Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Hoş geldin Şemmo Dayı!

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte ‘Esenyurt kendi içinden bir belediye başkanı çıkarabilecek mi?’ sorusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Esenyurt’un çilesini çekmiş, tozunu, toprağını yutmuş partisine emek vermiş bir belediye başkanımız olacak mı? Benim de çok merak ettiğim bir soru.

CHP’nin adayı ile ilgili İl Başkanı Canan Kaftacıoğlu’na ithal aday olacak mı diye sordum. Bunu gazetemizde haberleştirdik. CHP kendi iç dinamikleri üzerinden duruyor. Şimdilik durum bu.

AK Parti’ye baktığımız zaman durum çok karışık görünüyor. Adayın dışarıdan geleceği yönünde bir algı oluşturulmuş. Bu konuyla alakalı kulağımıza gelenleri değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.

6–7 aydır Ak Parti Esenyurt’ta adayın kim olacağı hususunda fikri olan-olmayan herkes, bir takım isimleri ortaya atarak algı yaratmaya çalışıyor. Bunu hepimiz görüyor ve biliyoruz.

Adaylık başvuruları başlamadan önce adayın Yasir Çelik olacağı sıkça dile getirildi. Hatta Çelik’in adaylığına kesin gözüyle bakılıyordu.

Adaylık başvuruları başladıktan kısa bir süre sonra geçmiş dönem Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan ve şu an Kars Milletvekiliği yapan Ahmet Arslan’ın aday gösterileceği konuşulmaya başlandı.

Aradan üç gün geçti ve aday değişti. Bu defa da Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker’in adı ortaya atıldı. ‘Kurtar bizi Mehdi’ sesleri yükselmeye başladı.

Daha ‘ne oluyor’ demeye kalmadan, Esenler Belediye Başkanı Teyfik Göksu ismiyle ortalık bir kez daha çalkalandı.

Bitti mi? Elbette hayır! Dedikoduların arkası kesilir mi hiç? Bugünlerde yeni bir isim daha ortaya atıldı.  Esenyurt’la hiçbir alakası olmayan hatta Esenyurt’a adım dahi atmamış Azmi Ekinci ismi konuşulmaya başlandı. Kendisinin bir dönem milletvekilliği yaptığı ve Malatyalı olduğu biliniyor.  Adaylığı ciddi öyle ki ulusal basına da yansıdı ismi. Bazı kaynaklara göre Ekinci çalışmalara başlamış bile...

Evet, yukarıda görüldüğü gibi Bakanlar, Milletvekilleri, komşu ilçe belediye başkanları maşallah ne arasanız var. Adı geçen isimlerden ikisi hariç diğerlerinin Esenyurt’un girişi nerden diye sorsam bilmezler. O iki isimde seçim çalışmaları kapsamında partililerinin rehberliğinde bölgede çalışmalara dâhil olmaktan başka da bir durumları olmadığı aşikârdır.

Bu isimleri ortaya atanlar yakında Esenyurt’un adayı Recep Tayip Erdoğan der ise hiç şaşırmayacağım. Bu nasıl bir dedikodu yumağıdır ki her Allahın günü yeni bir isim ortaya atılıyor. Bu durum ve bilgi kirliliği Esenyurt halkını da ciddi anlamda rahatsız ediyor.

İnsanların 5 yıllını istiyorsunuz

Daha öncede söyledim. Hatırlatmakta fayda var. 43 mahallesi olan nüfusu 1 milyona yaklaşan ilçede siz mahallelerin adını ezberleyene kadar hop seçim bitmiş olur ve size de sadece geçmiş olsun demekten başka bir şey kalmaz. Eğer ki bu durumlara kim zemin hazırlıyor ve destek veriyorsa ve bu hangi parti olursa olsun bu vebalin altında kalır. Her şey çok kolay gibi görünüyor olabilir. Lakin siz insanların 5 yıllını istiyorsunuz. İlçenin 5 yıl boyunca kaderini belirlemeye talip oluyorsunuz. Egoların tatmin edileceği bir konu yok ortada...

‘Hoş geldin Şemmo Dayı…’

Farz edelim  Azmi Ekinci yada başka ithal bir isim adaylığı aldı ve geldi. Mecbur sokağa çıkacaklar. Azmi bey önde, partililer de hemen yanında. Vatandaş soracak, ‘Bu beyefendi kim? ‘Efendim bu beyefendi Genel Merkezimiz tarafından gönderilen adayımız...’ nasıl cevap vereceksiniz bu soruya? Vallahi bizim orada bu tip durumlara tek laf edilir, ‘Hoş geldin Şemmo Dayı…’

Özetle Ankara’daki büyük ağabeylerin, büyük siyasetçilerimizin bunu görmesi ve buna göre karar vermesi gerekir.

Benden söylemesi….