esss

CHP Esenyurt seçim startını verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Esenyurt seçim startını verdi
Esenyurt'ta halkın iktidarının önündeki tüm engelleri kaldırarak çalışmalarına hız verdiklerini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Esenyurt Belediyesi’ni mutlaka halkın söz sahibi olduğu bir iktidar anlayışıyla kazanacaklarını söyledi.

Gökmen, kamuoyunda süren “Aday nasıl belirlenmeli?” tartışmalarına da değinerek, “CHP’de irade halktır, örgüttür, partidir. Bunu yadsıyan tartışmalar tabanda karşılık bulmaz. Kimse CHP’den büyük değildir!” sözleriyle yorumladı.

Önce Esenyurt’ta halkın iktidarını kuracaklarını ifade eden Gökmen, CHP’nin İstanbul’da ve Türkiye’de iktidar olabilmesinin yolunu Esenyurt’tan açacaklarını söyledi.

Esenyurt kamuoyunda süren “Belediye başkan adayı kim olmalı?” ve “Nasıl belirlenmeli?” şeklindeki tartışmalara da değinen Gökmen, “CHP’de hiçbir siyasi irade partinin önünde değildir. CHP’de irade halktır, örgüttür, partidir. Bunu yadsıyan tartışmalar tabanda karşılık bulmaz” şeklinde konuştu.

Yakın zamanda parti içerisindeki kanaat önderleriyle “Danışma Kurulu” niteliğinde bir toplantı gerçekleştireceklerini de belirten Gökmen, bu toplantıda yerel seçim sürecinin konuşulacağını belirtti. 

“SOKAK SOKAK GEZİYORUZ”

İlçe kongresinin ardından Esenyurt'ta 43 mahallede kurmuş oldukları örgütlenme ile seçim çalışmalarına başladıklarını belirten İlçe Başkanı Ali Gökmen, şimdi sokak sokak çalışmaya başladıklarını aktardı. “Seçim startını verdik, örgütümüzle birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz” diyen Gökmen, “Mahallelerdeki örgütlenmelerimizi tamamladık. Mahalle mahalle sokak sokak geziyoruz, esnafımızla, vatandaşımızla, muhtarlarımızla bir araya gelerek Esenyurt’u konuşuyoruz. 2019’da Esenyurt’u rantçılardan kurtaracağız. Önce Esenyurt’ta halkın iktidarını kuracağız sloganıyla İstanbul’un alınmasına katkı sunacak, sonra da Türkiye’de CHP iktidarının ateşini Esenyurt’tan yakacağız” ifadelerini kullandı.

“ESENYURT’U ALACAĞIZ, ALTI ÜSTÜ YOK!”

Esenyurt’u 2019’da AKP’den mutlaka kurtaracaklarını vurgulayan Gökmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “2019’da Esenyurt’u alacağız! Bunun altı üstü yok, 2019’dan sonra Esenyurt kesinlikle halk ile, halkın söz sahibi olduğu ve kimsenin ötekileştirilmediği anlayış ile yönetilecek. Tüm karar mekanizmalarına halkın da katıldığı bir toplumcu belediyecilik anlayışı Esenyurt’ta hakim olacak.”

“YARINLARI DÜŞÜNEN HERKESE BURADA YER VAR”

“Esenyurt’un ve ülkenin geleceğini düşünen, tek adam rejiminden ve onun halktan uzak sermaye yandaşlarından mutsuz olan, parlamenter demokrasiden yana olan, yarınlarını düşünen herkese burada yer var. Gelsinler hep birlikte ülkemiz için taşın altına birlikte el koyalım. Bu çağrımız sadece CHP’lilere, sosyal demokratlara değil, saltanata, tek adam rejimine karşı olan kesimlere, tüm vicdanlılaradır. Ülkenin gidişatından rahatsız olan tüm vatandaşlarımıza da yapıyoruz bu çağrıyı.” 

WHATSAP GRUPLARI İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Son günlerde partililer tarafından kurulan Whatsap gruplarına ilişkin düşüncelerini de paylaşan Gökmen, “Gruplar her ne kadar iyi niyetli kurulmuş olsa da aslolan parti çatısı altında emek harcamaktır. CHP’lilerin hareket edeceği alan CHP’dir. Çalışmak isteyen yol arkadaşlarımıza partimizin kapıları sonuna kadar açıktır. Bu tür gruplarda değil parti içerisinde ortak akılla, hep birlikte, senci, benci olmadan CHP çatısı altında herkesle çalışmaya hazırız, kapımız herkese sonuna kadar açık.”

“PARTİ İÇİ REKABET KONGRE AKŞAMI BİTTİ”

“Parti içi rekabet ilçe kongremizin yapıldığı akşam bitmiştir. Kongre öncesinde yapılan parti içi yarışta karşıya geldiğimiz tüm yol arkadaşlarımızla şimdi aynı saftayız. Kongrede yanımızda olan ya da karşımızda olan tüm arkadaşlarımız da bunun bilincinde ve büyük çoğunluğu şuanda bizimle birlikte hareket ediyorlar. Önümüzde hem Esenyurt için hem de Türkiye için hayati derecede önemli olan iki seçim var, kol kola girdik 2019’a güçlü bir şekilde yürüyoruz” şeklinde konuştu.

ADAY NASIL BELİRLENECEK?

Gökmen, seçim hareketliliğinin başlaması ile birlikte kulislerde sık konuşulan belediye başkan adaylığı tartışmalarını da yorumladı. “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir anayasası var, o anayasada belirtildiği şekilde partinin kriterlerine uygun aday belirleme yöntemleri ile adayımızı belirleyeceğiz” diyen Gökmen, daha sonra şunları söyledi: “CHP Esenyurt İlçe Örgütü olarak bizim isteğimiz şu; en geniş mutabakat ile örgütün içinden çıkan, partiye sahip çıkabilecek, partiye güç katabilecek kanaat önderlerimiz var, parti içinde önemli değerlerimiz var. Esenyurt’taki hassasiyetleri iyi bilen, 40 yıllık, 50 yıllık Esenyurt’ta yaşayan partili dostlarımız var. En doğru yapıyı, en doğru kurguyu kurarak toplumun her kesimine değecek adayı kendi örgütümüzün içinden birlikte çıkartacağız.”

“TEK SES TEK YÜREK OLDUK”

“Tek ses, tek yürek olarak ayrışmadan, bölünmeden birlik içerisinde partimizin anayasasına bağlı kalarak iktidara güçlü bir şekilde yürüyoruz. 2004 yılında, ayrıştık, bölündük ve kaybeden taraf olduk. 2009 yılında ayrıştık, bölündük kaybeden taraf olduk. Aynı şekilde 2014 yılında da tekrarlandı ve yine kaybettik. Örgüt bundan ders çıkardı ve şimdi bütün olarak hareket ediyoruz. Esenyurt'ta düşüncesi, yaşam tarzı, inancı ne olursa olsun halkın tamamıyla bir araya geleceğiz, bütünleşeceğiz ve hep birlikte Esenyurt’ta 2019’daki iktidar hedefine yürüyeceğiz.”

“KİMSE CHP’DEN BÜYÜK DEĞİL!”

“CHP’de hiçbir siyasi irade partinin önünde değildir. CHP’de irade örgüttür, partidir. Bunu yadsıyan tartışmalar örgütte karşılık bulmaz. Partinin iradesinin üzerinde irade olmaz. Partinin, örgütün iradesi, partinin ve örgütün ne dediği önemlidir bizim için. Partimizin anayasası var, orada aday belirleme yöntemleri de bellidir. Kimse CHP’den büyük değildir! Bize düşen partinin kurumsal yapısı içerisinde el ele, kol kola girerek, bir bütün halinde yürümektir.”

“PARTİMİZİN KANAAT ÖNDERLERİ İLE BİR ARAYA GELECEĞİZ”

Yakın zamanda geniş katılımlı yerel seçim gündemli bir toplantı gerçekleştireceklerini belirten İlçe Başkanı Gökmen, bu toplantıya parti içerisindeki kanaat önderlerini davet edeceklerini söyledi. Gökmen, “Partimizin ileri gelenlerini çok kısa zamanda düzenleyeceğimiz bir toplantı ile bir araya getireceğiz. İlçe yöneticilerimizin, meclis üyelerimizin, parti içerisindeki siyasi kanaat önderlerimizin de olacağı, parti içerisindeki tüm yapıların temsil edileceği bir danışma kurulu toplantısı ile 2019 iktidar hedefimizi ve bütünleşmeyi enine boyuna konuşacağız. Onlarla dönem dönem zaten bir araya geliyoruz. Yapacağımız bu toplantıda yerel seçim sürecini nasıl doğru bir şekilde yönetebilirizi, birlikte nasıl bir arada durarak, halkın iktidarını kuracağımızı konuşacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Eminyeti araç filosunu güçlendirdiÖnceki Haber

Esenyurt Eminyeti araç filosunu güçlendi...

Esenyurt'ta 5 milyonluk eroin operasyonuSonraki Haber

Esenyurt'ta 5 milyonluk eroin operasyonu

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!