esss

Ardahan Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Kuruluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Kuruluyor
Geçtiğimiz günlerde Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği 2017 son değerlendirme toplantısını Elita Word otelin de yaparak yeni yönetim kurulu üyelerine eğitimler verilmiş ve 2018 kurulacak Ardahan Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı’nın da kurma kararı da almıştır.

Dernek Başkanı Celil Ünlü konu ile alakalı açıklama yaparak şunları söyledi.

Yaşadığımız yüz yıl sivil toplum kuruluşlarına önem verme sorunları örgütlenerek çözme ve neticeye varma yüz yılıdır.  Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği olarak bu bilinç ile çalışıyoruz. Hem kurumuzu daha güçlendirmeye hem de çözüm için sizlerden aldığımız güç ile yetkili kurum ve kuruluşları bilgilendirmeye ve sorulanları birlikte çözmeye çalışıyoruz. Yapılanı yeter bulmama Ardahan eğitim ve kültür derneğinin ilerleme modelinin tek felsefesidir. Yapılanı hiçbir zaman yeterli bulmuyoruz.

Ardahan eğitim ve kültür derneği deneyimiyle, birikimiyle; paydaşlarıyla işbirliği yapmaya sevgi dolu bilgi dolu istekli olarak hazırdır.  

Kurum olarak yolu sevgiden geçen her kesi aramızda görmek istiyoruz.

Bu anlamda Elita Word otelinde ki 8 saatlik toplantı son derece önemlidir. Bu toplantıda 2012 ile 2017 yıllı içinde derneğimizin yapmış olduğu faaliyetler tek tek anlatılmış ve yeni yönetim kuruluna eğitimler verilmiştir. Bütün bu toplantı ve Eğitimler gözlemci misafirlerin katılımları ile şeffaf bir şekil de gerçekleşmiştir.

Ayrıca bu toplantımızın başka ve önemi ise 2018 kurulacak olan Ardahan Eğitim Kültür ve Sanat Vakfının kararı alınmıştır.

Yeni dönemde Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği tamimiyle kurumsal bir yapıya bürünecek olup, mevcut yönetim kalıcı ve sürdürülebilir bir hal alacaktır. Bunun yanın da projelerimiz aynı hızla devam edecek olup, bölgemizde daha fazla kalıcı eser bırakılacaktır. Kurum olarak diğer bütün derneklerimize liderlik rolünü üslenerek , isteyen derneklere STK ve bölgemiz ile ilgili eğitimler vermeyi arzu ediyoruz. Aynı zamanda proje süreçleri ve yazılımları ile ilgili de eğitimler vereceğiz.

Bütün bu projelerimiz devam ederken, bölgeye yeni kazandırılacak ve adı tarih boyunca kalacak bir eser yani Ardahan Eğitim Kültür ve Sanat Vakfını kuracağız. Bu eser ile bölgeye bir Eğitim Kültür ve Sanat evi yapılacaktır. Bu eser dışında bölgede birden fazla bölgeyi sembolize eden heykel yapılacaktır.  Sırası ile sırtında tırpan olan bir çiftçi heykeli , bir kaz heykeli ve saat kulesi gibi projelerimiz olacaktır. Belediyemizden onay almamız durumunda duraklarımda kütüphane projemiz de mevcuttur. Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği aynı şekilde faaliyetlerini devam ettirecek olup , vakıfımızda ağırlıklı olarak bölgede kalıcı eserler yapacaktır.

Bu anlamda şunu ifade etmek isteriz ki vakıf sürecimiz 6 ay sürecek olup , kurucu üyeleri en az 20 , en fazla 30 kişiden oluşturacak şekilde planlama yapılmıştır.

Son olarak şunu ifade etmek isterim ki , tarihin bizi yazmasını biz beklemeyeceğiz , biz kendi tarihimizi kendimiz yazacağız.

Saygılarımla,

Celil ÜNLÜ

Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kirpik iltihabı arpacığa neden olabilirÖnceki Haber

Kirpik iltihabı arpacığa neden olabilir

Silivri’de sahte içki operasyonuSonraki Haber

Silivri’de sahte içki operasyonu

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!