esss

Aile hekimleri'nden toplu grev!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aile hekimleri'nden toplu grev!
Aile hekimleri Sağlık Bakanlığının önlerine koyduğu yeni sözleşme ve ek ödeme şartlarının yerine getirmemesi nedeniyle Esenyurt’ta dâhil Türkiye genelinde toplu grev yapma kararı alındı.

Türkiye’de yaklaşık 27 bin aile hekimi bulunuyor. Kendilerine verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğini öne süren ve yaşadıkları zorlukları dile getirmek için aile hekimleri bugün bir günlük grev yapacak.

PERFORMANSA DAYALI SÖZLEŞME

Sağlık Bakanlığı koronavirüsle mücadelede ön sırada yer alan diğer sağlık çalışanları için ek ödeme yaparken, aile hekimlerine verilen sözleri bir türlü yerine getirilmedi. Ancak daha sonra bakanlık ek ödemenin yerine getirilmesi için performansa dayalı yeni bir sözleşme getirdi. Her bir işlem için 10 puan alacak olan aile hekimleri 100 puanı tamamladıktan sonra ancak bu ek ödemeden faydalanabilecek.

GÜNDE EN AZ 15 SAAT VE ÜZERİ ÇALIŞMAK GEREKİYOR

Kendileri için hazırlanan sözleşmenin ‘dayatma’ olduğunu kaydeden aile hekimleri bu işlemleri yerine getirmenin çok zor olduğunu dile getiriyor. Örneğin, aile hekimlerine yükümlü oldukları nüfusun her türlü hastalığını, obezite, şeker, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları, kanser ve yaşlı izleme taramalarını kayda almak ve takip etmek gibi işlemlerin yerine getirilmesinin istendiği iddia ediliyor. Aile hekimleri ise bu işlemleri yerine getirmek için günde en az 15 saat ve üzeri çalışmaları gerektiğini belirtiyor.

MAAŞLAR ERİYOR, KİRALAR YÜKSEK

Aldıkları maaşların enflasyon nedeniyle gün gün eridiğini vurgulayan aile hekimleri, sağlık merkezlerinin kirasından da şikâyetçi. Kendi imkânlarıyla kiraladıkları sağlık merkezinde hizmet vermeye çalışan aile hekimleri sağlıktaki şiddette yönelik de eleştirilerini dile getiriyor.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Esenyurt'ta eşine şiddet uygulayan adam tepkiler gelince eşinin arkasına saklandıÖnceki Haber

Esenyurt'ta eşine şiddet uygulayan adam...

İmamoğlu ve Bozkurt Canların lokmasına ortak olduSonraki Haber

İmamoğlu ve Bozkurt Canların lokmasına o...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!