Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Ak Parti'nin ezberleri bozan listesi üzerine...

Meclis Üyesi listelerine yönelik yazılarımıza geçtiğimiz hafta belirttiğimiz üzere Ak Parti listesi ile devam edeceğiz...

İlgililere duyuru!

Başlamadan önce kulağıma gelen bazı duyumlara yönelik olarak cevap hakkımı kullanacağım. Benim bu güne kadar kimseye şirin gözükmek gibi bir derdim olmadı. bu saatten sonrada olmaz. Beni bilen bilir, bilmeyende kendi bilir.... Üstü kapalı olarak bu duyumlara da cevap vermiş olayım. İlgililere duyurulur....

"Çiçek sensin!"

Bir de 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü dolayısı ile bir serzenişe bulunmak istiyorum. Whatsapp üzerinden 'kadınlar çiçektir' tarzı toplu mesajlarınız, çok baydı artık. 'Çiçek sensin' diye cevaplayasım geliyor  bu tarz mesajlarınıza artık bilesiniz.

Her yıl olduğu gibi bu yılda şu sözlerimle bu konuyu kapatmak istiyorum. Kadınlar 8 Mart değil yılın her günü değerlidir. Emekçi kadınlar günümüzü kutluyorum…

Ak Parti tüm ezberleri bozdu....

Kadınlar gününden gelelim AK Parti Esenyurt’un meclis listesine... Bilindiği üzere CHP listeleri hazırlanırken, her seçimde kriz yaşanır, AK Parti’de hiç öyle olmazdı. Ancak bu dönem ezberlerin bozulduğu bir süreç yaşıyoruz. evet bu konuda Ak Parti ezberimizi bozdu. Ak Parti listelerle hazırlanırken sesler bayağı yükseldi.

CHP listesini gördüğümde yaşadığım şaşkınlığın aynısını Ak Parti listesini görünce de yaşadım. yaşadığım şaşkınlığı maddeler halinde sizlere sunmak isterim...

 

  1. Nasıl ki CHP listesinde Ali Gökmen’i gördüğümde ağzım açıkta kaldıysa aynısını AK Parti listesinde de Kadir Çakır’ı görünce de yaşadım. İlçe Başkanlığı ve Belediye Başkan adaylığı için ismi düşünülen Kadir Çakır'ın liste 1 yazılmasını bir nevi teselli ödülü gibi yorumladım. 

 

  1. Listenin geneline bakıldığında 2004 yılında Ak Partinin iktidar olduğu süreci hatırladım. Adeta bir rövanşının alındığı alenen ortadadır. Bu listede yer alan bazı isimlerin ve şu an fotoğraf karesinde gördüğümüz kişilere bakınca bu konuda doğru bir tespitte bulunduğumu göreceğinizi tahmin ediyorum.

 

  1. Gelelim listede yer alan Hamdullah Arvas ve Fatma Selman’a... Kendileri Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci’nin Sancaktepe’den ekibi olduğunu biliyoruz. Muhakkak ki her aday ekibi ile çalışmak ister. Bunların ana listede olmak yerine kontenjan adayı olmaları doğru olanıdır diye düşünüyorum. Kontenjan aday seçimi kazanın birlikte yol alacağı ekip anlamına geldiğine göre kendi ekibini orada olmalıydı.

 

  1. Şimdi esas meselelerden biri de listede çok sayıda ilçe yönetim kurulu üyesi bulunmasının tüm kamuoyunu rahatsız ettiği. Nedeni de şu, madem listeye girecektiniz. İlçe yönetiminde neden görev aldığınız? Çok haklı bir eleştiri olduğu ortada. İlçe yöneticisi olmak için canla başla çaba sarfedenler, şimdi de meclis üyesi olmak adına aynı azmi gösteriyorlar. Örneğin Başkan Vekili Cemalletin Solmaz aldığı görev hakikaten oldukça kıymetli, hangi parti olursa olsun İlçe Başkan Vekili demek ilçe başkanı kadar yetkili bir konum anlamına gelir. Şimdi hal böyle iken Sayın abim Solmaz’ın bu konumda kalmak yerine meclis listesinde olması çok da doğru gelmiyor bana. Başından beri böyle bir niyeti var mıydı bilmem? Ama Ak Parti ilçede ağabeylik yapması ona daha çok yakıştırdığım bir konumdur. Bunun dışında ilçe yöneticisi olan Sevim Köse, Harun Oruç, Mustafa Yel, Tarık Erdem gibi isimlerin seçilecek yerlerden olanları değerlendirdiğimizde toplumda ne kadar karşılıkları var mı bilinmez amma velakin illa olacaklarsa ise daha gerilerde olmaları gerekirdi.

 

  1. Listede Ordu’nun 18-19 peş peşe yazılmasındaki mantığı çözememekle beraber, ilk 15’e bir Ordu’lu yazılmalıydı. Listenin 25’ine kadar bir Sivaslının olmamasına da anlam veremedim. 25’den sonra 3 tane Sivaslıyı yazılması şaşırtıcı? Ve romanlar hakikaten çok başarılı olduğunu gördüğüm Semih Makaracı’nın 24. sırada olması çözümsüz denklem gibi duruyor.

 

  1. Gelelim zurnanın zırt dediği yere... Yani Göle'ye... Sanırım Göle'yi temsilen listede Duygu Koç yer almış. Mevcut kadın kolları başkanı. Çok başarılı, azimli ve çalışkan bir hemşerim... Sayın Koç o listede zaten olması gereken bir isimdi ve bunu sonuna kadar hak etti. Kimsenin bu hususta söyleyecek sözü olamaz. Buradaki problem şu, geçtiğimiz dönem 3 Göleli listede yer aldı. Ondan önceki dönem de Göleliler listede yer almıştı. Esenyurt’ta bu dönem 7. kez belediye seçimlerini yaşıyoruz ve şunu söylemek gerekirdi ki her şeyde bir ilki yaşayan Esenyurt bu seferde bir ilki yaşadı ve Göle’de Duygu Koç’un dışında bir isime seçilecek yerden gösterilmemiş. Üstelik CHP Adayının Göleli olması ve Göle üzerindeki etkisi düşünüldüğünde nasıl bir karara varıldığını da anlamak mümkün değil.

 

Haftaya konuğumuz Başakşehir…

 

Kendinize mökkem bakın!