esss

Başkan Kadıoğlu Referandumu Değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kadıoğlu Referandumu Değerlendirdi
Referandum sonuçlarını gazetemize değerlendiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu; Şunları söyledi.

“Oylarımızı arttırdık”

Referandum sonrasında gazetemize özel değerlendirmelerde bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu; “Esenyurt’taki oy oranımız %43 cıvarındaydı.  Seçim sonuçlarına göre oylarımızı 25 bin arttırarak %47’e çıkarmış olduk” dedi.

16 Nisan Pazar günü gerçekleşen halkoylaması sonrası sorularımızı yanıtlayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile kısa bir röportaj gerçekleştirdik.

Sayın Kadıoğlu, Seçim sonuçlarına baktığınız zaman bu sonucu bekliyor muydunuz?

“Oylarımızı 25 bin arttırdık”

Bizim Esenyurt’taki oy oranımız %43 civarıydı. Sonuçlara bakıldığında oylarımızı 25 bin arttırdık ve %47’e çıktık. Anketlerimiz bu sonucu gösteriyordu. Oylarımızın artması beklediğimiz bir sonuçtu. Ülke genelinde ise dikkat edin Ak Parti 1 Kasım seçimlerinde aldığı oyun üzerine çıktı. Bu da oylarımızın yükselmesi anlamına geliyor. Bu Recep Tayyip Erdoğan’ın oyudur ve artık kendisi Genel Başkandır. 1 Kasım’da ki seçimden bu yana da oyumuzu bu kadar yükseltmek çok kolay bir şey değildir. Başka ilçelerde oyların baya düştüğünü görüyorsunuz. Milliyetçi kardeşlerimizin bazıları evet, bazıları hayır oyu kullandılar. Biz ilçe olarak çok göç alan bir ilçeyiz. Bu da oylarımızı biraz etkiledi.  Ama önemli olan %50 üzeriydi, çok şükür onu da aldık ve sistemimizi ülkemize kazandırdık. Başkanlık sisteminin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 2 yıl içerisinde bir seçim daha olacak ve o seçimde de %50’nin üzerinde oy alacağımızı düşünüyorum. Biz de çalışmalarımıza devam edeceğiz ve inşallah Allah’ın izniyle Esenyurt ’taki oyumuzu daha da yükselteceğiz. 

MHP oyları bu sonuçlara bakıldığında referanduma nasıl yansıdı sizce? Son günlerde yapılan açıklamaları nasıl buldunuz?

“MHP’liler oy verdi, vermedi diyemeyiz.”

MHP’nin çeliştiği birçok nokta oldu. Son açıklamalara baktığınız zaman bunu net bir şekilde gördük. MHP’nin desteğini yeterince hissedemedik. Bakıldığı zaman MHP’nin oyu Gümüşhane’de hissedilmedi. Hâlbuki Gümüşhane’nin oyları muhafaza oylardır, Ak Parti’ye çok yakın oylardır. Ben MHP’liler oy verdi, vermedi diyemem. Belki Ak Parti’den bile vermeyen vardır.

“Daha güçlü bir Türkiye inşa etmeliyiz”  

Hayır, oyu veren insanlarımızı kesinlikle dışlamamalıyız, Çünkü onlarda kendi düşüncelerine göre oy vermiştir. Bu seçim sürecinde çok kötü bilgi kirliliği yaratılarak ülkede bölünme tehlikesi algısı oluşturulmuştur. Bu algının yanlış olduğu açıktır. Artık önümüze bakmamız gerekiyor. Hizmetlerimiz artarak devam edecek. Ülkemizin gelişmesi için birbirimizi üzmeden daha güçlü bir Türkiye inşa etmeliyiz.

2019’u Esenyurt açısından değerlendirir misiniz? 

“Çelişkiler ortadan kalkacak”

2019 bugüne dâhil olacak. Biz her zaman yukarı çıkıyoruz. Milletimizin kafasındaki çelişkileri inşallah o zamana kadar ortadan kaldırmış olacağız. Türkiye’nin bölünmesi gibi, bazı kesimlerin tereddüt ettiği, şüphe duyduğu konuları da gelecekte çözmüş olacağız. Dolayısıyla daha da iyi olacağını düşünüyorum.

Son olarak vermek istediğiniz bir mesaj var mıdır?

“Oy vermeyen kardeşlerimizin kalbini kazanmalıyız”

Bu ülke zarar görmesin diye bu sistemin değişmesi gerekiyordu ve değişti. Ben bu ülke yöneticilerimi sonuna kadar destekliyorum. Onlar neyin, ne olduğunu daha iyi biliyorlar. Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni olsun vatandaşlarımızın hepsini kucaklama mecburiyetimiz var. Biz belli bir kısmı idare etmiyoruz. Biz Türkiye’yi idare ediyoruz ve her vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Bu saatten sonra oy vermeyen kardeşlerimize daha çok hizmet etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Onların da kalbini kazanmamız gerekiyor. Ülkenin birliği beraberliği ve kalkınması için büyük güçlü Türkiye’yi kuracak ve yolumuza devam edeceğiz. Gazamız ve gazanız mübarek olsun. Kardeşliğimiz birliğimiz daim olsun. Allah bizi birbirimizde ayırmasın. Bu referandum bir halk iradesiydi. Halkımız ‘evet’i’ seçti. Allah’ın da izniyle, alnımızın akıyla yolumuza devam edeceğiz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Senedi Protesto Edilen En çok iller AçıklandıÖnceki Haber

Senedi Protesto Edilen En çok iller Açık...

CHP'li Meclis Üyesi Erkan Koçali'ye silahlı saldırıSonraki Haber

CHP'li Meclis Üyesi Erkan Koçali'ye sila...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!