Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Yine Türkiye'de bir ilk ve olay yeri Esenyurt!!!!

Bilindiği gibi tüm belediyeler Temmuz ayı toplantılarında ek bütçelerine yaparak meclisten geçirdiler. Bu bağlamda Esenyurt Belediyesi de ek bütçe talebini Temmuz ayında meclise sundu. Ancak Ak Parti ve MHP meclis üyelerinin oylarıyla ek bütçe maddesine ret verdi.

Aradan bir ay geçti. Ekonomi daha da kötüye gitmeye devam etti. Ağustos ayı geldi çattı. Meclise tekrar sunulan ek bütçe talebi yine ret edildi.

Şimdi konuyu biraz deşelim. Mecliste meclis üyelerine sunum yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt bu konuda bir çizerge ortaya koydu. Bu çizergede İstanbul'un tüm ilçelerinin ne kadar ek bütçe aldıkları gösterildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçeler meclisten onay alırken, Esenyurt Belediye meclisi neden onay vermedi?

Ak Parti ve MHP üyelerinin saatler süren anlatımlarından sonra anladığım şu; 'Mevcut bütçe ile Kasıma kadar idare edin. Kasımda gelin bakarız.' dediler.

Başkan Bozkurt ise buna karşılık olarak, 'Yapılacak ihaleler ve projeler için aynı zamanda asgari giderler için bütçe yetersiz. Hayat pahallığının her geçen gün arttığı zam üstüne zam geldiği bir dönemde, Kasım'dan sonra gelen bütçeyi neyleyeyim' dediğini anladım.

Burada aklıma Hükümet Kadın filminden bir sahnesi geldi. ' Baba size cuma, bize Perşembe midir?'

Arkadaş siz neyin kafasındasınız

Ekonominin ağırlaştığı şu günlerde, Hükümet dahi %63 ek bütçe alırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi %50'e yakın en bütçe yaparken 38 ilçe ek bütçe onayı alırken, arkadaş siz neyin kafasındasınız.

Siz bunları biliyorsunuz!

Bu ek bütçe geçmediği için Belediye çalışanları (Ki bunların içinde sizinde yakınlarınız da var) hak ettikleri zammı alamayacaklar.

Siz bunları biliyorsunuz!

Devam etmesi gereken asgari hizmetlerin aksayacağını biliyorsunuz.

Siz bunları biliyorsunuz!

Enflasyonun tavan yaptığını iyi biliyorsunuz.

Peki, soruyorum şimdi size? Geçmiş dönem meclislerinde ek bütçe taleplerini hiç ret verdiniz mi?

Ez cümle,

Yine Türkiye'de bir ilk ve olay yeri Esenyurt!

Makale Yorumları

  • Turan Deli07-08-2022 18:31

    Gerçekten bu konuda Esenyur belediye meclisinin AKP ve MHP üyelerinin ne yapmaya çalıştığını çok net anlaşılıyor. Özelikle de AKP gurup baskani ve yardımcısı arkadaşların bireysel veya siyasi çıkarları uğruna Esenyur halkına hizmetin gitmesini engellemek ve Kemal Denizbozkurt baskani hizmetlerini engellemek için çaba gösteriyorlar. Bu durumu yaratan merkezî hükumet. Eflasiyon yüzde 80. Üstelik milyarlarca borç bıraktılar yazıklar olsun.

Facebook Yorum

Yorum Yazın