© Esenyurt Haberleri

Şoför esnafına müjde

TŞOF Başkanı Apaydın, soför esnafının ÖTV'siz araç alımındaki sorunların çözüldüğünü açıkladı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, hükümetin teşvik amacıyla, ticari araçlara getirdiği Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetine ilişkin sorunların çözüldüğünü belirterek, esnafın mevcut aracını satıp bunun bedelini yeni aracın alımında peşinat olarak kullanabileceğini bildirdi.

Apaydın, yazılı açıklamasında, ÖTV'siz araç yenileme imkanı tanıyan düzenlemenin eylül ayında yürürlüğe girmesine rağmen uygulamada yaşanan sorunlar nedeniyle esnafın söz konusu imkandan yararlanamadığını anımsattı.

Sorunun, Maliye Bakanlığı tarafından vergi dairelerine gönderilen yazıyla çözüldüğünü belirten Apaydın, şunları kaydetti:

"Maliye Bakanlığınca çıkarılan tebliğ esnafın önce yeni araç alıp, sonra eskisini satacağı şeklinde yorumlandı. Eski aracını satıp peşinat olarak kullanmak isteyen esnafımız yasadan yararlanamadı. Bakanlıkla yapılan görüşmeler sonrasında, yasanın yürürlüğe girdiği 7 Eylül itibarıyla faaliyette bulunduğunu belgeleriyle ispatlayan tüm esnafımızın bu yasadan yararlanmasının önü açıldı. Artık esnafımız mevcut aracını satıp bunun bedelini yeni aracın alımında peşinat olarak kullanabilecek."Düzenlemede, minibüs ve otomobil tanımından kaynaklanan sorunların da bulunduğuna işaret eden Apaydın, "16-17 koltuğu bulunup ruhsatında minibüs yazan araçlar vergi dairesinde otobüs olarak kayıtlı olduğundan bu araçların yeni bir minibüsle değiştirilmesi mümkün olamamıştı. Bakanlık yetkilileriyle yaptığımız görüşmede bu konuda da olumlu adımlar atıldı ve yapılan düzenlemeyle sorunlar çözüldü." ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Emekliye Kurban Bayramı öncesi Yüzde 20 indirim

Zam verilmeyen emekliye Kurban Bayramı öncesi şehirlerarası otobüs biletlerinde yüzde 20 indirim kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar maaşlarına zam haberi bekleyen emekliler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

ATM'den para çekecekler dikkat. Bayram öncesi büyük değişiklik

Özel bankalar günlük 10 bin TL'lik nakit çekim limiti yetersiz kalınca müşterilerin şikayetleri doğrultusunda bankalar limit değişikliği kararı aldı.

MTV borcunu ödemeyenler dikkat! Gecikme faizi yükseltildi

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için uygulanan gecikme zammı oranı için alınan yeni karar duyuruldu. Kamu alacakları için gecikme zammı ve tecil faiz oranlarının yükseltildiği duyuruldu.

Elektrik ve doğalgaz sayaçlarını sökmeyenlere 10 bin lira ceza kesilecek

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle elektrik, su ve gaz sayaçları için muayene sürecine yönelik önemli değişiklikler hayata geçirildi.

Esnafa şok! Esnaf kredi faizi artırıldı!

Türkiye’de esnafların ticari çalışmalarına destek olunması amacıyla, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kefalet kredi faizleri artırıldı.

7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek! İşlem ücreti yok..

Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT Bank işbirliğine gitti. Türkiye'nin ATM Merkezi'ni hayata geçiren 7 kamu bankası, bundan böyle tek ATM'den hizmet verecek. İlk etapta 5 bin 600, yakın tarihte 19 bin TAM ATM uygulamaya girecek. Ortak ATM'den yapılan işlemlerde işlem ücreti alınmayacak.

TÜM HABERLER