© Esenyurt Haberleri

Ardahan Kurtuluşu Çoşkuyla Kutlandı

Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü, eksi 20 derecede çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Garnizon ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Kırış, gaziler, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan tören, Ardahan Valiliği önünde devam etti.

Vali Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Kırış, atlı birliklerle birlikte halkı selamdı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu mübarek toprakların işgalden kurtuluşunun 98'inci yıldönümünü kutluyor, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun diyerek, aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü ile asil milletimizin birliği, dirliği ve huzuru için görev yaparken kandan ve candan masum halkların alın teri mallarından beslenen, emperyalist devletlerinin maşası, hain ve bölücü PKK, YPG, DEAŞ, FETÖ ve DHKPC gibi terör örgütlerinin, silahlı, bombalı saldırı eylemleriyle 15 Temmuz hain ve alçak kalkışmasında rahmete kavuşmuş ve şehadet şerbetini içmiş, yine Fırat Kalkanı, Afrin'de şehit olan şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diliyoruz. Ayrıca Ardahan'ın kurtuluşunda verilen mücadeleleri anlatan etkinlikleri yapmakta emeği olanları da teşekkür ediyorum" dedi.


Konuşmaların ardından yakılarak şehit edilen Türkler için Yanık Cami Anıtı'na kadar mehteran ve atlı birliklerin eşliğine 'İşgalden Kurtuluşa' şehitlere saygı yürüyüşü yapıldı. Burada şehit edilen Türkler için İl Müftüsü Remzi Pehlivan tarafından dualar edildi.
Kutlamalar, akşam Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olan Kurtuluş Şöleni ile sona erdi. 

İlginizi Çekebilir

Esenyurt’ta aday olamadı Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde AKP’nin Esenyurt Belediye Başkan aday adayı olan Metin Toprak, Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Yenidoğan' şebekesine operasyon Esenyurt’ta sıçradı

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek ve burada usulsüzlükler yaparak haksız kazanç sağladığı öne sürülen aralarında 14 doktor ile 17 hemşirenin bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı..

İstanbul'da çöl tozundan en çok etkilenen ilçe belli oldu

Afrika'dan gelen çöl tozu megakent İstanbul'u da sardı. Bakanlık verilerine göre en çok etkilenen ilçeler belli oldu.

Emeklilere zam yapılıp yapılmayacağını bakan açıkladı

Emeklinin ara zam ya da seyyanen zam beklentisi suya düştü. Temmuzda masaya yatırılacağı açıklanmıştı ama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan, emeklilere ara zam yapılmayacağını söyledi. Böylece emekli sadece enflasyon farkını alacak. Bahar geçecek, yaz geçecek emekli kışa "belki ara zam" alırız diye bekleyecek

YSK'dan Hatay, Ardahan ve Iğdır kararı

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK), 31 Mart'taki yerel seçim sonuçlarına itiraz mesaisi sürüyor. Kurul; Hatay, Ardahan ve Iğdır'da seçim yenileme taleplerini reddetti.

Ramazan Bayramı mesajları

Bayramı bayram yapan birlikte olmaktır. Mutluluğu, sevgiyi birlikte paylaşmaktır. Her bayram aynı heyecanla beklenir, aynı sevinçle yaşanır. Ailemizden, sevdiklerimizden uzak geçirdiğimiz bayramlar da var elbet. Ne kadar uzak olsak da kalbimiz hep onların yanında olur. Bayramınızı Kutluyoruz..

TÜM HABERLER