esss

Abdullah Gül'ün Acı Günü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdullah Gül'ün Acı Günü
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi Cami Kebir'e getirildi. Dün 91 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Hamdi Gül'ün tabutunu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve kardeşi Macit Gül taşıdı. Cenaze musalla taşına konulurken Abdullah Gül taziyeleri kabul etti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vefat eden babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi, son yolculuğuna uğurlanmak üzere Cami Kebir'e getirildi. Kızılırmak Caddesi'ndeki baba evinin önündeki taziye çadırından ayrılan 11. Cumhurbaşkanı Gül, Acıbadem Hastanesi morguna geldi. Buradan babasının naşının cenaze nakil aracına taşınmasına eşlik eden Gül, cenaze namazının kılınacağı Cami Kebir'e geçti. Kardeşi Macit Gül, çocukları ve diğer aile üyeleriyle tabutu omuzlayan Gül, babasının cenazesini musalla taşına koydu. Gül, cami avlusunda taziyeleri kabul ediyor.

SABAHA KADAR TELEFONLARA YANIT VERDİ

Sabaha kadar taziyeye gelenleri karşılayıp, yurt içi ve dışından, telefonla arayanlara yanıt veren Gül, "Allah herkesten razı olsun. Bizi yalnız bırakmadılar" dedi. Dün saat 18.50 sıralarında, yoğun bakım servisine kaldırıldığı Acıbadem Kayseri Hastanesi’nde kurtarılamayan Ahmet Hamdi Gülün cenazesi hastane morguna konulmuştu. Cenazenin bu sabah yıkanması işlemine Abdullah Gül ve erkek kardeşi Macit, oğulları ve yeğenleri de katıldı. Bu arada Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nce, ana kapının sağında bulunan Ahmet Hamdi Gül Aile Mezarlığı’nı defin işlemine hazır hale getirdi. Mezarın bulunduğu parselin etrafı polis tarafından barikatlarla çevrildi. Resmi ve sivil polislerin yanı sıra özel harekat timlerinin de defin işleminin gerçekleşeceği mezarlık çevresinde önlem aldı.

'AHMET HAMDİ BEY BİR GÜN OLSUN BENİ İNCİTMEDİ'

Abdullah Gül'ün babasının evinin bulunduğu merkez Melikgazi İlçesi Alpaslan Mahallesi Kamanlıoğlu apartmanının alt katındaki boş bulunan 2 katlı 1000 metrekarelik dükkân VIP misafirlere ayrılırken, binanın bahçesine kadın ve erkekler için iki ayrı çadır kuruldu. Taziye çadırında günün erken saatlerinden itibaren taziyeleri kabul etmeye başlayan Abdullah ve Macit Gül kardeşlerin hayli üzüntülü olduğu görüldü. 69 yıllık eşini kaybeden anne Adeviye Gül, kendisine taziyede bulunanlara, "Ahmet Hamdi bey bir gün olsun beni incitmedi. Çok acı çekmeden ruhunu teslim etti” dedi.

Gül'ün oğlu Ahmet Münir Gül, dedesinin evinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AVM'ye yürüyen merdiven davasıÖnceki Haber

AVM'ye yürüyen merdiven davası

O polis memuruna müebbet hapis istendiSonraki Haber

O polis memuruna müebbet hapis istendi

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!