esss

Esenyurtlu Esnaf acil destek bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurtlu Esnaf acil destek bekliyor
Pandemi sürecinin yarattığı koşulların ağır faturasının esnafa kesildiğini belirten Esenyurtlu esnaflar, hükümetten acil destek bekliyor.

Seslerini duyurmak için gazetemize bir basın açıklaması gönderen Esenyurtlu esnaflar, hükümetten istediklerini 7 madde halinde sıraladı.

İşte o açıklama…

Biz işletmeci ve esnaflar, dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu zorlu pandemi sürecinin farkındayız. Ancak pandeminin yarattığı ağır koşulların faturasının bize kesilmesine bir anlam veremiyoruz. 

Salgını kontrol altına alma konusunda adaletli davranılmıyor. Binlerce kişinin toplu halde çalıştığı fabrikalar, iş yerleri faaliyetine devam ediyor, Büyük sermayedarların kredi ve vergi borçları silinir ya da ertelenirken esnafa ise vergi yükü bindiriliyor. Kapalı olduğu dönemlerde bile işletmelerimizden kira, stopaj, SSK primi, Bağ-Kur, damga vergisi, kurumlar vergisi ile geçici, eğlence, işgaliye, katı atık, temizlik emlak, tabela-reklam vergileri ve faturalardan alınan vergiler tahsil edilmeye devam ediliyor. Küçük, büyük bütün esnafa yönelik bu uygulamalar adaletsizdir, bunu kabul etmiyoruz.

Hükümet biz esnafa herhangi bir destek vermediği gibi bizden aldığı vergilerden de vazgeçmiyor.

Pandemi önlemleri nedeniyle binlerce insan işsizliğe ve açlığa mahkûm ediliyor. Yeme-içme ve eğlence sektörü sınırlandırılarak ya da kapatılarak işletme sahibi, garson, komi, barmen, aşçı, bulaşıkçı gibi çalışanlar ve onların binlerce ailesi kaderlerine terk edildi. Sektörün paydaşları olan müzisyen, oyuncu, performans sanatçıları, taksiciler, çiçekçiler, tekel bayileri, berberler ve binlerce tedarikçi ile çalışanların ve ailelerinin de işsizliğe ve açlığa mahkûm edildiğini unutmayalım.

Esnafın artık ayakta kalacak gücü kalmadı. 

Esnafın talepleri:

1.İşletmelerin kapalı ve kısıtlı olduğu bu süreçte, ekonomik destek ve kira yardımı istisnasız her kesime yapılmalı. Pandemi mücbir sebep sayılmalı ve kapalı iş yerlerinin kiradan muaf olması sağlanmalı.

2.Kredibilitesine bakılmaksızın bankalar esnafa faizsiz ve bir yıl ertelemeli kredi desteği vermeli, mevcut kredileri faizsiz ertelemeli. 

3.Kriz döneminde biriken stopaj ve tüm vergiler istisnasız silinmeli ve Bağ-Kur primleri devlet tarafından ödenmeli.

4.Sigorta, Bağ-Kur prim borcu bulunan esnaf ve zanaatkarlar devlet ve özel hastane ayrımı yapmadan ilaçlarda dahil sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelidir.

5.Çalışanlara verilen “Kısa Çalışma Ödeneği” ve ücretsiz izin paraları en az asgari ücret düzeyinde olmalı. 

6.Ticari araçlar (taksi, servis vs.) için indirimli ve hibe akaryakıt desteği sağlanmalı.

7.Yapılacağı ilan edilen cüzi miktarda ki hibe yardımlarının da, borç takibine uğramış esnafın hesabından bankalar tarafından el konulmasına karşı önlem alınmalıdır.

Esnafın bu taleplerine bir an önce ses verilmesini ve bizlere gerçekçi bir çözüm sunulmasını istiyoruz. Bu zorlu süreçte bizim batmamızla, binlerce çalışanın evine ekmek götürmesine mani olmayla ülke ekonomisi düze çıkmaz. 

Bir kez daha yüksek sesle diyoruz ki, destek bekliyoruz, çünkü ESNAF BATIYOR!!! 

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diş kliniğini basan karı koca terör estirdiÖnceki Haber

Diş kliniğini basan karı koca terör esti...

Ak Parti Esenyurt’ta görev sırası Harun Özer’deSonraki Haber

Ak Parti Esenyurt’ta görev sırası Harun...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!