esss

Esenyurt'ta Zeytin Dalı Hatıra Ormanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt'ta Zeytin Dalı Hatıra Ormanı
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Esenyurt Belediyesi'nin Alkop Sanayi Sitesi yanında ortaklaşa düzenlediği törende, Zeytin Dalı Hatıra Ormanı'na fidan dikimi gerçekleştirildi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından kamu yararına çalıştırılan yaklaşık 150 kişinin de görev aldığı fidan dikiminde, binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Sanayi sitesi yakınında bulunan ve altından doğalgaz hattı geçen 10 binlerce metrekarelik alanın ağaçlandırılmasında ilk adımın atıldığı tören öncesi mehteran birliği çeşitli marşlar seslendirildi.

Törende konuşan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız, denetimli serbestlik sisteminin kurulması ve sistemle bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sistemin, eğitim ve iyileştirme yoluyla hükümlüleri rehabilite ettiğini aktaran Topluyıldız, "Denetim ve takiple toplumu koruma yoluyla önemli işlevleri yerine getirmektedir. Bu açıdan bilhassa denetimli serbestlik kapsamında kamu yararına çalışma yükümlülüğünü yerine getiren kardeşlerimize sesleniyorum. Kamu kurum ve kuruluşlarında yerine getirilen çevre düzenlemesi, bakım ve onarım, park ve bahçe düzenlemesi gibi işlerde çalışma yükümlülüklerini bir ceza olarak değil, topluma faydalı olmak için sosyal sorumluluk görevi olduğu bilinciyle hareket etmenizi öneriyorum. Sistemin kapsamının genişlemesi sayesinde her geçen gün kamu kurum ve kuruluşları ile denetimli serbestlik müdürlüklerinin ortak çalışma yapması önem kazanmaktadır."

Topluyıldız, ağaçlandırma faaliyetinin güzel bir iş birliği olduğuna dikkati çekerek, hatıra ormanının adının "Zeytin Dalı" olmasının da son derece anlamlı olduğunu söyledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ise "Allah yeşerecek her filizde bizim izimiz olacağından sevaplarına nail etsin inşallah. Burası özellikle seçtiğimiz bir yer. Altından doğalgaz hattı geçiyor. Dolayısıyla bu ağaçlar ebediyete kadar burada kalacak." dedi.

Ağaç dikmenin önemini İslam'dan öğrendiklerini dile getiren Alatepe, Hazreti Peygamber'in "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz." hadisini hatırlattı.

Alatepe, bu tarz alanları yeşillendirmeye devam edeceklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Çok küçük parklar düşünmüyoruz. Büyük parklar istiyoruz. Yolun karşısında devasa bir piknik alanımız var. Onu da bu yıl tamamlamayı arzu ediyoruz. Herkesi Esenyurt'a bekliyoruz. Denetimli serbestlikten faydalanan kardeşlerimizi de bekliyoruz. Kapımız herkese açık. Esenyurt, yargımızla koordine içinde. Burada bir sitemimi iletmek istiyorum. Esenyurt'a bir adliye binası istiyoruz."

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı ve Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci'nin de katıldığı törende, katılanlara lokma dağıtıldı.

Konuşmaların ardından Topluyıldız, Alatepe ve beraberindekiler fidan dikerek, can suyu verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaspçı Sahte Polis yakalandıÖnceki Haber

Gaspçı Sahte Polis yakalandı

Esenyurt'un Gece Kondularında Yaşam SavaşıSonraki Haber

Esenyurt'un Gece Kondularında Yaşam Sava...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!