esss

Yılmaz; ‘’Çocuklarımıza İyi İnsan Olmayı Öğretiyoruz’’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmaz; ‘’Çocuklarımıza İyi İnsan Olmayı Öğretiyoruz’’
Uğur Okulları Ardıçlı Esenyurt Kampüsü Kurucusu Erol Yılmaz, Uğur Okullarının eğitim faaliyetleri, misyonu ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, “Biz çocuklarımızın matematik, fen bilimleri derslerini öğrenmelerinin yanı sıra iyi bir insan olmak için ne yapılması gerektiği konusunda çalışmalara da sahibiz. Müfredatımızda nezaket ve zarafet dersleri de var. Çocuklarımıza bu manada eğitimler veriyoruz” ifadelerini kullandı.

UĞUR OKULLARI ESENYURT’A DEĞERKATACAK!

Uğur Okulları Ardıçlı Kampüsü Kurucusu Erol Yılmaz sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2019 yılında Ardıçlı mahallesinde eğitim vermeye başlayan Uğur Okulları, eğitim kalitesi, vizyonu ve fark yaratan çalışan iletişimi ile Esenyurt ilçesinde en fazla tercih edilen özel okullar arasında. “Esenyurt ilçesinde eğitim sektörüne ilk olarak dershanecilikle başladık” diyen Erol Yılmaz, “2009-2010 Eğitim öğretimyılında Uğur Dershaneleri’ni açtık. Yapılan düzenlemeler sebebiyle bizde kurumlarımızda gereken yasal revizeleri yaptık.Esenyurt ilçesinde hizmet veren Özel Esenyurt Uğur Özel Öğretim Kursu dışında, Özel Esenyurt Uğur Anadolu Lisesi ile Özel Ardıçlı Uğur Okullarımızı faaliyete geçirdik” dedi.

Uğur Okullarının Misyonu, Vizyonu ve Genel konsepti hakkında bilgi verir misiniz?

Misyonumuz,

Tutkuyla ve kararlı bir şekilde çok çalışarak, araştırarak, kaliteyi ön planda tutarak ve gençleri sevgiyle kucaklayarak gelecek nesillerin hizmetinde olmak.

Ve böylece çocuklarımızın; ülkemizde ve dünyada hayal ettikleri lise ve üniversitelere yerleşerek, öz güvenleri yüksek, başarılı, ülkesi ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.

Vizyonumuz,Bilimsel ve akademik eğitim ile öğrencilerini başarıya hazırlayan, kişiye özgü rehberlik hizmetleriyle fark yaratan dünya çapında okul olmak.

Amacımız Global standartlarda, yenilikçi eğitim anlayışını benimseyerek, tüm çalışmalarında kaliteyi ön planda tutarak, problemlere karşı sonuç odaklı yaklaşımıyla gençlere örnek oluşturarak, yeni kuşakları “iyi insan olma” bilinciyle yetiştirerek öğrencilerini başarılı bir geleceğe hazırlamak.

Uğur Okulları; hoşgörülü, paylaşımcı, toplumu ve aile yapısını tanıyan, inanç ve geleneklere saygılı, eğitimin ve öğretimin erdemine inanan bir yapıdır.

Uğur Okullarında eğitim, öğrencilerin ek olarak hiçbir eğitim kurumundan destek alma ihtiyacı hissetmemesi üzerine tasarlanmıştır.

Uğur Okullarında, 5. sınıftan itibaren yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitimi verilmektedir. Lise son sınıfa kadar verilen eğitimde hem yüz yüze hem de online ortamda öğrenme imkanı sunulmaktadır.

Uğur International ile hem yurt içi hem de yurt dışı gezilerine katılma imkanı bulan Uğur Okulları öğrencileri, gittikleri yerlerin kültürünü öğrenerek kendilerine yeni bir vizyon katmaktadır. Aynı zamanda yurt dışı yaz okulu programları bulunan Uğur International, öğrencilere hem yurt dışı deneyimi yaşatmakta hem de yabancı dil eğitimlerini pekiştirme imkanı sunmaktadır.

Uğur Okulları, öğrencilerinin sınavlara hazırlanırken gereksinim duyduğu rehberlik hizmetlerini en kaliteli şekilde almalarına olanak tanır.

Uğur Okulları, okul öncesi müfredatında yer alan erkenSTEM yaklaşımı ile 4 ile 10 yaş arasındaki öğrencilerin üreten, sorgulayan, analitik düşünen, deneyimleyerek öğrenen ve ezbercilikten uzak nesiller olarak yetişmesini sağlamaktadır.

Uğur Okulları kampüslerinde hizmete açılan sınava hazırlık merkezleri, 9. Sınıftan itibaren okul içi ve dışındaki tüm öğrencilere sınava hazırlık desteği verirken etkin kariyer planlaması desteği sunmaktadır. Kişiye özgü Uğurlu Mentorlar’ın hizmet verdiği merkezler vasıtasıyla öğrenciler sadece Türk üniversitelerine değil dünya üniversitelerine de hazırlanabilmektedir.

Uğur Okullarının temel amacı; vizyoner bakış açısına sahip, yenilikçi bireyler yetiştirmek; lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin hedeflerine en verimli, en ekonomik ve en huzurlu şekilde ulaşmalarını sağlamaktır.

Uğur Okulları Esenyurt Ardıçlı Şubesi kurucusu olarak kendinizi tanıttır mısınız? Neden Esenyurt’ta şube açma ihtiyacı duydunuz?

İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunuyum.Aynı zamanda Psikolojik Danışmalık ve Rehberlikalanında uzmanlığımı aldıktan sonra eğitim sektörüne atıldım. Birçok özel okuldave özel öğretim kurslarında eğitimcilik ve yöneticilik yaptım. 2009/2010eğitim öğretim yılındaEsenyurt ilçesindeUğur markasının şubesini açmaya karar verdik. Uğur adı altındaki eğitim kurumlarımızı bu bölgede yaklaşık 10 yıl önce böylece açtık.Biz Esenyurt’a ilk yatırım yaptığımızda, Esenyurt bu günkü yapısında olanbir ilçe değildi.Nüfus daha çok göç ile gelen bir yapıda idi.Yaklaşık 300 bin civarında bir nüfusu vardı.Bu son10 yıllık süreç içindeEsenyurt’ta büyük değişikler oldu. Esenyurtbüyük bir metropol şehir ilçesi haline geldi. 1 milyonun üzerindeki nüfusu ile değişik kültürler ve bölgelerden gelen insanlarla kozmopolitikve imkanları gelişmiş bir yapıya sahip oldu. Bu gelişim süresince kuşkusuz eğitim kurumlarının misyonu toplumsal gelişimi destekler ve ihtiyacı karşılar durumda oldu. Biz de ilçemizdeki ihtiyacı karşılamak ve Esenyurt halkına en kaliteli ve özenli hizmeti kurumlarımızda sunmak üzere yola çıktık.

Veliler niçin sizi tercih etmeli?

Bu konuyla ilgili sayfalarca konuşabiliriz. Tercih edilmemiz için çok neden var.

Ama en büyük şansımız Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Enver Yücel.

Onun Eğitimci olması.  Eğitimden kazandığını eğitime yatıran bir kurum olmamız.

Yönetim Kurulu başkanımız Enver Yücel sürekli araştıran, bilime inanan, bu anlamda dünyadaki değişik örnekleri iyi inceleyen, ülkemizde eğitim adına ne yapabiliriz diye sürekli kafa yoran bir yapıya sahip.  Bu da bizi geliştiriyor, onun bu enerjisi bize de güç veriyor, bizimde kendimizi sürekli yenilememize neden oluyor.

Tercih edilmemizde diğer etkenleri de şu şekilde sıralayabiliriz.

Biz eğitime şöyle bakıyoruz;

''Eğitim Hayattır. Hava ve Su gibi renksiz, tatsız ve kokusuz olmak zorundadır.Doğal ve Sade Herkes tarafından teneffüs edilebilmelidir.''Her insan eğitimden beslenmeli, payını almalıdır.İsteriz ki her insan evrensel kültürü alabilsin, bir dünya vatandaşı olabilsin, Büyük düşünsün, Global bir kafaya ve hedeflere sahip olabilsin. Günümüzün istekleri beklentileri genel olarak bunlar. Velilerimizin talepleri bunlar. Gençlerin hayalleri sınırları zorluyor. Dünyaları istiyorlar. Eğitimlerini de bu hedeflerine hizmet edecek şekilde istiyorlar. Ne kadar eğitimli bir toplum olursak o kadar zenginleşiriz. Refah seviyesi ile eğitim arasında paralellik var.

Veliye biz rahatlıkla şunu söylüyoruz; çocuğunuza tabi ki bir şeyler bırakacaksınız, ama ona bırakacağınız en kıymetli ve değerini hiç kaybetmeyecek hazine o çocuğa aldıracağınız eğitim olacaktır. Çünkü dünyanın neresine giderse gitsin aldığı nitelikli eğitim ile , bilgisi birikimi, donanımı çocuğun ayakta kalmasını sağlayacaktır. Böylece kendisine TaşınabilirSermaye oluşturacaktır. Yani kafasının içindeki sermaye. 

Velilerimiz okullarımızı tercih etmelidir çünkü kökleri geçmişe dayanan büyük bir eğitim Camiasıyız.  Yılların getirdiği büyük tecrübeler var.

Uğur okulları 1968 yılında eğitim sektörüne dershanecilikle başlamış bir kurumdur. 3 Derslikli bir kurumdan, 3 kıtada eğitim faaliyeti yürüten bir kuruma dönüşen serüveni vardır. Uğur okullarının da içinde olduğu BAU Global yapısıyla Türkiye’nin yanı sıra uluslararası mecrada da eğitim faaliyetleri icra ediyor. Uğur Okulları dinamik bir yapıya sahip olduğu kadar güçlü bir merkezi yapıya da sahip. Türkiye'deki tüm şubeler genel müdürlüğümüzün belirlediği standartlara göre yönetilir. Bütün eğitim içeriklerimiz, plan ve programlarımız Genel Müdürlüğümüz tarafından belirlenir ve denetlenir.

Uğur Okullarında öğrenciler “5 Dil 2 Beceri” temelli eğitim programları kapsamında öğrenim görür. Mutlu bir nesil yetiştirmek üzerine kurulu Uğur Okulları eğitim programında öğrencilere bu dil ve becerilerin kazandırılması hedeflenir.

Öğrencilerin, toplumsal ilişkilerde en güçlü bağların kurulmasını sağlayan “Ana dili” en iyi şekilde öğrenmeleri,

Yaşamın her alanında karşımıza çıkan, günlük hayattaki yerinin ve öneminin kavratılması için Bilimin Dili olan ''Matematik Dilini''

Global dünyada sahip olunması gereken en önemli yetkinliklerden biri olan ''Yabancı Dili''

Öğrenciler, günümüzün gerektirdiği bilgileri edinirken geleceğe de hazırlanır. Bilgi ve İletişim Teknolojileri kapsamındaki kodlama, dijital vatandaşlık gibi derslerle öğrencilerin teknolojiyi üretmeleri için ''Teknolojinin Dili''dediğimiz  Kodlama, Robotik, STEM &erkenSTEM

İnsanlık Dili Öğrencilerin “öncelikle iyi insan olmak” felsefesinden yola çıkarak davranış dilini çok iyi öğrenmeleri önemsenir. Kendine güvenen, duygularını tanıyan, sınırlarını bilen ve koruyan, başkalarının sınırlarına saygı duyan, üretmeye ve öğrenmeye hevesli bireyler olarak topluma katkıda bulunmaları hedeflenir.

2 Beceri kazandırmak Sanat ve Spor. Çağdaş, yaratıcı, kendini ifade edebilen ve sorumluluk duygusuna sahip bireylerin sanat ve spor eğitimi ile yetişeceği ilkesinden yola çıkılarak öğrencilere bu bilincin kazandırılması hedeflenir.

Uğur Okullarında ilkokul yaşantısı, okul öncesi eğitiminin devamı niteliğinde olup P4U, Asalet ve Zarafet Dersi gibi her iki birimde de bulunan çalışmalar ile öğrencilerin geçecekleri yeni ilkokul sistemini içselleştirmelerine yardımcı olur.

Sosyal gelişimi desteklemek, farkındalık yaratmak, sorgulama ve tartışma kültürünü oluşturmak amacıyla Uğur Okullarında “Çocuklukta Felsefe (P4C)” eğitimi yapılır. P4C eğitimi Uğur Okullarında P4U (Uğur’da Felsefe) olarak adlandırılır.Uğur Okullarına özgü bir müfredat ile literatürden destek alınarak başlanan P4U ile okuma, yazma, dinleme becerilerinin desteklenmesi, düşünme, sorgulama, yordama bilincinin ve tartışma kültürünün öğrencilere kazandırılması amaçlanır.

Uğur International'ın gerçekleştirdiği yurt içi ve yurt dışı gezi programları ile öğrencilerin duygusal, sosyal, kültürel ve akademik gelişimleri gözetilir.

Uğurlu öğrencilerin yurt içi ve yurt dışı gezileri sayesinde genel kültürlerini ve vizyonlarını genişletirken, gittikleri şehir veya ülkenin tarihini, sanatsal alanlarını ziyaret ederek farklı kültürleri tanımaları sağlanır.

Türkiye de özel okul artışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye’de son yıllarda özel okulculuk hızlı yaygınlaştı. Eğitim sektörüne ilginin fazla olması, aslında bizim için memnuniyet verici. Demekki eğitim konusunda böyle bir hassasiyet gelişmiş.  Tabi ki bunu ticarete dönüştürmek isteyen insanlar olacaktır.  Özel okul, özel eğitimin bir ticari yönü vardır. Sunulan hizmet ve yapılan yatırımlar belirli bir maliyet gerektirmektedir. Bu hizmet sektörünün tüm alanlarında vardır. Özel okullar sağlıklı bir şekilde büyüyorsa, sağlıklı bir şekilde çoğalıyorsa ülkeye katkıdır.Ama farklı sektörlerde iş alan insanların eğitimkurumuna tam bir eğitim altyapısı oluşturmadan girmeleri sağlıksız ve bu ülkeye zarardır.Ama maalesef okulişi, okul açmak, kolejler açmak eğitimcilerin alanından biraz çıktı. Çünkü ciddi sermayeler gerektiren,bu manadafinansal güç gerektiren bir iş. Bugün bir okulun iyi bir kampüsün açılması için söz konusu maddiyetler ortada.  Bunu bir öğretmeninkarşılaması mümkündeğil. Dolayısıyla son birkaç yıldır özellikle inşaatsektöründen,tekstil sektöründen, yan sanayide başka sektörde faaliyet gösteren insanlar özel okulculuğa ilgi gösteriyor. Ancak tüm gereken maliyetlere rağmen okul eğitimci bakış açısına önem verilmeden, geri planda tecrübe edilmeden yapılacak bir iş olarak görülmemelidir. Emanet alınan çocukların geleceklerini etkileyecek yanlışlar, ülkece fayda göreceğimiz; özel okul imkanlarıyla kendini daha da güçlü yetiştirecek neslin, zarar gören özel okul imajı sebebiyle bu imkanlardan geri durmasına sebep olabilir.

Her koşulda eğitime yapılan yatırım bu ülkenin geleceğine yapılıyor demektir. Temennimiz ülkeyi emanet edeceğimiz nesillerin bizlerin çok üstünde yeterliliklerle yetişmesini sağlamaktır.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Önce evi soydular sonra araba çalıp kaza yaptılarÖnceki Haber

Önce evi soydular sonra araba çalıp kaza...

Esenyurt Ortak Akıl Platformu, Tarafsızlık İlkesini Birinci Şart TuttukSonraki Haber

Esenyurt Ortak Akıl Platformu, Tarafsızl...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!