Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Bu manzaralar Esenyurt’lulara zarar veriyor farkında mısınız beyler!!!

Oldukça hareketli günler yaşıyoruz. Mayıs ayı Esenyurt ve Esenyurt’lular için karmaşık bir ay olduğunu söylersek hata etmemiş oluruz.

Önce mecliste yaşanan durum, peşi sıra Yıldız camiinin bodrumunu Kaymakamlık onayı ile kiraya verilmesi bize bayağı hareket getirdi.

Mesleğimiz araştırma yapılmasını gerektirir. Bu tarz haberlerde araştırma yapmak bana göre her gazetecinin asli görevidir. Bende bu hususta bir araştırma yapma gereği duydum. 

Neden %44-45 tamamlanmış sormazlar mı?

 Envanterleri ortaya koyarak konuyu irdelemek istiyorum. 2013 yılında ihaleye çıkan Yıldız Camisinin inşaatını 2014 yılında başlanılmış. Yetkilerin ifadelerine göre % 44–45 tamamlanmış. Şimdi olayı vurun abalıya meselesine getirmeden önce sormakta fayda var. Geçmiş dönem yönetimi bu camii inşatini verdiği müteahhit firmaya bu konuda neden bir yaptırımda bulunmamış. Bence sorulması gereken en önemli sorulardan bir tanesi budur. İhaleyi alıyorsunuz paranın para olduğu dönemde 5 yıl boyunca yarısını bile tamamlamıyorsunuz.

Müteahhit parayı da alıyorsa;

Gelelim Kemal Deniz Bozkurt ve yönetimine, konuyla alakalı Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Günerhan’dan ve Hayrettin Babahan’dan bilgi aldım. Ve bunları sizlerle paylaşmak istiyorum. Arsanın belediyeye ait olduğunu ve planlarda otopark olan bölümünde yeni yönetim tarafından iptal edilerek aşevi ve ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere ücretsiz dağıtılması için kıyafet verebilecekleri bir yer haline getireceklerini ifade ettiler. Selçuk Günerhan ile yaptığım görüşmede neden bu zamana kadar yapılmadığını elbette sordum. Kendisi, ‘Esenyurt’ta ne yazık ki bu tarzda eksik bırakılan yerler mevcut, bizlerde tabi ki sıralamaya aldık ve bununla alakalı çalışmamızı yaptık. Bizim yönetim anlayışımız ihtiyaçlar doğrultusunda hareket etmektir. Taziye salonu, aşevi ve gerçekten mağdur olan aileler için ücretsiz olarak kıyafet dağıtım yeri haline getirmek üzere çalışmamızı başlattık. Ayrıca belirtmekte fayda var, bizim dönemimizde müteahhit firmaya da ödemelerimizi yapmaya başladık. ’ dedi.

Bitmemiş iş devredilemez, devredilmemiş

Buraya kadar bir sıkıntı gözükmüyor. Ama dananın kuyruğu burada kopuyor. Sizlerinde bildiği gibi bu tip yapılar tamamlandıktan sonra devirleri yapılır. Burası da elbette ki Diyanet Vakfına devri gerçekleşecektir. Ama bitmemiş yapı devredilemez ve de devredilmemiş. Devredilmemiş bir yer neden kiraya veriliyor anlamakta zorlanıyorum.

Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül bana göre oldukça deneyimli bir bürokrat’tır. Ancak buradaki uygulamayı bir yere koyamıyorum. Bu olayda içimi en çok acıtansa Devletin zabıtası ile Devletin polisinin karşıya karşıya gelerek birbirlerine gösterdikleri sert müdahalelerdir. Şimdi soruyorum, onlar karşı karşıya geliyorsa vatandaş ne yapmaz ki!!!

Orada bir arbede yaşansa Devlet Memurlarından bir tanesine zarar gelse bunun hesabını kim verecek…

Son söz ; Yaşanan bu manzaralar ortaya çıkan bu görüntüler Esenyurt’a ve Esenyurt’lulara zarar veriyor.

FARKINDA MISINIZ BEYLER?

Facebook Yorum

Yorum Yazın