© Esenyurt Haberleri

Esenyurt'ta yaz Kur'an kursu öğrencisi çocuklara astronomi etkinliği

Esenyurt Kaymakamlığı Proje Uygulama Birimi ve bir üniversitenin Astronomi Kulübü iş birliği ile 'İlim ve Bilimin Buluşması: Bir yıldız Bir Çocuk' etkinliği gerçekleştirildi.

Esenyurt Kaymakamlığı Proje Uygulama Birimi ve bir üniversitenin Astronomi Kulübü iş birliği ile "İlim ve Bilimin Buluşması: Bir yıldız Bir Çocuk" etkinliği gerçekleştirildi.

Esenyurt Kaymakamlığı Proje Uygulama Birimi ve bir üniversitenin Astronomi Kulübü iş birliği ile çocuklara yönelik ortak bir ilim ve bilim etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe yaz Kur'an kursunda öğrenim gören öğrencilerin yanı sıra çok sayıda yetkili isim de katıldı. Programda hayali astronomi ve uzay alanında çeşitli etkinlikler yapıldı. Çocuklara astronomi tarihi hakkında bilgi verilerek, sonrasında gözlem etkinliğine geçildi. Gözlem etkinliğinde çocuklara Ay, Satürn, Jüpiter ve ISS. Uluslararası Uzay İstasyonu gösterildi. Yoğun katılımın olduğu etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Esenyurt Kaymakamlığı proje sorumlusu Mehmet Şengönül, "Derviş Solak İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen bu güzel etkinliğin yapılmasında başta Kaymakamımız Sayın Vural Karagül olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Paşali Beşli'ye, üniversiteye ve Kulüp Başkanı Mehmet Baran Ökten, Başkan Yardımcısı Mücahit Kaya ve projeyi yürütmede görev alan Selinay Işık'a, Okul Müdürümüz İbrahim Demir'e ve hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

İlginizi Çekebilir

Esenyurt'ta kadın hırsızlık çetesi kamerada

Esenyurt’ya bir evden 400 bin lira değerinde ziynet eşyası çalan hırsızlar kameralara yakalandı.

Esenyurt'ta 2 kişi silahlı saldırıya uğradı!

Esenyurt'ta iki arkadaş, iş yerinin önünde oturduğu sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan iki arkadaş ambulansla hastaneye kaldırılırken saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenyurt'ta bina önüne çöp bırakılmasından bıkan apartman sakinleri, pankart asarak tepki gösterdi

Esenyurt’ta apartmanlarının önüne mahalleli tarafından devamlı çöp bırakılmasından bıkan bina sakinleri, ‘İnsan olun. Çöp atmayın. Çöplük 200 metre ileride’ yazılı büyük bir pankart asarak duruma tepki gösterdi.

Togay Çoban, İstanbul’daki CHP’li Belediyelerin borç bilançosunu açıkladı

AK Parti Esenyurt Grup Başkanvekili Togay Çoban, sosyal medya hesabında İstanbul’daki CHP’li Belediyelerin borç bilançosunu açıkladı.

Esenyurt’ta kaza sonrasında ortalık boks ringine döndü

Esenyurt’ta bir motosikletli ile otomobil sürücüsü birbirlerini görerek frene bassa da kazadan kurtulamadı. Olay sonrasında başlayan tartışma kavgaya dönerken, otomobil sürücüsü kask takan motosikletliyi yumruklamaya başladı. Yaşanan o anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Başkan Özer, koltuğunu 4. sınıf öğrencisine devretti

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Nehir Düz’e devretti.

TÜM HABERLER