esss

Kadıoğlu: Sözlerim çarpıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadıoğlu: Sözlerim çarpıtıldı
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, geçen hafta bir etkinlikteki konuşmasının çarpıtıldığını belirterek, "Katıldığım panelde, 'Bunlar Cumhuriyet'le darbe yapıldığını söylüyor. Cumhuriyet darbe yapmamıştır. Cumhuriyet, Osmanlı'nın batışından sonra kurulmuş. Çok da iyi oldu.' demişim. Faziletli bir rejim. Ben de cumhuriyet çocuğuyum. O dönemde kesinlikle ihtiyaç duyulan bir sistemdi" dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yaptığı  açıklamada, paneldeki konuşmasını noktasından, virgülüne kadar hatırladığını,  konuşmasının bütünüyle ekranlara yansımadığını ve sözlerinin saptırıldığını  söyledi. Anlatmak istediğinin aksine suçlamalara maruz kaldığını aktaran  Kadıoğlu, şöyle konuştu: "Ne yaparsan yap bunlar bunu söyleyeceklerdir. Benim söylediklerimi  anlamayacak kadar eğer bunlar okuduklarını da anlamıyorlarsa bu memleketin  kaybedecek çok şeyi var demektir. Bakın ben 'Ülkemize hainler, sütü bozuklar  sızdı.' demişim. 'Bunlar Abdülhamid'i, Abdulaziz'i tahttan indirdiler, darbe  yaptılar. Yine bunlar 1909-1920 yıllarında topraklarımızı kaybettirdiler. Ve  20-23 yılları arasında da 650 yıllık çınarı batırdılar, tarihten sildiler, bu bir  darbedir.' demişim. 'Sonra Cumhuriyet kuruldu.' demişim. Güzel bir sistem, buna  sevindiğimizi söylemişim."

Kadıoğlu, cumhuriyete o dönemde kesinlikle ihtiyaç duyulduğunu ve  kendisinin de cumhuriyet çocuğu olduğunu dile getirerek, "Katıldığım panelde,  'Bunlar Cumhuriyet'le darbe yapıldığını söylüyor. Cumhuriyet darbe yapmamıştır.  Cumhuriyet, Osmanlı'nın batışından sonra kurulmuş. Çok da iyi oldu.' demişim.  Faziletli bir rejim. Ben de cumhuriyet çocuğuyum. O dönemde kesinlikle ihtiyaç  duyulan bir sistemdi. Çünkü bir devlet ortadan kalktığında yeni devleti kurmak  gerekiyor. O zaman olması gereken de buydu." ifadesini kullandı.

 Sosyal medyada etkinlikteki konuşmasının bir kısmının paylaşıldığını,  hepsinin izlenmesi halinde cumhuriyet değerlerine bağlılığının görülebileceğini  vurgulayan Kadıoğlu, iddiayı ortaya atanların Atatürk'e darbe yaptıklarını  milletten saklamaya çalıştıklarını savundu.  Panelde, Sultan Abdulaziz'i, Abdülhamid'i, Osmanlı'nın yıkılışını,  Atatürk'e ve Menderes'e yapılanları, 1980 darbesini ve 28 Şubat'ı anlattığını  aktaran Kadıoğlu, "Bunlar yanlış" diyenlerle söylediklerinin belgelerini  paylaşabileceğini belirtti.

 "Cumhuriyet tehlikede." söylemlerinin de gerçeği yansıtmadığını ifade  eden Kadıoğlu, "Tehlikede olan cumhuriyet değil, sizin iradenizdir, sizin yanlış  düşüncenizdir. Onu da millet zaten anlıyor ve sizlere prim vermiyor. Size hiçbir  zaman geçit vermiyor. Boşuna uğraşmayın. Sonunda göreceksiniz ki bu ülke salimen  ortaya çıkacaktır. Bir gün Atatürk'e yapılanların hesabını da bu millet size  soracaktır." diye konuştu.

  ATATÜRK'E DARBE YAPTILAR 

Kadıoğlu, 1936-37'de Atatürk'ü ölüme götüren sürecin "darbe" olduğunu  savunarak, şöyle devam etti:"Atatürk'ü ölüm döşeğinde bırakıp, TBMM'yi askerlerle sarıp  Cumhurbaşkanı seçtiriyorsunuz. Seçtirdiğiniz zat Atatürk'ün genel başkanlıktan,  başbakanlıkta kovduğu zattır. Askerlerle sardığın mecliste 26 saat geçmeden  yaptırdığınız seçim darbe midir, değil midir? Ben darbe olarak değerlendiriyorum.  Sen ne dersen de. Bu bir hakaret değildir, tespittir. Atatürk'ü ölüme götüren  süreçte yazılan yazılar, belgeler benim yazılarım değil, sizin yazılarınız. Sizin  genel sekreterlerinizin yazıları, sizin İçişleri Bakanının yazıları. Bunlar  elimizde. Bunlar medyada var, girin bakın. Bunlar varken siz hala kendi kendinize  ahkam kesiyorsunuz. Yok bu darbe değildir diyorsunuz. Zehirlendiğini ben  söylemiyorum, sizin genel sekreteriniz söylüyor, sizin İçişleri Bakanınız  söylüyor. Ben bunları söyleyince zorunuza gidiyor. Atatürk'e darbe yaptığınızı  neden saklıyorsunuz. Bizim cumhuriyetle bir derdimiz yok. Bizim rejimle derdimiz  yok."

 "Biz bunları söylemesek de siz bir gün bu gerçeklerin hesabını millete  vereceksiniz. Bu devletin kurucusuna yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz.  Boşuna takiye yapmayın, kullanmayın." diyen Kadıoğlu, bu milletle Atatürk'ün  arasının açılamayacağını vurguladı. Kadıoğlu, panelde söylediklerinden dolayı haksız iftiralara ve  hakaretlere maruz kaldığını dile getirerek, "Bunlar, 'Sistemi değil, rejimi  değiştirmek istiyorsunuz. Belediye başkanınız rejimi değiştirmek niyetini ima  ediyor' diyor. Nereden çıktı bu ya? Siz zaten okuduğunuzu anlamıyorsunuz,  dinlediğinizi hiç anlamıyorsunuz. İma ediyorsunuz, yüze göze bulaştırıyorsunuz.  En güzel yaptığınız şey küfretmek, hakaret etmek. Koskoca milletvekilleri bana  küfrediyor." şeklinde konuştu.

  KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ 

 Asılsız iddianın sosyal medyada ilk olarak CHP İzmir Milletvekili  Tuncay Özkan tarafından paylaşıldığını söyleyen Kadıoğlu, Özkan'ın insanlara  doğru dürüst anlatacak hizmeti bulunmadığı için böylesine mesnetsiz konular  üzerinden geçinmeye çalıştığını öne sürdü. Milleti kandıran ve yalan söyleyenlerin her zaman kaybettiğini ifade  eden Kadıoğlu, "Cumhuriyete darbe yapmaya kimsenin gücü yetmez. Cumhuriyeti biz  sevdik. Biz cumhuriyet çocuğuyuz. Bütün ülke, bu gençler kazanımlarını  Cumhuriyet'te elde etti." şeklinde konuştu.  Haksız ithamlar dolayısıyla sosyal medyada kendisine ve belediye  çalışanlarına hakaret edildiğini kaydeden Kadıoğlu, bununla ilgili gerekli yasal  işlemi başlatacaklarını bildirdi.

KAYNAK: AA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dernek Yöneticilerinden Kadıoğlu'na ziyaretÖnceki Haber

Dernek Yöneticilerinden Kadıoğlu'na ziya...

Esenyurt'taki Hanak'lılardan Büyükkaya'ya TepkiSonraki Haber

Esenyurt'taki Hanak'lılardan Büyükkaya'y...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!