esss

Çaya zam geldi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çaya zam geldi!
Çaya bugünden itibaren yüzde 15 oranında zam yapıldı. Çay fiyatındaki artış tartışılırken tonlarca çayın depoya konulmak yerine dışarıda bekletildiği ortaya çıktı.

ÇAYKUR yetkililerinden alınan bilgiye göre çaya zam geldi. Yüzde 15'lik zam bugünden itibaren geçerli olacak. 500 gr Tiryaki çayın paketli tavsiye edilen perakende satış fiyatı 17.94 TL olarak belirlendi. 1 kilogram turist çayının tavsiye edilen perakende satış fiyatı 36.07 TL oldu.

Geçen Haziran ayında yapılan yüzde 15 zamdan sonra yeniden zam gelmesi gözleri ÇAYKUR'a çevirdi. Gazeteçi İsmail Saymaz, tonlarca çayın dışarıda bekletildiğini ve bozulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını açıkladı.

Saymaz sosyal medya hesabından yapıtığı açıklamada şunları söyledi: ÇAYKUR, bu yıl 657 milyon 86 bin TL zarar etti. Herkes “Nasıl olur?” diye şaşırıyor. ÇAYKUR’un Avrupa distribütörü olan Tanay adlı şirket, Türk çayını satacağına, Seylan ve Vietnam’dan getirdiği çayları Almanya’da satıyor. Hal böyleyken, ÇAYKUR’un ayakta kalması, bir mucize... ÇAYKUR, 47 fabrikası ve 12 bin çalışanı ile, başta Rize olmak üzere Doğu Karadeniz’i ayakta tutan can damarıdır. Biz Karadenizliler çay tarlasında üretici, fabrikada işçi ve emekli olarak, ÇAYKUR sayesinde ayakta duruyoruz. ÇAYKUR, gelecekte satılmak için mi zarar ettiriliyor? ÇAYKUR, üreticiden aldığı kuru çayları fabrikada eski çuvallarda depolardı. Bu yıl “jumbo” adı verilen 350 kiloluk çuvallara geçildi. Fakat jumboya geçilirken, depo boyutları hesaplanmadı. Depolara sığmayan yaklaşık 20 bin ton çay, jumbolar içerisinde fabrika avlularında bekliyor. Ziraat mühendisleri, geçen yılın üçüncü, bu yılki bir ve ikinci sürüm çaylarının fabrika avlularındaki jumbo çuvallarda tutulduğunu söylüyor. Bu şekilde bekleyen tonlarca çayın nemlenmesi ve bozulması sözkonusu olabilir. ÇAYKUR nasıl mı zarar ediyor? İşte, böyle.

ZAMLI FİYATLAR

Zamdan sonra çay fiyatları listesi şöyle:

[Haber görseli]

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erguvanlar Çatalca’da Sizi BekliyorÖnceki Haber

Erguvanlar Çatalca’da Sizi Bekliyor

Evini Alıp Tapusunu Alamayanlara Müjdeli HaberSonraki Haber

Evini Alıp Tapusunu Alamayanlara Müjdeli...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!