© Esenyurt Haberleri

Esenyurt Belediyesi’nden PTT Önünde Coronavirüs Önlemi

Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri, yardım parasını almak için PTT’ye gelen vatandaşların Coronavirüs salgınından etkilenmemesi için önlemler aldı.

Sosyal mesafe kuralı nedeniyle birer metre aralıklarla yapışkanlar koyan zabıta ekipleri bariyer ve şerit çekerek önlemleri sıkılaştırdı. Alınan önlemler sayesinde vatandaşlar hızlı ve sağlıklı bir şekilde ödemelerini aldı.

‘SAĞLIĞIN İÇİN MESAFENİ KORU’

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2 milyon aileye sosyal yardım ödemesi başladı. Yardıma hak kazanan vatandaşlar sabah erken saatlerde PTT önlerine geldi. PTT binaları önünde parasını almak için bekleyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri ise sosyal mesafeyi korumak adına yerlere birer metre aralıklarla ‘Sağlığın için mesafeni koru’ yazılı yapışkanlar koydu.

BARİYER VE ŞERİT ÇEKİLDİ

Vatandaşları bu yapışkanlara denk gelecek şekilde sıra aldıran zabıta bariyer ve şerit çekerek önlemleri sıkılaştırdı. Alınan önlemler sayesinde vatandaşlar hızlı ve sağlıklı bir şekilde ödemelerini aldı.  Dezenfekte ekipleri ise PTT'nin iç ve dış kısımlarını dezenfekte etti.

PAZAR YERLERİNDE DENETİM

İçişleri Bakanlığı’nın pazar yerlerinde alınacak tedbirler için valiliklere gönderdiği yazı gereği Pazar yerlerinde de önlemler alındı. Pazar yerlerinde denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri giriş ve çıkış dışındaki alanları demir bariyerle kapattı. Tezgâh arası mesafelerini en az 3 metre olarak ayarlayan ekipler içeri esnaf sayısının en fazla 2 katı vatandaşı aldı.

İlginizi Çekebilir

Esenyurt'ta sokağa konulan kapan, uyanık sürücüleri durduramadı!

Geçtiğimiz günlerde Esenyurthaberleri.com haber sitemizin gündeme getirdiği ve sık sık kazaların meydana geldiği o sokağa kapan koyuldu. Ters yöne girişi engellemek için sokağa konulan kapan, sürücüleri durduramadı. Kapan engelini aşmak için dakikalarca uğraşan ve paspas yardımıyla geçen gençler kameraya yansıdı.

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu!

Esenyurt’ta 37 yaşındaki 2 çocuk babası Eyüp Çevik, marketten eve dönen eşi tarafından evde ölü bulundu.

Başkan Özer’den Kreş ve Kent lokantası müjdesi

İlke TV’de Dilek Odabaş ile "Konuşma Zamanı" programına konuk olan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçede hayata geçireceği projelerini anlatarak, ilk 100 gün içinde Esenyurt’a yeni kreşler ve kent lokantaları kazandıracağını söyledi.

Esenyurt'ta kadın hırsızlık çetesi kamerada

Esenyurt’ya bir evden 400 bin lira değerinde ziynet eşyası çalan hırsızlar kameralara yakalandı.

Esenyurt'ta 2 kişi silahlı saldırıya uğradı!

Esenyurt'ta iki arkadaş, iş yerinin önünde oturduğu sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan iki arkadaş ambulansla hastaneye kaldırılırken saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenyurt'ta bina önüne çöp bırakılmasından bıkan apartman sakinleri, pankart asarak tepki gösterdi

Esenyurt’ta apartmanlarının önüne mahalleli tarafından devamlı çöp bırakılmasından bıkan bina sakinleri, ‘İnsan olun. Çöp atmayın. Çöplük 200 metre ileride’ yazılı büyük bir pankart asarak duruma tepki gösterdi.

TÜM HABERLER