© Esenyurt Haberleri

Yeni yılın ilk gecesi çifte dehşet Swarm’la geldi

Akıllı telefon uygulamasından bulduğu ‘arkadaş’, genç kızın hayatını kararttı. İstanbul’da 21 yaşındaki G.K., daha önce Swarm’dan tanıştığı ve yılbaşı gecesi eğlenmeye gittiği Umut N. adlı genç ve bir arkadaşının tecavüzüne uğradı.

İstanbul’da yaşayan 21 yaşındaki G.K. adlı genç kız, geçtiğimiz günlerde cep telefonunda bulunan ve yer bildiriminde kullanılan Swarm adlı uygulama üzerinden bir gece kulübünde Umut N. adlı kişiyle tanıştı. İkili bir süre görüştü ve yılbaşında birlikte eğlenmek üzere sözleşti. 2016’nın son gecesi Taksim’de buluşan gençlere, Umut N.’nin arkadaşı Yıldırım G. de katıldı. Beylikdüzü’nde bir gece kulübüne gidip eğlenen gençler, otomobille evlerine dönmek üzere mekândan ayrıldı.

TUTUKLANDILAR

Dehşet de bundan sonra başladı. İddiaya göre Avcılar Yeşilkent Mahallesi’ndeki boş araziye geldiklerinde aracı durduran Umut N. ile arkadaşı Yıldırım G., genç kıza tecavüz etti. Çantasını aldıkları kızı araçtan atan şüpheliler kayıplara karıştı. Genç kız polise başvurup saldırganlardan şikâyetçi oldu. Esenyurt Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri gözaltına aldı. Genç kıza ait para ya da telefon bulunamazken, G.K.’ya ait 3 fotoğraf ve makyaj malzemeleri bulundu. Mahkemeye sevk edilen zanlılar, suçlamaları reddetti ve alkolün etkisiyle olayın gerçekleştiğini öne sürdü. Her iki şüpheli de tutuklandı.

MİLYONLAR KULLANIYOR

Akıllı telefonlar için geliştirilen Swarm uygulamasıyla kullanıcılar, yakınında bulunan arkadaşlarını uzaklık mesafesini de görerek bulabiliyor ve mesajlaşabiliyor. 2009’da hazırlanan ve halen 45 milyon kullanıcının aktif kullandığı Foursquare uygulamasının geliştirilmişi olarak da adlandırılan Swarm, 2014 Mayıs ayında ortaya çıktı. Foursquare’e kayıtlı olan kullanıcı, Swarm’la hesaba rahatça giriş yapabiliyor. Mesajlaşma ve arkadaşları etiketleme gibi avantajların eklendiği Swarm, sadece Google Play Store’da 10 milyon indirilmiş ve ücretsiz.

MÜSLİM SARIYAR/GAZETE HABERTÜRK

İlginizi Çekebilir

Trafikte yeni dönem.. Her şeye ceza yazamayacaklar!

Trafikte yeni dönem Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile başlıyor. Fahri trafik müfettişleri her şeye ceza yazamayacaklar.

Esenyurt’ta aday olamadı Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde AKP’nin Esenyurt Belediye Başkan aday adayı olan Metin Toprak, Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Yenidoğan' şebekesine operasyon Esenyurt’ta sıçradı

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek ve burada usulsüzlükler yaparak haksız kazanç sağladığı öne sürülen aralarında 14 doktor ile 17 hemşirenin bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı..

İstanbul'da çöl tozundan en çok etkilenen ilçe belli oldu

Afrika'dan gelen çöl tozu megakent İstanbul'u da sardı. Bakanlık verilerine göre en çok etkilenen ilçeler belli oldu.

Emeklilere zam yapılıp yapılmayacağını bakan açıkladı

Emeklinin ara zam ya da seyyanen zam beklentisi suya düştü. Temmuzda masaya yatırılacağı açıklanmıştı ama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan, emeklilere ara zam yapılmayacağını söyledi. Böylece emekli sadece enflasyon farkını alacak. Bahar geçecek, yaz geçecek emekli kışa "belki ara zam" alırız diye bekleyecek

YSK'dan Hatay, Ardahan ve Iğdır kararı

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK), 31 Mart'taki yerel seçim sonuçlarına itiraz mesaisi sürüyor. Kurul; Hatay, Ardahan ve Iğdır'da seçim yenileme taleplerini reddetti.

TÜM HABERLER