esss

Esenyurt'ta Kanser Paneli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'ta Kanser Paneli
Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından kanser haftası dolayısıyla kanser hastalığı hakkında bilinç oluşturmak için bir panel düzenlendi.

Esenyurt Belediyesi Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kanser kader değil. Sağlıklı yaşayarak önlenebilir" başlıklı panele Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Pakize Bahadır, Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ahu Doğruyol katıldı.

Panelin moderatörlüğünü Esenyurt Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Atilla Yılmaz yaparken İstinye Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Faruk Aykan ve Esenyurt Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Fazıl Sabuncuoğlu birer konuşma yaptı. Paneli, çok sayıda sağlık lisesi öğrencisi ilgiyle izledi.

Bilinci arttırmalıyız

Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Pakize Bahadır yaptığı konuşmada bu tür etkinliklerin devamının getirileceğini belirterek " Ben de bu konuyla yakından ilgiliyim. Kanser hakkında ne kadar çok kişiye ulaşıp bilgilendirsek o kadar iyi olacağını düşünüyorum. Kanser bilincini arttırmamız gerekir" dedi.

Esenyurt Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Atilla Yılmaz dünyada her 4 kişiden birinin hayatının bir döneminde kansere yakalandığını belirterek " Dünyada her yıl 8.5 milyon insan kanserden ölmektedir. Bu rakamın yarısı kadar kişi ise erken tanı sayesinde hayatta kalabilmektedir" dedi. İstinye Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Faruk Aykan ise kanserin dünyada önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirterek kanserin tedavisinde inancın önemine değinirken hastalıkla mücadele için sağlıklı beslenme ve kötü alışkanlıklardan uzak durmanın önemli olduğunu söyledi.

Esenyurt Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Fazıl Sabuncuoğlu ise kanser çeşitleri hakkında bilgi verdi. Panelin ardından Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Pakize Bahadır ve Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ahu Doğruyol panelistlere birer plaket verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beylikdüzü'nde hafriyat kamyonu devrildiÖnceki Haber

Beylikdüzü'nde hafriyat kamyonu devrildi

CHP'nin Esenyurt Adayı Tanrıkulu'mu?Sonraki Haber

CHP'nin Esenyurt Adayı Tanrıkulu'mu?

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!