© Esenyurt Haberleri

Erdoğan'dan Barzani'ye rest!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Irak’ta yapılan referanduma ilişkin, ''Gerektiğinde Irak’ta da adım atmaktan geri durmayacağız. Bölgemiz refaha kavuşana kadar mücadelemiz sürecek. Bir gece ansızın gelebiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Irak’ta yapılan referanduma ilişkin, “Bu bölge sadece bir şahsın ya da aşiretinin hayat alanı değildir. Kimse bizden sınırlarımızın hemen yanı başında yeni bir kriz çatışma alanı doğmasına izin vermemizi bekleyemez. Sonucuna bakmaksızın bunu yok hükmünde kabul ediyoruz. Atılacak adımları açıklayacağız. Giriş çıkışlar kapatılacak. Bundan sonra Kuzey Irak yerel yönetimini bakalım petrolünü hangi kanalla satacak. Vana bizde vanayı kapattığımız zaman o işte biter” dedi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Gerektiğinde Irak’ta da adım atmaktan geri durmayacağız. Bölgemiz refaha kavuşana kadar mücadelemiz sürecek. Bir gece ansızın gelebiliriz”  İHA

İlginizi Çekebilir

'Evlerinize gelirse sakın inanmayın'. Bakanlık tüm Türkiye'yi uyardı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden çok önemli duyuru...Kapı kapı dolaşıp, nüfus sayımı bahanesiyle vatandaşların kimlik bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı belirtildi. Genel Müdürlük "sakın inanmayın" diye de uyardı.

Meteoroloji 13 ile kod uyarısı verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 ile sarı kodlu uyarı yaparak kuvvetli yağışın geleceğini duyurdu.

İGD Başkanı Hınıslı'dan 'Kamu Tasarruf Paketi'ne tepki

Basının yaşatılması, tasarruftan daha önemli basın açıklaması yapan İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Hasan Hınıslı, “Kamuda Tasarruf Paketi”ne sert tepki gösterdi.

Kurbanlık sevkine ilişkin Bakanlık, kuralları belirledi

Tarım ve Orman Bakanlığı, kurbanlık hayvan sevklerinin, hayvan refahının gözetilip bulaşıcı hastalıklara karşı gerekli önlemler alınarak yapılması için uyulacak kuralları belirledi. Şap hastalığına karşı korunmuş bölge kabul edilen İstanbul'un Avrupa yakası dahil Trakya bölgesine sevklere özel kısıtlama getirilirken; kentin giriş noktasındaki köprüler ile feribot ve tekne gibi nakil araçlarına etkin kontrol sağlanacak.

Emeklilere yüzde 15 indirim

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın tarafından duyurulan emeklilere yönelik çalışmada ilk adım atıldı. Emeklilere kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde yıl sonuna kadar yüzde 15 indirim yapılabilmesine imkan tanıyan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Emekliler 60 yaşından sonra öğrenciler gibi KYK'ta kalıp, tatil yapacak.

Yargıtay'ın yeni Başkanı belli oldu

Yargıtay'da seçim 37. turda sonuçlandı. Yargıtay'ın yeni Başkanı Ömer Kerkez oldu.

TÜM HABERLER