Hakan Azar

Hakan Azar

Mail: haber@esenyurthaberleri.com

Kaptan Paşa Mahallesi ve İBO

Sene 1990 tam hatırlamamakla birlikte Ardahan Kaptan Paşa Mahallesine taşındık, o zamanlar  rahmetli Nadır Gök, amcam yeni taşındığımız evinimiz yanında  bir arsa almış ve ev yapıyordu. O dönemler 12 yaşında idim Annemle birlikte Nadır amca ve Sayme teyzemin yanına gittik. Her taraf inşaat halindeydi yanlarına gittiğimizde sohbet ve tanışma başladı. Ben orada öğrendim ki akrabayız, Mahalleyi tanımaya çalışıyordum. Evin bahçesinde sağa sola bakınırken rahmetli İbrahim Gök,  geldi oda 8 yaşlarında falandı yanılmıyorsam kıvırcık saçlı kırmızı yanaklı güler yüzlü bir çocuk idi.

Bana sorular soruyordu;  kimsin ne zaman bu mahalle taşıdığımızı vs vs neyse o gün oradan ayrıldık tabi o dönemlerde Akrabalık, komşuluk, arkadaşlık ilişkileri çok farklıydı gerçekti candan ve samimiydi. Ben İbrahim Gök,  kardeşimi, 1990 tarihinde tanıdım, uzun yıllar komşuluk yaptık, ailesi ailemiz olmuştu evlerimizde ne pişerse bir birimize gönderirdik. Yaşı benden küçük olmasına rağmen sık sık bir araya gelir gezer tozardık, arada bir Ardahan Koça köye kaçardık, candan samimiydi.

 İBO paylaşmayı severdi en son 4 ay önce Ardahan’a gittiğimde mahallem Kaptanpaşa’da gezerken denk geldim İBO’ya ayaküstü sohbet ettik, davet etti beni davetine yoğunluğumdan dolayı icabet edememiştim.

Ve 1 Kasım zamansız Veda edişini sosyal medyadan öğrendim..

Önce inanamadım sonra Ardahan’da birkaç arkadaşımı aradım, olayın akıbetini sordum ne yazık ki doğru olduğunu söylediler. Meğerse İBO’yu gece elim bir kazada kaybetmiştik.   Önce birkaç dakika durdum sonra onunla geçen zaman aklıma geldi.  İnsanın sevdiklerini,  yakınlarını, dostlarını kaybetmesi çok acı hele ki bu 35 Yaşında İBO gibi genç yağız bir delikanlı ise aslında yazacak anlatacak o kadar şey varki seni kardeşim, ACIN tarifsiz, Rabbim gittiğin yerde sana merhameti ile muamele eylesin, toprağın bol, mekânın cennet olsun. GÖK Ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun. UNUTMAYACAĞIZ SENİ İBO..

Makale Yorumları

  • Şener YILDIRIM07-11-2019 23:08

    İbo ‘nun zamansız ahirete intikal etmesi hepimizi derinde etkiledi. Üzgünüz Rabbim rahmeti ile muamele eylesin. Ailesine sevenlerine sabırlar dilerim. ????

  • özcan04-11-2019 12:48

    allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

Facebook Yorum

Yorum Yazın