatlarında, haftanın her gününde gece seferleri 01.00 ile 06.00 saatleri arasında uygulanıyor. Otobüslerde E3 ile E10 hariç diğer hatlarda gündüz tarifesi çift biletle hizmet veriliyor. Metrobüs hattında ise gündüz tarifesi ile ücretlendirme devam ediyor. Otobüslerde Ramazan ayına özel 02.00'ye kadar yapılan seferlerde gündüz tarifesi uygulanıyor.

Metrolarda cumayı cumartesiye ve cumartesiyi pazara bağlayan geceler ile resmi tatillerde yapılan gece seferleri, çift bilet üzerinden ücretlendiriliyor. Ramazan ayında ise, hafta içi 02.00'ye kadar yapılan seferlerde gündüz tarifesi geçerli. Deniz hatlarında gece seferleri hafta sonu 2 hatta, 00.30 ile 05.30 saatleri arasında yapılıyor. Ücret, yine çift bilet olarak uygulanıyor."

NE OLMUŞTU?

Bir vatandaş sosyal medya hesabı Twitter'dan İstanbul'da gece saatlerinde bazı toplu taşıma hatlarında çift bilet tarifesinin uygulandığını belirtmişti.

"İBB Beyaz Masa" resmi Twitter hesabından bir kullanıcının gece çift bilet tarifesiyle ilgili bir kullanıcının dün sorduğu soru üzerine, "Merhaba, 9 Nisan 2022 cumartesi 00.00'dan itibaren çift bilet uygulaması geçerli olmuştur. İyi geceler dileriz" yanıtını vermişti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükçekmece'de 39 göçmen TIR içinde yakalandıÖnceki Haber

Büyükçekmece'de 39 göçmen TIR içinde ya...

İşadamı Seyithan İzsiz'den ihtiyaç sahiplerine 60 Bin Gıda Kolisi dağıtıldıSonraki Haber

İşadamı Seyithan İzsiz'den ihtiyaç sahip...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!