esss

Esenyurt Haramidere'de kamulaştırmalar tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Haramidere'de kamulaştırmalar tamamlandı
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe Esenyurt'ta bulunan Haramidere ıslah ve atık su kollektörleri inşaatı için kamulaştırmaları gerçekleştirdiklerini belirterek yapılan çalışmalar ile bölgede su baskınlarının önüne geçeceklerini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Esenyurt'ta bulunan Haramidere ıslah ve atık su kolektörleri inşaatı için kamulaştırmaları gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Bölgede İBB ekipleri gerçekleştirdikleri yıkımlar ile dere güzergahını açma çalışması yürüttü.

Gökçe, çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgede su baskınlarının önüne geçmeyi planladıklarını aktardı.

Twitter'dan konuya dair bilgilendirme paylaşımı yapan Buğra Gökçe, Haramidere ıslah çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgenin yeni bir Yaşam Vadisi’ne kavuşacağını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe şunları söyledi:

"Islahına 2020’de başladığımız Esenyurt Haramidere ıslah ve atık su kolektörleri inşaatı kapsamında 5 adet yapının tamamında uzlaşma sağlayarak kamulaştırmaları tamamlandı. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz yıkımlarla dere güzergâhı açılarak çalışmalar devam edecek. Yapılan bu çalışmalarla; su baskınlarının önüne geçilecek, yağmursuyu, Marmara Denizi'ne Atıksular ise Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ne yönlendirilecek. Dere güzergâhında yer alan yapıların yıkımıyla, dere güzergâhını 20m²'lik alanından 72m²'lik bir alana genişleterek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayacak. Haramidere ıslah çalışması bittiğinde ise bölge yeni bir Yaşam Vadisi’ne kavuşacak. Ekiplerimiz ilk etapta su baskını yaşanan Ahmet Arif köprüsüne kadar olan bölümde, ikinci etapta ise Erzurum Kongre Caddesi'ne kadar olan bölümde inşaat çalışmalarını yürüteceklerdir. Hep birlikte daha yaşanabilir ve daha sağlıklı bir çevre için çalışıyoruz."

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Bozkurt'tan 19 Mayıs Kutlama MesajıÖnceki Haber

Başkan Bozkurt'tan 19 Mayıs Kutlama Mesa...

Depremzedelere küfredenlere bir tepki de Bahattin Demir'den!Sonraki Haber

Depremzedelere küfredenlere bir tepki de...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!