© Esenyurt Haberleri

Cumhuriyet Bayramı Esenyurt’ta Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümü dolayısıyla Esenyurt’ta Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Garnizon Komutanımız Albay Halil Ekemer , Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Ak Parti ilçe Başkanı Yasir Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Başkanı Halil Kaval,  siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

İlçe protokolü, dernek ve STK’ların Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından sona erdi.

Ardından Esenyurt Kaymakamlığı önünde Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Garnizon Komutanımız Albay Halil Ekemer,  Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, vatandaşlarla bayramlaşarak tebrikleri kabul ettiler.

Öte yandan Esenyurt Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı 9 kreşteki öğrenciler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97 yılı için gösteriler hazırladı. Gösterilerde tüm kreşteki çocuklar görev aldı. Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’ndeki gösteriler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Atatürk’ün fotoğraflarının yer aldığı mini klip eşliğinde zeybek ve halk oyunları oynayan çocuklar şiirler seslendirdi. Kurtuluş Savaşı’nda yaşanan zorlukları da sahneleyen çocuklar büyük beğeni aldı. Gösterilen bütün çocukların seslendirdiği 10. Yıl Marşı ile bitti.

İlginizi Çekebilir

Esenyurt'ta 2 kişi silahlı saldırıya uğradı!

Esenyurt'ta iki arkadaş, iş yerinin önünde oturduğu sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan iki arkadaş ambulansla hastaneye kaldırılırken saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenyurt'ta bina önüne çöp bırakılmasından bıkan apartman sakinleri, pankart asarak tepki gösterdi

Esenyurt’ta apartmanlarının önüne mahalleli tarafından devamlı çöp bırakılmasından bıkan bina sakinleri, ‘İnsan olun. Çöp atmayın. Çöplük 200 metre ileride’ yazılı büyük bir pankart asarak duruma tepki gösterdi.

Togay Çoban, İstanbul’daki CHP’li Belediyelerin borç bilançosunu açıkladı

AK Parti Esenyurt Grup Başkanvekili Togay Çoban, sosyal medya hesabında İstanbul’daki CHP’li Belediyelerin borç bilançosunu açıkladı.

Esenyurt’ta kaza sonrasında ortalık boks ringine döndü

Esenyurt’ta bir motosikletli ile otomobil sürücüsü birbirlerini görerek frene bassa da kazadan kurtulamadı. Olay sonrasında başlayan tartışma kavgaya dönerken, otomobil sürücüsü kask takan motosikletliyi yumruklamaya başladı. Yaşanan o anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Başkan Özer, koltuğunu 4. sınıf öğrencisine devretti

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Nehir Düz’e devretti.

Esenyurt’ta kayan kamyon, 11 araca çarpıp pide dükkanına girdi

Esenyurt’ta park halindeyken yokuş aşağı kayan kamyon, 11 araca çarptıktan sonra pide dükkanına girdi. Ölen ya da yaralananın olmadığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

TÜM HABERLER