esss

Abdurrahman Ada, AK Parti’den Belediye Başkan A. Adaylığını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdurrahman Ada, AK Parti’den Belediye Başkan A. Adaylığını açıkladı
Esenyurt Karadeniz Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman Ada 20 Kasım akşamı düzenlediği “Aday Tanıtım” toplantısı ile AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Kıraç’ta bulunan Karmen Düğün Salonu’nda gerçekleşen Aday Tanıtım Toplantısına çok sayıda mahalle muhtarı, STK Başkanı, Kanaat Önderi katılarak Abdurrahman Ada’ya destek verdi.

Kürsüye çıkan birçok isim Abdurrahman Ada’nın başarısından bahsederken Adaylık verilmesi takdirde Esenyurt’un AK Parti ailesine katılacağını belirtti.

Esas mesleği öğretmenlik olan ve görevde olduğu dönemlerde başarılı bir öğretmenlik ve yöneticilik dönemi geçiren Ada, daha sonra Esenyurt Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne getirilmişti. Buradaki başarılı müdürlük çalışmaları sonunda Başkan Yardımcılığı’na getirilerek önemli işlere imza attı.

Ada; bir dönem Milletvekili, bir dönem de Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmuştu.

ABDURRAHMAN ADA KİMDİR?

Giresun Görele’de 1977 yılında dünyaya geldi. İlk ve örta öğrenim tahsilini Aydınlar Köyü’nde, liseyi Görele Ticaret Meslek Lisesi’nde, üniversite tahsilini K.T.Ü. Giresun Eğitim Fakültesi’nde tamamladı.

2001 yılında, ulvi bir meslek olan öğretmenlik mesleğine müdür olarak başladı. 4 yıl bu vazifeyi sürdürdükten sonra, 2005 yılında İstanbul Gaziosmanpaşa Aydın Uçkan İ. Öğretim Okulu’nda öğretmenliğe devam etti. 2007 yılında Esenler Engin Can Güre İ.Ö. Okulu’nda Müdür Yardımcılığına başladı.

2008 yılı sonlarına doğru Sultangazi İlçesi’ne Kurucu Halk Eğitim Merkezi Müdürü olarak atandı. 2010 yılı ortalarında Sultangazi Orhangazi İlköğretim Okulu’na Müdür Yardımcısı ve 2010 yılı sonlarına doğru da aynı okula Müdür oldu ve 2 buçuk yıl Orhangazi İlköğretim Okulu’nda Müdür olarak çalıştı.

2012 yılında Esenyurt Belediyesi’nde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak göreve başladı. 1 Mayıs 2014 tarihinde Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı oldu ve hâlen bu görevi devam ettirmektedir.

2019 seçimlerinde Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Göreve başlama isteği reddedilince mahkeme kararı ile Başkan Yardımcılığı’na geri döndü.

Evli ve 2 çocuk babası olan Abdurrahman Ada, İşletme Yönetimi’nde Yüksek Lisans yaptı. İyi düzeyde İngilizce okuyor ve orta düzey İngilizce konuşuyor.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sokak ortasında arkadaşını öldürdüÖnceki Haber

Sokak ortasında arkadaşını öldürdü

CHP'de aday adaylık başvuru süreci başladıSonraki Haber

CHP'de aday adaylık başvuru süreci başla...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!