Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Ortak Akıl Derneği sırra kadem bastı

Sivil Toplum Kuruluşları hepimizin hayatının bir noktasında muhakkak vardır. Toplumun menfaatleri göz önüne alındığı zaman oldukça verimli işler muhakkak ki ortaya çıkar.

Sivil Toplum Kuruluşları noktasında sınır tanımayan bir ilçede yaşadığımızda hepimizin malumudur. Ne yazık ki Esenyurt’ta sayısını bilmediğimiz birçok dernek veya STK bulunmaktadır. Bunların kimisi tabela derneği olmakla beraber kimisi de kendi çapında işlevini yürüttüğünü gözlemliyoruz. İşte onlardan birisi olan ve oldukça iddialı biçimde ortaya çıkan kadrosu da tabiri caizse Esenyurt’un ağır ağabeyleri bir araya geldiği ‘ORTAK AKIL DERNEĞİ’ deyim yerinde ise sırra kadem bastı.

İlk kurulduğu süreçte farklı projeleri ortaya döktükleri bir gerçektir. Paneller düzenlediler, önemli konuşmacıları davet ettiler. Şaşalı bir yer tuttular. Açıkçası bana da gelecek için ümit verdiler. Ancak seçim bitti, bir iki göründüler sonra kayboldular. Yerlerinin nerede olduğu konusunda hiçbir fikrim dahi yok. O ki ben bu bölgeyi de iyi bilirim.

Yaptıkları ilk basın toplantısını gayet iyi hatırlıyorum. Bir şehrin nasıl planlanması gerektiğini ortaya koyan, yabancı vatandaşlar noktasında da fikir beyan eden bir anlayışı dillendirmişlerdi.

Yaklaşık olarak 4 yıl önce kurulan bu Sivil Toplum Kuruluşu Ülkemizin ve dünyanın etkisi altına aldığı pandemi sürecinde çıtı çıkmadı. Yetmedi ülke ekonomisi allak bullak oldu gene ses yok. Dünyada savaşlar çıktı abi gene ses yok. Derler ya duvardan ses geldi bunlardan gelmedi.

Şimdi şunu söyleyenler olabilir !!! Esenyurt’ta bunca dernek içinde neden ‘Ortak Akıl Derneği’ Çünkü bu dernek ve içerisinde bulunan yöneticileri inanılmaz derecede iddialı geldiler. Yakaladıkları çıkışta fena sayılmazdı. Ancak seçim bitti bunlar gitti….

Şimdi merak ediyorum; bu Ortak Akıl Derneği seçim için mi ortaya çıktılar. Seçimden seçime kurulan dernekler pozisyonunda olmaları açıkçası beni hayrete düşürdü.

Dolayısıyla, Dernek nerede? Kapandı mı? Yönetim Nerede? Hepsi soru işareti…

Şayet aranızdan biri Ortak Akıl Derneği’ni gören olursa tez elden bana haber etsin…

Facebook Yorum

Yorum Yazın