© Esenyurt Haberleri

Esenyurt Zabıtası’ndan Yeni Normalleşme Denetimi

Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri, 'Yeni Normal'e uygun olarak faaliyetlerini yürütmesi gereken işletmelerle ilgili istenmeyen görüntülerin oluşmasını engellemek için ilçe genelinde bulunan kafe, restoran ve pazar yerlerinde maske ve sosyal mesafe denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, normalleşme süreci kapsamında yarı kapasiteli olarak hizmete açılan kafe, restoran, çay bahçesi gibi mekânlar başta olmak üzere ilçe genelinde açık ve kapalı pazarda da denetimlerine devam ediyor. Ekipler, ‘Yeni Normal’e uygun olarak hizmete açılan kafe, kahvehane, restoranlarda denetim yaparak, iş yeri sahiplerini sosyal mesafe ve maske ile hijyen konusunda uyardı. Temizlikten sosyal mesafe kuralına, masalar arasında bir buçuk metre açıklıktan hijyene kadar detaylı bir çalışma gerçekleştirildi. Zabıta ekipleri, işletme sahiplerini de uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirdi.

PAZAR YERLERİ DENETLENDİ

Zabıta müdürlüğü ekipleri, yeni normalleşme sürecinde ilçe genelinde bulunan açık ve kapalı pazarları denetleyerek vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyardı. Pazar giriş ve çıkışlarını ayıran ekipler, vatandaşların ateşini ölçerek alana girişini sağladı. Ekipler, sarı çizgi uygulamasıyla tezgâh azaltarak sosyal mesafenin korunmasına dikkat etti.

İlginizi Çekebilir

Başkan Özer: Esenyurt’u hakettiği imaja kavuşturacağız

Flash Haber’de Burcu Uğur ile Haberdar programının konuğu olan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Türkiye GSMH'nin yüzde 7’si, İstanbul sanayisinin yüzde 25’ini Esenyurt karşılıyor. Türkiye’nin en büyük fabrikaları bizde. Biz bunları ön plana çıkararak hem Esenyurt’u hak ettiği imaja kavuşturacağız hem de burayı yüksek katma değerli ürünleri üreten bir slikon vadisi haline getireceğiz” dedi.

Esenyurt’ta indirimli parfüm için kadınlar saç baş birbirine girdi

Kadınlar indirim gününde, bir ürün nedeniyle kadınların saç saça baş başa kavga ettiler.

Esenyurt’ta sahte pasaport operasyonu

İstanbul’da sahte pasaport şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda, 5 şüpheli yakalandı. Sahte belgelerin “hediyelik eşya” süsü verilerek kargolandığı ortaya çıktı.

Düdüklü Tencere Bomba Gibi Patladı Kadın Dehşeti Yaşadı

Esenyurt’ta yaşanan düdüklü tencere patlama olayında ağır yanıklarla karşı karşıya kalan kadın, yaşadığı dehşet anlarını paylaştı. Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, ev kazalarının önlenmesi için önemli uyarılarda bulundu.

Esenyurt’ta genç kızı takip etti iddiası ve feci dayak!

Esenyurt’ta genç kızı yaklaşık bir ay boyunca takip ettiği iddia edilen şahıs, kızın akrabaları tarafından yakalandı.

Esenyurt TEM’de Polis ekipleri ineklerin peşine düştü

TEM Otoyolu'na çıkan inekler sürücülere zor anlar yaşatırken polis ekipleri trafiği tehlikeye sokan ineklerin peşine düştü.

TÜM HABERLER