Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Siyasi nezaket Esenyurt’ta yerlerde

Mevcut siyasetçilerin ve gelecekte siyasete gireceklerin bu yazıdan bir ders çıkarmaları umuduyla…

Son günlerde Esenyurt'ta siyasi etik ve nezaket yok edildi adeta. Daha önce bir nebzede olsa ümitli olduğum siyasi nezaket konusu, yaşadığım son olayla birlikte beni derin bir ümitsizliğe sürükledi.  

Başımdan geçen olay şu şekilde;

Geçtiğimiz günlerde son seçimlerde büyük bir çoğunluğun oyunu alarak başkan olan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve ekibi, Esenyurt Deva Partisi İlçe başkanlığına bir hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Belediye başkanını Deva Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman ve yöneticileri karşıladı.

Kısa bir sohbet ve çay-kahve ikramının ardından toplantı salonuna geçilerek, ziyaret burada devam etti

Deva Partisi ilçe Başkanı Halis Kahriman yaptığı konuşmasında ülke ve dünya siyaseti ile mevcut iktidarı eleştirel konuşmasıyla katılımcılara bilgi, birikimlerini ve tecrübelerini aktardı.

Daha sonra misafir olan belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt söz alarak, Deva partisi yöneticilerini selamladı ve hayırlı olsun dileklerini iletti. Tabi bizlerde basın mensupları olarak davet icabı kenarda bu özel ziyareti sessiz sessiz takip ettik.

Esenyurt'ta alışkın olunmayan bu ziyaret, Deva Partisi Esenyurt İlçe yöneticilerinin kendilerini tanıtmasıyla devam etti. İşte tamda burada nezaket yerle yeksan bir hale geldi. Deva Partisi Esenyurt İlçe Yöneticilerinin bazıları kendilerini tanıttıktan sonra, sanki Esenyurt’ta Belediye Başkanlığı seçimi olmuş, Halis Kahriman başkan seçilmiş de Sayın Bozkurt’ta koltuğu bırakmıyor gibi bir hava estirmeye başladı.

Burayı biraz açalım; konuşmacı kendisini tanıtıyor ardından ekliyor. ‘Siz çok çalıştınız yoruldunuz sizi dinlendireceğiz. Halis Başkanımı Belediye Başkanı yapacağız’ diyor. Lakin bunu bir kişi söylese diyeceğim ki heyecanına yenildi. Ama kaz’ın ayağı öyle değil. Salonda kendini tanıtanların %75 aynı tarzda söylemelerde bulunmaya devam ediyor ve toplantı salonu bir anda buz kesiliyor.

Hele bir yönetici vardı ki resmen beynimi yaktı. “Atatürk benim babamdı. İyi ki beni partinizden soğuktunuz. Şimdi Halis Başkanımın yanındayım. Bu Ülke’yi kara Fatmalar kurtardı. Size ben çiçek gönderdim, bana niye randevu vermediniz” gibi bir şeyler anlattı.

Başka bir yönetici de Belediye Başkanına ‘Esenyurt’ta tapuları vermiyorsunuz. Vermek için rüşvet istiyorsunuz dedi.’ Bunun üzerine Belediye Başkanı; ‘nereden bahsediyorsunuz’ dedi. Yöneticinin; ‘Esenyurt’un genelinden bahsediyorum tam olarak yeri bilmiyorum’ demesiyle başkan ‘net cevap vermelisiniz. Bu şekilde konuşmak partinize zarar verir’ dedi.

Şimdi toplantının geneline bakınca inan ki kim ne konuştu ne anlattı anlamadım. Hatta ben niye ordaydım onu da anlamadım. Adeta konu mankeni görevi görüyorduk.

Uslübün yerlerde olduğu bu toplantı beni hayretlere düşürdü. Zaten bana kalmadı. İlçe başkanı da sonunda çıldırdı. Ve ses tonunu yükseltmek zorunda kaldı.

Siyasete yeni başlayanların bu mecradaki üslüp adap kısacası siyasi riyakatin ne olduğunu öğrenmeleri gerekir. Aksi takdirde yapılan bu nezaket ziyaretindeki gibi konuk ile ev sahipleri arasında nahoş bir manzara ortaya çıkar.

Buradaki maksadım kimseye iş, adap yâda siyaset öğretmek değil. Orada bulunan bir gazeteci olarak durum gördüklerimi yazmak istedim. Çünkü bu bir nezaket ziyareti idi. 20 yıldan fazladır gazetecilik yapıyorum ama ben böyle nezaketsiz bir ziyaret görmedim.

KALIN SAĞLICAKLA…

Makale Yorumları

  • Erdoğan Söğüt19-07-2021 20:39

    Deva Partisini anlatmaya gerek yok.Onlarin varliğida yokluğuda birşeyi değiştirmez.Ben Asil Sn Kemal Başkanin yaptiklarini doğru bulmuyorum.Meclis toplantilarini güya canli yayinliyorlar lakin Ak partili üyeler söz alinca Kamera solonun duvarlarini ve tavanini gösteriyor.Bzde bir laf varNe ekersen onu bicersin.Hayirli Bayramlar.

  • murat kani19-07-2021 16:21

    siyasete nezaket getirecek tek bir parti vardır oda yeniden refah partisi

  • mehmet özkan19-07-2021 03:13

    öncelikle parti olacaksin sonra ilce başkani gecmişin temiz olacak mutahit emlakci olmiycaksin yanindaki arkadaşlarinin bilgi birikimi olacak bunu haber bile yapmaniz bunlara pirim veriyor

Facebook Yorum

Yorum Yazın