esss

Yerel Basın KOSGEB İle Büyüyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerel Basın KOSGEB İle Büyüyecek
AREV Vakfı ve Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği işbirliğiyle, KOSGEB destekli Girişimcilik Eğitim kursu AREV Vakfı dershanesinde, yerel basın mensuplarının katılımıyla başladı.

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği ve AREV Vakfı işbirliğiyle başlayan KOSGEB destekli Girişimcilik Eğitimi kursuna, TYBB genel başkanı Nezir Karayün, Beylikdüzü Kurucu belediye başkanı ve AREV Vakfı başkanı Vehbi Orakçı ile birlikte vakıfta gerçekleşen kursa katılarak,  Alanında uzman öğretim görevlisi Orhan Akbulut'un verdiği eğitim programında basın mensuplarıyla birlikte dersi dinlediler.

"Sertifika Alan İş Sahibi Olacak"

AREV Vakfı işbirliği ile başlatılan kursa bizzat katılan, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün "Türkiye'deki yerel basının gelişimini sağlamak ve kalitesini artırmak amacıyla başlatmış olduğumuz KOSGEB Eğitim kurslarımızdan sertifika alan arkadaşlarımız KOSGEB’in verdiği tüm hibe ve kredilerden yararlanacaklar.  Yerel Basın Birliği Derneği olarak, en önemli projelerimizden bir tanesi olan yerel basın kuruluşlarımızı bir araya getirerek, oluşturacağımız matbaa projemizi hayata geçirmek için gerekli çalışmaları bugünden itibaren kursumuza katılım gösteren arkadaşlarımız ile birlikte başlatmış olduk. Dernek olarak amacımız, Eğitimli ve kaliteli bir Yerel Basını oluşturmaktır. Devlet desteğinin olmadığı, zor şartlarda çalışmalarını sürdüren, yerel basın kuruluşlarımızın ayakta durabilmesi için bu programa ihtiyacımız vardı. Bu projemizi hayata geçirmemize vesile olan AREV Vakfı başkanı Vehbi Orakçıya teşekkür ediyorum" dedi.

“Beşikten Mezara Eğitim”

AREV Vakfı'nın Beşikten Mezara Eğitim sistemine destek verdiğini belirten Orakçı; "Türkiye Yerel Basın Birliği genel başkanı Nezir Karayün'ün talebiyle, bölgemizdeki basın mensuplarına yönelik kursumuzu açtık.  Benim de yakından tanıdığım ve elimden geldiğince desteklediğim bölgemizde aktif olarak görev yapan, yerel basın mensuplarımızın girişimcilik taleplerini gördüm ve takdir ettim. AREV Vakfı olarak çorbada bizim de tuzumuz bulunsun düşüncesiyle yerel basının gelişimi için KOSGEB Girişimcilik kursunu başlatmayı kendimize görev saydık ve bugün burada olmaktan çok mutluluk duydum" dedi.

"Risk Alın"

Piyasayı görüp gerçekçi tespitler yaparak, alınan risklerin kaliteye ve helal kazanca dönüşeceğini belirten Orakçı; "Gazeteci arkadaşlarımın hem halkımızın doğru habere ulaşımını kolaylaştırmak, hem de Türkiye’de yapılmamış bir projeye imza atarak, yerel basının gücüne güç katmak amacıyla risk almalarını takdire şayan buluyorum, risk alın, çok çalışın, hizmet verin. Biz de AREV Vakfı olarak her zaman yanınızda olalım ve destek verelim" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mektebim'de Mezuniyet Töreni YapıldıÖnceki Haber

Mektebim'de Mezuniyet Töreni Yapıldı

Esenyurt Devlet Hastanesine Yeni BaşhekimSonraki Haber

Esenyurt Devlet Hastanesine Yeni Başheki...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!