esss

DGS sonuçları açıklandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DGS sonuçları açıklandı!
DGS sonuçları açıklandı. ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı olarak bilinen DGS sonuçları açıklamasını yaptı. Dikey Geçiş Sınav sonuçları için gözler ÖSYM'ye çevrilmişti. 23 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen DGS sınavının ardından ÖSYM resmi site üzerinden sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açmıştı. ÖSYM nihayet DGS sonuçlarını açıkladı. İşte 2017 DGS sonuçları ve Dikey Geçiş Sınavı DGS sonuçları için ÖSYM erişim sayfası linki...

DGS sonuçları açıklandı. DGS ne zaman açıklanacak sorusu eğitim gündemini meşgul ediyordu. ÖSYM DGS sonuçlarını açıklamak için erteleme kararı almıştı. Adayların heyecanı bugün nihayet bitti. 2017 DGS sonuçları açıklandı. İşte DGS sonuçları ve Dikey Geçiş Sınavı DGS sonuçları için ÖSYM erişim sayfası linki...

2017 DGS SONUÇLARI AÇIKLANACAK?

Dikey geçiş yapmak isteyen adayların girdiği DGS sonuçları açıklandı. ÖSYM sınav takvimine göre 2017 DGS sonuçları 

29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacaktı. Fakat DGS sonuçları için erteleme kararı çıkmıştı. Buna göre 2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuç açıklama tarihi olan, 29 Ağustos 2017'nin idari tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle 6 Eylül 2017 tarihine ertelenmesine karar verilmişti. Şimdi ise DGS sonuçları ÖSYM sitesinden erişime açıldı.

Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları, ön lisans başarı puanı, 2017 DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) DGS sonuç bilgisinde yer alacak. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

DGS TERCİHLERİNDE DİKKAT EDİLECEKLER

DGS sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM, tercih kılavuzunu yayımlayacak. Eğitim uzmanları, kılavuzda “Tablo 1”in önemini açıkladı. Tablo-1'de ön lisans mezunlarını bekleyen, genel olarak lisans programlarının kodları gözüküyor: Üniversite adı, üniversitenin aldığı kontenjan sayısı, "puan türü", kaç yıllık olduğu ve "koşulları". Öğrenciler iki alanda sıkıntı yaşıyor: Puan türü ve koşulları. Her üniversite, öğrenci adayları için bölümlere göre farklı kriterler belirliyor. Bu koşullar ÖSYM’den bağımsız olarak üniversite yönetimince belirleniyor. Koşullar yerine getirilmiyorsa, ön lisans mezunu o üniversiteye giremiyor. Koşullar iyi şekilde okunmalı ve o öğrencinin  koşulları yerine getirip getirmediği iyi tespit edilmeli. Bu noktada uzmanlar, mutlaka öğrencinin puan türünü dikkate alarak tercihte bulunması gerektiğini vurguluyor.

DGS BAŞVURUSU YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

- Ön lisans mezunları istediği üniversitenin puan türünü ve koşullarını titizlikle incelemeli ve dikkatli bir şekilde okumalı.

- Öğrenci koşulları tam yerine getiremiyorsa, tercih hakkını o üniversite üzerinden kullanmamalı. Birçok öğrenci "belki girerim" düşüncesi içerisinde hareket ederek, tercih hakkını o üniversiteden kullanıyor ama kriterlere sahip değilse, başvurusu kabul edilmiyor.

- Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanıyor. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.

- Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazmalılar.

DGS HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

1-) Kaç tercih yapabiliyoruz?

Her yıl değişiklik gösterme ihtimali olsa da son yıllarda 30 tercih hakkı bulunmaktadır.

2-) DGS’nda tavan ve taban puan var mı?

DGS’nda taban ve tavan puanı olayı yok. Puanlar her yıl net ortalamalarına göre değişen alan taban puanı sayısal ve sözel netlerinize ve ÖBP ile oluşur.

3-) Okul birincilerine ekstra puan geliyor mu ?

2011 yılı öncesine kadar böyle bir uygulama varken günümüzde maalesef yok. Ayrıca hali ile okul birincileri için ekstra kontenjanda bulunmuyor.

4-) X ön lisans bölümünde okuyorum. Hangi lisans programlarına geçiş yapabileceğimi nereden öğrenebilirim?

Eğer güncek klavuz yayınlandıysa güncel klavuzun TABLO-3 kısıma bakabilir yayımlanmadıysa da önceki seneki klavuzları inceleyebilirsiniz.

5-) Dikey geçişi açık öğretime yaptım. Tekrar sınava girerek örgün öğretimde okuyabilir miyim?

Sınav sonucu örgün lisans programına yerleşmeniz durumunda örgün okuyabilir ayrıca dilerseniz açık öğretimle de beraber götürebilirsiniz.

6-) Lisans okurken uzaktan eğitim ile lisansı aynı anda okuyabilir miyim?

Lisans okurken açık öğretim ve uzaktan eğitim programlarını aynı anda maalesef okuyamazsınız.

7-) Dikey Geçiş Sınavı sonucu bir lisans programına yerleştim. Hangi sınıftan başlarım?

Bu sorunun da net bir cevabı maalesef yok. 2 yıllık programda ki kredileriniz geçtiğiniz bölümde ki uyuşan dersleriniz doğrultusunda bazı derslerden muaf sayılabilir yada en kötü senaryo olan ilk sınıftan başlayabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fenerbahçe'den Arda Turan sürpriziÖnceki Haber

Fenerbahçe'den Arda Turan sürprizi

Başkan Kadıoğlu Zabıtalar gününü kutladıSonraki Haber

Başkan Kadıoğlu Zabıtalar gününü kutladı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!