esss

Genç Bilişimci Işıklı Uyardı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Bilişimci Işıklı Uyardı!
Ardahan’da Bilişim ve internet Hizmetlerine yön veren genç işadamı Suat Işıklı, Güvenli internet konusunda kullanıcıları uyardı.

Işıklı yaptığı açıklamalarda şunlara söyledi.

Günümüzün vazgeçilmez iletişim kaynağının en başında gelen internet, artık yararları kadar zararları ile de gündeme gelmektedir. İnternetin yararları kadar siber suçlar ile dolandırıcılık, cinsel suçlar ve terör suçları başta olmak üzere birçok suçu da içinde barındırdığını da bilmemiz gerekiyor. Artık güvenli internet kullanmak ve güvenlik önlemlerinin arttırılması çok önemlidir. Toplu kullanım alanlarında kamera ve filtre programları ile takip edilebilen internet kullanıcıları, özellikle evinde ve cep telefonunda takip edilemiyor. Çocukların ve gençlerin çok yoğun şekilde sosyal medya kullandığı ve kimler ile iletişim kurduğunu çoğu ebeveyn maalesef bilemiyor. İnternetin çok yararlı olduğunu da söylemeden geçemeyiz. Tamamen engellemek internetsiz kalmak da günümüzde mümkün değil. Fakat belli bir yaşa gelene kadar çocukların internet ve sosyal medya hesapları kesinlikle takip edilmelidir. Ailelere bu konuda sürekli eğitim verilmelidir. İnternet sağlayıcısından güvenli internet paketi talep edilmelidir. İstediği her sayfa ile iletişim kuramamalıdır. İmkân olduğu kadar bilgisayar kullandıkları odaya güvenlik kamerası koyulmalıdır. Bilgisayara antivirüs ve filtre programları yüklenmelidir(talep edenlere tarafımdan ücretsiz destek verilecektir. Ayrıca dikkat edilmesi gereken diğer konu ise her geçen gün oyun bağımlılığının artmasıdır. Dışarıdaki güvenlik sorunlarından dolayı birçok ebeveyn çocuğunun odasında olmasını tercih ediyor. Yeni çıkan bir çok online internet oyunu bağımlılık yapmaktadır. Şiddet içeren bu oyunlar özellikle çocuklarda ve gençlerde psikolojik rahatsızlıklara sebep olmaktadır.

HEP BİRLİKTE DAHA İYİ BİR İNTERNETE...

​Çocuk ve gençlerin interneti belirli bir sorumluluk dâhilinde güvenle kullanmalarını destelemek ve onları internetin yasadışı ve zararlı içeriklerinden korumak amacıyla 1999 yılında Avrupa Birliği Komisyonu bünyesinde oluşturulan Güvenli İnternet Programı kapsamında 2004 yılında INSAFE (European Safer Internet Network) ağı kurulmuştur. İnternetin bilinçli ve güvenli kullanımı çerçevesinde bilinçlendirme faaliyetlerine öncülük etmesi için kurulan INSAFE bugün Avrupa'daki Güvenli İnternet Merkezlerinin koordinasyonunu sağlayan bir ağdır.

​INSAFE ağı tarafından her yılın Şubat ayında organize edilen Güvenli İnternet Günü (GİG) 2004 yılından bu yana düzenlenmekte olup, bu sene dünyada yaklaşık 130 ülkede kutlanacaktır. Ülkemizde, Güvenli İnternet Günü etkinlikleri ilk olarak 2010 yılında gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu yılki Güvenli İnternet Günü de tüm dünyada ve Türkiye'de 5 Şubat 2019 tarihinde kutlanacaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'li Demir: 'Doğu Ekspresi'nin Son Durağı Ardahan Olmalı'Önceki Haber

CHP'li Demir: 'Doğu Ekspresi'nin Son Dur...

Bülent Kerimoğlu’ndan Kemal Deniz Bozkurt’a tam destekSonraki Haber

Bülent Kerimoğlu’ndan Kemal Deniz Bozkur...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!