esss

Başkan Akkuş'dan sığınmacılar hakkında dikkat çeken açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Akkuş'dan sığınmacılar hakkında dikkat çeken açıklama
İYİ Parti Esenyurt ilçe Başkanlığı Mevlid Kandili Haftası ve Şehitler için Esenyurt Cumhuriyet Meydanında hayır lokması dağıttı.

 İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanı Hakan Akkuş, yaptığı açıklamada ilçedeki sığınmacı sayısına dikkat çekti.

Akkuş, “Suriyeliler, Afganlar Esenyurt'ta gettolaşmaya, çeteleşmeye başladılar. Öyle ki esnafımızdan haraç almaya çalışıyorlar. İYİ Partililer olarak hükümete sesleniyoruz, acilen önlem alın” dedi.

İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanı Hakan Akkuş, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmayla göçmen ve kaçak sığınmacı meselesine dikkat çekti. Akkuş, “Bugün burada uzun zamandır hiçbir siyasi partinin değinmediği sıkıntılara değinmek istiyorum. Bildiğiniz gibi mülteci sorunu en büyük sorun haline geldi. Dünyada en çok mülteci barındıran birinci sıradaki ülke biziz. Resmi rakamlara göre 4 milyon 900 bin mülteci yaşandığı söylense de gayrı resmi rakamlara göre 13 milyona yakın mültecinin ülkemizde olduğunu tahmin ediyoruz. Bu düzensiz göç hareketi Türkiye'nin milli güvenliğini, ekonomik yapsını ve demokratik yapısını değiştirerek, geleceğimizi tehdit eder haline getirmiştir. Demografik yönetim adeta Türkiye'yi Ortadoğu ülkesi haline getirmektedir” dedi.

Kaçak göçmen sayısının fazlalığına dikkat çeti

Kaçak göçmen sayısının fazlalığına dikkat çeken Akkuş, “Resmi rakamlara göre 2023 yılında şu zamana kadar içerisinde 143 bin kaçak sığınması ele geçirilmiş. Bir sene içerisinde 140 bin sığınmacı kayıtsız olarak ele geçirilmiş bir de ele geçirilmeyen sığınmacı sayısı ne kadardır siz düşünün” diye konuştu.

Esenyurt göçmenler için cazibe merkezi haline gelmiştir

Esenyurt'taki kaçak göçmenlerin çeteleşmeye başladığının da altını çizen Hakan Akkuş, “Esenyurt, Türkiye'nin en kalabalık ilçesi, 58 şehirden daha büyük nüfusa sahibimiz. İlçemizdeki mülteci sayısı resmi rakamlara göre 300 bini aşmış durumda. Çoğunluğu Suriyeli ve Afgan. Sığınmacı göçmenlerin ve kaçak yollarla ülkemize giren yabancılar rahatlıkla bu kalabalık nüfusta saklanabildikleri için Esenyurt göçmenler için cazibe merkezi haline gelmiştir. Tüm göçmenlerin aklına gelen ilk yer Esenyurt. Hal böyle olunca sığınmacılar yasal olmayan yollarla kendi dershane, okullarını kurmaya başlayarak bazı bölgelerde de çeteleşerek gettolaşmaya, Esenyurt halkını sindirmeye başladılar. Bazı yerlerde ise haraç almaya giden bir yol izlemektedirler. Biz İYİ Parti olarak yaşanabilecek bu tehlikeleri önceden görüp defalarca uyarılarımızı yapmıştık. Fakat görünen o ki hiçbir önlem alınmamış, sınırlardaki açık kapı politikalarıyla bu kötücül anlayış devam ettirildi. Bunun sonucunda vatandaşlarımız tacize uğramaya, yaralanmaya, öldürülmeye kadar birçok olayla karşı karşıya kalmıştır” ifadelerini kullandı.

Bunlar başımıza bela olacak

Kaçak göçmenlerin yarattığı sorunlara dikkat çeken Akkuş, “Bunlara örnek olarak geçen yıl iki örnek gördük. Esenyurt Devlet Hastanesi'nde 1 güvenlik görevlimiz aftan geçici statüyle Türkiye'ye gelen daha sonra burada vatandaşlık aldığını öğrendiğimiz Afgan, güvenlik görevlimizi şehit etmiştir. 2 hafta önce Bağlarçeşme Mahalle'mizde çocuklar arası bir kavgada göçmen bir Suriyeli, daha önceden de 7 suç kaydı olan Hatay'da taciz ve yaralama olayına karışmış sığınmacı Esenyurt'a gelerek çocuklar arasında yaşanan bir kavgada Türk vatandaşımızı kalbinden bıçaklayarak katletmiştir. Bizler daha önce uyarılarımızı yaptık, defalarca devletimize, hükümetimize, kamu yöneticilerine seslendik. Bunlara dur deyin dedik. Bunların başımıza bela olacağını söylemiştik. Bu göç politikaları devam ettiği sürece ileride milli güvenlik sorunu yaşayacağımızı söylemiştik” şeklinde konuştu.

Yetkilileri uyarıyoruz, önlemlerinizi alın

Hükümet yetkililerine seslenen Akkuş, “Geçenlerde yine bir okulumuz. Esenyurt'ta biliyorsunuz bazı okullarda yabancılar, Türk öğrenci sayılarını geçti. Okulumuzda okunan  İstiklal Marşı'nda sığınmacı bir aile gelip; “Biz İstiklal Marşı'nı istemiyoruz, kendi marşımızı istiyoruz” diyor. Bu Türk milleti olarak bizim sinir uçlarımıza dokunuyor. Biz bunları söyleyip, uyardık. Şimdi şöyle düşünün; bunların diğer okullara da sıçradığını düşünün. Biz ileride böyle çok sıkıntılar yaşayabiliriz. Yetkilileri uyarıyoruz, önlemlerinizi alın” dedi.

Dualar edildi lokmalar dağıtıldı

İlçe Başkanı Hakan Akkuş ve İYİ Partililer Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda yaptıkları konuşmanın ardından, ilçe sakinlerine şehitlerimiz ve gazilerimiz adına lokma dağıttı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta Tartıştığı Arkadaşını Öldüren Şüpheli TutuklandıÖnceki Haber

Esenyurt’ta Tartıştığı Arkadaşını Öldüre...

Anayasa Mahkemesi ek MTV kararını açıkladıSonraki Haber

Anayasa Mahkemesi ek MTV kararını açıkla...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!