esss

Başkan Çelik; 'Kısa zaman dilimi için 2 hedefim var'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Çelik; 'Kısa zaman dilimi için 2 hedefim var'
Yılan hikayesine dönen AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı kongresinde İlçe Başkanı olarak seçilen Yasir Çelik ilk demecini gazetemize verdi; Çelik: " Kısa zaman dilimi için 2 hedefim var.

 İlk söyleşisini gazetemize veren Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik: 

"Kısa zaman dilimi için 2 hedefim var"

Yılan hikayesine dönen AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı kongresinde İlçe Başkanı olarak seçilen Yasir Çelik ilk demecini gazetemize verdi; Çelik: " Kısa zaman dilimi için 2 hedefim var. Öncelikle 2019 Belediye Başkanlığı seçimlerimde oyumuzu artırarak başarılı bir şekilde seçimlerden çıkmak,  diğer bir hedefimiz ise; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul’dan en yüksek oyu Esenyurt’tan çıkmasını sağlamaktır. " ifadelerini kullandı.

Ak Parti Esenyurt ilçe kongresi geçtiğimiz Cuma günü Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti. Çiçeği burnunda başkan Yasir Çelik ilçe başkanı olduktan sonra ilk söyleşisini gazetemize yaptı. İlçe Başkanlığının kendisine sürpriz olduğunu söyleyen Çelik: "Sizlerinde bildiği gibi kısa bir süre önce Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaya başlamıştım. İlçe Başkanlığı benim için de sürpriz oldu. Beklediğim bir durum değildi. Büyüklerimiz bu şekilde takdir etmişler" dedi.

Yönetim listenizi nasıl şekillendirdiniz, oluşan yönetim kadronuza müdahale edildi mi? Bu liste sizin listeniz mi?

Her yiğidin kendine göre yoğurt yiyişi

- Kesinlikle en ufak bir müdahale söz konusu değildir. Elbette ki tavsiyeleri dikkate alarak listeyi oluşturdum. herhangi bir baskı söz konusu değildir. 24 ayrı kişi ile yapılan mülakatlar neticesinde tercihimizi kullandık. Çünkü partimizin de bazı kıstasları var. %30 kadın kotamız %30 18–24 yaş arası genç kriterimiz bulunuyor. Ve yine yönetimimizde 2 Avukat’ı da yönetimde olma zorunluluğumuz bulunuyor. Zaten yapmış olduğum çalışma tek tek görüşmeler yaparak bu listeyi oluşturdum. Her yiğidin kendine göre yoğurt yiyişi vardır.

Yaptığınız yönetim listesiyle Esenyurt’ta seçim alacağınıza inanıyor musunuz? Partiniz oldukça zor bir süreçten geçti. Siz bu durumda bu yapıyı toparlayabilecek misiniz?

Çok dinamik bir ekip var

– Öncelikle şunu belirtmeliyim. Çok iyi bir teşkilat yapımız bulunuyor. Diri ve çalışkan bir teşkilatımız var. Teşkilat anlamında asla bir sorun yaşamadım ve yaşamayacağımıza inancım tamdır. Sayın Şenay Değer’in bu konudaki başarısı tartışılmaz. Kendisinin tecrübelerinden elbette ki faydalanacağız. Çok dinamik bir ekip var. Esasında bize burada çok iş bırakmamış biz kendisinin bıraktığı noktadan daha yukarıya çıkartacağız. Ayrıca çok iyi bir yönetim kadrosu oluşturduk. 2019 seçimlerine dair zaten bir kuşku taşımıyorum. AK Parti olarak bayrağımızı tekrar Esenyurt Belediyesine dikeceğimizden en ufak kuşkum yoktur. Yeni kadromuzla oyumuzu artıracağımıza inancım tamdır.

Belediye Başkanıyla uyum içerisinde misiniz?

Kendisiyle uyum içerisinde çalışıyoruz

– Belediye Başkanımızla zaten Büyükşehir Belediyesinde birlikte görev yaptık ve çok uyumlu çalıştık. Akabinde Belediye Başkanı görevi kendisine tebliğ edildikten sonra Başkan Yardımcısı olarak göreve yaptım. Özetle kendisiyle uyum içerisinde çalışıyoruz. Kendisi de göreve geldiği günden bugüne hiç durmadan büyük bir özveriyle çalışıyor.

Genç yaşta meclis üyeliği akabinde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev aldınız? Bundan sonraki hedefiniz 2019 Belediye Başkan adaylığı olabilir mi?

Kısa zaman dilimi için 2 hedefim var

– Meclis üyeliği öncesinde İl Başkanlığında 6 yıl teşkilat komisyonunda görev aldım. Teşkilatçılığın içinden geliyorum. 2019'a yönelik böyle bir planım yok. Zaten bizim partimizde İlçe Başkanlığı yapacak kişiler Belediye Başkan adayı olamazlar. Böyle bir kuralımız var. Kısa zaman dilimi için 2 hedefim var. Öncelikle 2019 Belediye Başkanlığı seçimlerimde oyumuzu artırarak başarılı bir şekilde seçimlerden çıkmak,  diğer bir hedefimiz ise; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul’dan en yüksek oyu Esenyurt’tan çıkmasını sağlamaktır. AK Partinin çıtasını Esenyurt’ta en yükseğe çıkartmayı hedefliyorum.

Geçtiğimiz günlerde Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin ‘Esenyurt’u kaybedersek Mekke’yi kaybederiz. Kudüsü kaybederiz’ sözleri Türkiye gündemine oturdu. Siz bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Burada yapılmak istenilen algı yaratmaktır

-Karadeniz Platformu tarafından organize edilen Şehitleri anma Programında yapmış olduğu bir konuşmadır. Ben kendisini o konuşmalarından dolayı tebrik ettim. Lakin o konuşmanın bir bölümü alınmış videoyu kırpmışlar. Burada yapılmak istenilen algı yaratmaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataklı'nın Mutlu GünüÖnceki Haber

Ataklı'nın Mutlu Günü

Bir büyük zam daha...Sonraki Haber

Bir büyük zam daha...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!