© Esenyurt Haberleri

Alman bira firmasından skandal!

Alman bira firması, ramazana sayılı günler kala büyük bir skandala imza atarak bira şişelerinin üzerine "La İlahe İllallah, Muhammedun Resulullah" yazarak piyasaya sürdü.

Almanya menşeili bira firması Privatbrauerei Eichbaum GmbH & Co. KG Müslümanların kutsal ramazan ayına sayılı günler kala büyük bir skandala imza attı.

BİRA ŞİŞESİNE "LA İLAHE İLLALLAH" YAZARAK PİYASA SÜRDÜ

Alman firma, Ureich marka bira şişelerinin kapaklarına "La İlahe İllallah, Muhammedun Resulullah" yazarak piyasaya sürdü.

Bira şirketine Avrupa'daki Müslümanlardan çok sert eleştiriler gelirken, şirketin şişeleri piyasadan geri çekmesi ve özür dilemesi istendi.

ALMAN ŞİRKETTEN DÜNYA KUPASI SAVUNMASI

Eichbaum firması ise gelen tepkiler üzerine bir açıklama yayınlayarak, önümüzdeki günlerde Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası nedeniyle konsept bira şişeleri üretildiğini ve bu nedenle bira şişelerine ülke bayraklarının monte edildiğini duyurdu.

Firmanın, bu konsept kapsamında Suudi Arabistan bayrağını da bira şişesinin kapağına monte ettiği, ancak Suudi bayrağında Kelime-i Tevhid yazısının dikkate alınmadığı belirtildi.

Eichbaum şirketi İslam dinine yönelik bir saldırı amacı taşımadıklarını da savundu.

SUUDİ ARABİSTAN BAYRAĞININ ANLAMI VE TARİHÇESİ

Suudi Arabistan bayrağı, yeşil zemin üzerine yerleşimli beyaz renkteki kılıç ve Arapça olarak yazılmış olan 'La İlahe İllallah Muhammedun Resulullah' yazısı yer alır.

Yeşil renk; Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V.)'in kurmuş olduğu İslamiyeti ve Fatımi sülalesini ifade eder.

Kılıç, bir adalet sembolüdür ve ilk Suudi Kralı Abdülaziz ibn Suud'u temsil eder.

SUUDİ ARABİSTAN BAYRAĞI 1973 YILINDA SON HALİNİ ALDI

Mevcut Suudi Arabistan bayrağı 15 Mart 1973 tarihinde kabul edilmiştir. Beyaz kılıç, 1906 yılında bayrağı eklendi ve 1973 yılında bayrak için bir kaç ufak değişiklikler yapılarak son halini almıştır. MYNET

Ulusal bayrak, sadece resmi amaçlarla kullanılır,ülke vatandaşlarının ise, düz yeşil zemin üzerine, bayrağın sağ üst köşesindeki iki çapraz kılıç üzerinde bir altın palmiye ağacı yerleşimli olan bayrağı normal zamanlarda kullanmaları gerektiği belirtilir.

İlginizi Çekebilir

İnsan Kaynaklarının Görünmeyen Yüzü Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

İnsan kaynakları (İK) onlarca yıl boyunca öncelikle bordro, sosyal yardım idaresi ve uyumluluk gibi görevlerden sorumlu olan, kuruluşların idari omurgası olarak görülmüştür. Ancak, İK'nın bu geleneksel algısı, işletmeler üzerindeki potansiyel etkisinin tam genişliğini ve derinliğini yakalayamamaktadır.

AKOM açıkladı: Sıcaklıklar düşüyor sağanak yağmur geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) 25-28 derece aralığında seyreden sıcaklıkların bugünden itibaren 13-17 derece aralığına gerileyeceğini duyurdu. İstanbul ve çevresinde sağanak yağışların beklendiği açıklandı.

Anneler günü kutlama mesajları

14 Mayıs anneler günü münasebeti ile kutlama mesajlarınızı sayfamızda görebilirsiniz..

Meteoroloji, AKOM ve AFAD'dan peş peşe İstanbul uyarısı!

Meteoroloji, AKOM ve AFAD'dan İstanbul için peş peşe uyarılar geldi. Meteoroloji, İstanbul'un hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini, sıcaklıkların 10 derece civarına geleceğini belirtti. AKOM ve AFAD ise kentte soğuk ve yağmurlu hava nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Meteoroloji uyardı! Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji uyardı başta İstanbul olmak üzere Tekirdağ, Kocaeli, Balıkesir çevreleri ile İç Anadolu'nun orta ve doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağmurlu olacak. Yağışların Akdeniz ile Diyarbakır, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli sağanak olması bekleniyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama ilanları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama ilanları..

TÜM HABERLER