esss

Fenerbahçe siftah yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fenerbahçe siftah yaptı
Spor Toto Süper Lig'in 3.haftasında Fenerbahçe deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni 90 dakika sonunda 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe'nin karşılaşmadaki gollerini 21. dakikada kendi kalesine Halil İbrahim Pehlivan ve 67. dakikada Ozan Tufan kaydetti. Ev sahibi ekibin tek golünü ise 37. dakikada penaltıdan Ahmet Oğuz attı. Gençlerbirliği'nde 42. dakikada Rantie ve 85. dakikada Murat Duruer kırmızı kart gördü.

Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe ligdeki puanını 5'e çıkarmayı başardı. Gençlerbirliği ise ligde 1 puanda kaldı.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Kadıköy'de Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. Gençlerbirliği ise 4. haftada deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak.

AYKUT KOCAMAN'IN 11'İNDE 4 DEĞİŞİKLİK VAR

Süper Lig'in 3. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, Vardar ile oynanan UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçının kadrosuna göre takımının ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti. Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Kocaman, kalede Kameni'nin yerine Volkan Demirel'i ve savunmanın solunda İsmail Köybaşı'nın yerine de Hasan Ali Kaldırım'ı ilk 11'de başlattı. Kocaman ayrıca, sakat futbolcular Alper Potuk ve Robin van Persie'nin yerine de yeni transferler Giuliano de Paula ve Roberto Soldado'ya ilk 11'de şans verdi. Giuliano ve Soldado, sarı-lacivertli formayla ilk kez 11'de sahaya çıktı.

Mücadele düşük bir tempoda başladı. İlk 15 dakika içerisinde daha fazla topla oynayan ve baskı kurmaya çalışan taraf Fenerbahçe olurken, Gençlerbirliği daha çok hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı.

FENERBAHÇE ANKARA'DA SESSİZLİĞİ BOZDU...

Baskısını arttıran ve rakip alanda pozisyon arayan Fenerbahçe sol kanattan atak geliştirdi. Valbuena topla sol kanatta buluştuktan sonra ceza sahasına ortasını gönderdi. Soldado topa yükselirken Gençlerbirliği'nde Halil İbrahim'in ters kafasında top ağlara gitti. Fenerbahçe mücadelenin 21. dakikasında Halil İbrahim'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

Golden sonra da rakip alanda pozisyon arayışlarını sürdüren sarı-lacivertli ekip 27. dakikada sol kanattan bir korner kazandı. Valbuena'nın ceza sahasına açtığı ortaya Soldado yükseldi ve kafa vuruşunu yaptı. Ancak Soldado'nun kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.

GENÇLERBİRLİĞİ BERABERLİĞİ PENALTI GOLÜYLE BULDU

Gençlerbirliği'nin ender gelişen ataklarından birinde Uğur Çiftçi hücum yönünün solundan Fenerbahçe sahasında topla ilerledi. Uğur ceza sahasına uzun bir top gönderdi. Ahmet İlhan ile Skrtel hava topuna yükseldi ve Ahmet İlhan topa vurduktan sonra çarpışan iki oyuncu da yerde kaldı. Hakem 34. dakikdaki bu pozisyonda penaltı kararı verdi. Bu sırada iki oyuncunun tedavileri için sağlık görevlileri oyuna girdi. İki oyuncunun tedavilerinin ardından penaltı için topun başına Ahmet Oğuz geçti. Ahmet'in vuruşnda top ağlarla buluştu ve Gençlerbirliği 37. dakikadaki bu golle skoru 1-1'e getirdi.

 

Mücadelenin 41. dakikasında Gençlerbirliği Tokelo Rantie ile orta sahayı hızlı geçmek isterken, Rantie Hasan Ali'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hasan Ali faulün ardından yüzünü tutarak yerde kaldı. Hakem Gençlerbirliği lehine faul verirken Hasan Ali'ye sarı kart çıkardı. Ardından hakem Rantie'ye de Hasan'a yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gösterdi ve ev sahibi ekip 10 kişi kaldı.

İlk yarının kalan kısmında ev sahibi ekip üst üste kornerler kullansa da başka gol olmadı ve ilk 45 dakika 1-1 sona erdi.

AYKUT KOCAMAN'DAN İKİ DEĞİŞİKLİK BİRDEN

Mücadelenin ikinci yarısına Fenerbahçe iki oyuncu değişikliği ile başladı. Aykut Kocaman, ikinci yarının başında Nabil Dirar ve Hasan Ali'yi kenara alırken oyuna Aatif ve İsmail girdi.

İkinci yarıya daha etkili başlayan Fenerbahçe 52. dakikada sol kanattan etkili bir hücuma çıktı. İsmail Köybaşı aldığı topla çizgiye doğru ilerledikten sonra topu ceza sahası içine yerden ortaladı. İki Fenerbahçe'li oyuncunun önünde geçen top kaleye paralel bir şekilde uzaklaştı. Pozisyonun devamında Gençlerbirliği savunması topu uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın 57. dakikasında Mathieu Valbuena yan hakeme itirazından sonra topu yere vurunca, bir sarı kart gördü.

Fenerbahçe, 10 kişi kalan rakibi karşısında gol arayışlarına devam etti. Sarı-lacivertli ekip sağ kanattan hücuma çıktı. Valbuena, sağ kanattan bindirme yapan Isla'ya pasını çıkardı. Isla ceza sahasına ortasını açtı. Kaleci Hopf ile Soldado topa hareketlendi ancak top iki ismi de geçti. Arka alanda Ozan Tufan topu kontrol ettikten sonra vuruşunu gerçekleştirdi ve top ağlara gitti. Fenerbahçe bu golle Gençlerbirliği karşısında 68. dakikada 2-1 öne geçti.

70. dakikda Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, orta sahadan Diallo'yu kenara alırken, oyunca Vedat Muriqi dahil oldu.

GENÇLERBİRLİĞİ SON 5 DAKİKAYI 9 KİŞİ TAMAMLADI

Skor avantajını da aldıktan sonra çok daha rahat oynamaya başlayan Fenerbahçe, yine sol kanattan İsmail Köybaşı ile etkili geldi. Valbuena'nın pasına hareketlenen İsmail, auta çizgisine indikten sonra ortasını açtı ancak yine topa kimse dokunamadı ve savunma topu uzaklaştırdı.

Sarı-lacivertli ekip kalan sürede de oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. 85. dakikada Murat Duruer'in Aatif'a yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi. Murat bu pozisyonda ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Mücadelenin kalan süresinde başka gol olmadı ve 90 dakika sonunda Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fiyatları şoke edecek!Önceki Haber

Fiyatları şoke edecek!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: ‘Yaptığı terbiyesizliktir’Sonraki Haber

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar:...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!