Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Hazımsızlık mı? Açık kapama Telaşı mı?

Yazıma " Bu aralar sıkça söylenen Hint atasözünü hatırlatmak istiyorum: "Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa, kesin altına pisletmiştir." 31 Mart'ta yapılan seçim sonuçları ile ilgili süreç halen tamamlanmamış ve görünen o ki 12-13 Nisan tarihlerine kadar da tamamlanmayacak gözüküyor. Anadolu Ajansı'nın (AA) veri girişini saatlerce durdurarak başlayan gerginlik le aslında Nasılda taraflı olduğunu görmüş olduk. Daha önceki seçimlerde CHP’nin itirazlarına Erdoğan’ın verdiği ‘’ Atı alan Üsküdar’ı geçti’’ sözlerinin karşılığında bugün ilk defa kaybeden iktidar itiraz eder etmez hemen kabul edilip tekrar sayılması hemen hemen CHP‘nin kazandığı tüm il ve ilçelerde yapılan ek inceleme kararı da oldukça ilginç burada insan ister istemez şunu düşünüyor

 ‘’taraflı bir yargı, taraflı bir YSK, taraflı basın var’’. Toplum gergin. Halk, iktidarın, bir an önce hayat pahalılığına çözüm olacak ekonomik müdahaleler bekliyor. Ve hala başbakan bu acele neden diye soruyor..oysaki halk oylarını kullanırken verdiği mesajda yeter artık toplayın kendinizi mesajı vermişitr.Toplumda, AKP'ye yönelik tepki de bu yüzden diğer seçimlerde görülmemiş şekilde artıyor. İktidar, il-ilçe seçim kurulları ve YSK'ya sürekli farklı bahanelerle başvurarak AA'nın başlattığı bilinmezliği destekleyen adımlar atıyor. İşte tam bu süreçten sonra... kaos ekibi "Pelikancılar" devreye girdi. Sosyal medya hesaplarından CHP'nin kendi sandık sorumlularını bilgilendirmek amacı ile kurduğu ara yüz sistemindeki bilgileri "şaibe" varmış gibi servis etmeye başladı "YSK tüm oyları sayma kararı aldı", "Sandık başkanları gözaltına alındı", "İl Seçim kurulu başkanın kocası FETÖ'den sorgulandı" gibi yalan ve tek amacı kaos yaratmak olan safsatalar ile sosyal medyayı ve AKP tabanını kışkırtmaya çalıştılar.

AKP yetkililerinin bunca şeye sessiz kalması ve sayım yapılmasında bu kadar ısrarcı olmaları karşımıza şu soru çıkıyor. AKP sonucun değişmeyeceğini bildiği halde neden geçersiz oyların sayılması için ısrar ediyor? Cevap olarak da aklıma gelen tek şey süre kazanmak... Neden böyle diyorum; İmamoğlu açıklamasında, aldığı bir duyumdan bahsetmişti. İBB içerisinde bir temizlik söz konusu demişti. Müdür, müdür yardımcısı konumundaki kişilerin odasında kağıt imha ettiklerine dair iddialar kulislerde konuşuluyor. AKP'nin sonucu değiştirmeyeceğini bile bile itiraz etme nedeni bu çalışmalara zaman kazandırmak mı bilmiyorum.  Ama ama bu tüm yaşananalar bir hazımsızlık, yangından mal kaçırma ve belediyelerin  yaptığı işlerde ki, cari açıklar akla geliyor başka bir açıklaması bence olamaz.