© Esenyurt Haberleri

Kent Yönetimlerine ve Belediyeciliğe Alternatif Bakış

Esenyurt’ta kuruluş çalışmaları süren Esenyurt Alternatif Kültür Sanat Derneği (ESAS-DER), yerel seçime kısa bir süre kala Kent Yönetimlerini ve Belediyeciliği masaya yatıran bir panel düzenliyor.

Ardahan Kültür Evi’nin katkıları 21 Aralık Cuma günü saat 19.30’da Ardahan Kültür Evi Konferans Salonu’nda düzenlenecek panelde Şehir Plancısı İsmail Çiçin, TMMOB İstanbul eski Koordinasyon Kurulu Sekreteri Meftun Gürdallar, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz ile Yönetmen ve Tiyatro Sanatçısı Ali Yıldırım konuşmacı olacak. Panelin moderatörlüğünü ise Mali Müşavir ve Yazar Tuncer Dağ yapacak.

Panele ilişkin bir çağrı metni yayınlayan Esenyurt Alternatif Kültür Sanat Derneği Girişimi, şu ifadelere yer verdi:

“2000’li yılların içinde, geçmişin çok önünde olmamıza rağmen geleceğe “bu da bizim mirasımız” diyeceğimiz bir kent ve şehir modeli ortaya koyamayan bir kuşağa aitiz…

Bir model ortaya koymak bir yana; var olanı, geçmişten bize kalanı tahrip eden, yağmalayan bir anlayışın esiri olmuş durumda içinde geçtiğimiz zamanlar…

Bu “dar zamanlarda”, yeni bir yerel seçimin arifesinde; kentimizi, kentlerimizi yönetmeye aday olan, öne atılan idareci adaylarına ve her birimize ışık saçacak, yol açacak bir tartışmaya davet ediyoruz sizi…

Kent Yönetimi ve Belediyecilik anlayışının bugünkü hali ve olması gerekenler üzerine konunun uzmanları ile dertleşmeye bekliyoruz…”

İlginizi Çekebilir

Esenyurt'ta sokağa konulan kapan, uyanık sürücüleri durduramadı!

Geçtiğimiz günlerde Esenyurthaberleri.com haber sitemizin gündeme getirdiği ve sık sık kazaların meydana geldiği o sokağa kapan koyuldu. Ters yöne girişi engellemek için sokağa konulan kapan, sürücüleri durduramadı. Kapan engelini aşmak için dakikalarca uğraşan ve paspas yardımıyla geçen gençler kameraya yansıdı.

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu!

Esenyurt’ta 37 yaşındaki 2 çocuk babası Eyüp Çevik, marketten eve dönen eşi tarafından evde ölü bulundu.

Başkan Özer’den Kreş ve Kent lokantası müjdesi

İlke TV’de Dilek Odabaş ile "Konuşma Zamanı" programına konuk olan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçede hayata geçireceği projelerini anlatarak, ilk 100 gün içinde Esenyurt’a yeni kreşler ve kent lokantaları kazandıracağını söyledi.

Esenyurt'ta kadın hırsızlık çetesi kamerada

Esenyurt’ya bir evden 400 bin lira değerinde ziynet eşyası çalan hırsızlar kameralara yakalandı.

Esenyurt'ta 2 kişi silahlı saldırıya uğradı!

Esenyurt'ta iki arkadaş, iş yerinin önünde oturduğu sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan iki arkadaş ambulansla hastaneye kaldırılırken saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenyurt'ta bina önüne çöp bırakılmasından bıkan apartman sakinleri, pankart asarak tepki gösterdi

Esenyurt’ta apartmanlarının önüne mahalleli tarafından devamlı çöp bırakılmasından bıkan bina sakinleri, ‘İnsan olun. Çöp atmayın. Çöplük 200 metre ileride’ yazılı büyük bir pankart asarak duruma tepki gösterdi.

TÜM HABERLER